ПДП гради односе са међународним партнерима

Политички форум ПДП-а, у сарадњи са Фондацијом Јарл Хјалмарсон из Шведске, уз поштовање важећих епидемиолошких мјера, организовао конференцију „Принципи слободног друштва“ којем су присуствовали представници Савјета младих ПДП-а из више градова Републике Српске.

Република Српска 17.04.2021 | 15:54
ПДП гради односе са међународним партнерима

Конференцију је отворио предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, док су се преко интернет платформи из Стокхолма јавили представници Фондације Јарл Хјалмарсон, те из Лондона представници Конзервативне странке Велике Британије. 

Бореновић је истакао да ПДП кроз Европску народну странку и Међународну демократску унију, најзначајније европске и свјетске политичке групације, већ двадесет година гради јаке односе са међународним партнерима. 

„Наше партнерство се огледа у вриједностима и принципима које дијелимо: владавина права, слободно друштво, снажна тржишна економија. Срећан сам што из генерације у генерацију преносимо ове вриједности, остајемо странка која своје дјеловање базира на принципима и програму, као и што одржавамо одличну сарадњу са партнерским организацијама широм свијета што преносимо новим нараштајима у ПДП-у.

Наш циљ је јасан: уређено, запослено, праведно и достојантвено друштво у којем важе највиши демократски стандарди и гдје су јаке институције гарант једнакости и слободе свих људи без обзира на политичку или статусну припадност“, рекао је Бореновић. 

Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић, младим учесницима је говорио о свом богатом политичком искуству: 

„Вјерујем да ћете ви бити генерација која ће градити систем, а не култове личности. Едукујте се, јер је то начин да ширите видике и будете један од покретача јаког и успјешног система у којем се ништа неће базирати само на једној особи“, истакао је Иванић. 

Током дводневне конференције учесницима ће се обратити предсједница Скупштине града Стокхолм Сесилија Бринк, професор Најџел Ешфорд са Џорџ Мејсон универзитета из САД-а, Дејвид Крејмер, некадашњи члан Кабинета за демократију, људска и радничка права америчког Стејт Департмента, Фернандо Баутиста из Ел Салвадора који је члан Парламента Централне Америке, Филипа Брум, некадашња директорица за међународну сарадњу британских конзервативаца и други, саопштено је из ПДП-а.

(БН) 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Даца

17.04.2021 14:06

Браво ПДП,једина озбиљна призната у свијету политичка партија из Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПДПу

17.04.2021 14:14

Је боље да изгради се у стаблу радних политицара. Па тек касније на медјународно поље. Дакле да се позабави изборима. Јер после времена, ПДП неце бити квалификована странка, ако настави овим темпом. Даље, задатак за ПДП је изградња болница. ПДП да се подсјети ранијих ситуација и својих плититка и да искористи ситиуцаију КОРОНЕ да се изграде нове болнице где су потребне. А за медјународно има ко брине. И од насиг и од светских. Немој да сте глупи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијеци се ти

17.04.2021 17:24

Под хитно са овим сто има

Name

Ре ПДП-у

18.04.2021 13:27

Није ПДП, владајуца странка, да мозе иправљати будзетом и градити болнице. То би требали политицари СНСД-а, али, они улазу у подземну паркинг гаразу, а ускоро неце имати мјеста за пацијенте. Драску ускрацују да се будзет града усвоји, па јос Додикова вецина у градској скупстини условљава гдје и колике износе усмјерити. Нико није идеалан, па ни ПДП, али, бар не добијају гласове застрасивањем, подкупљивањем и уцјеном народа. Да и не ломињем пљацку и понизавање напаценог народа.

Name

Незнан

17.04.2021 14:17

Али већина народа Републике Српске је више окренута према Руској Федерацији и православном свијету. Вјероватно ради властите сигурности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

17.04.2021 19:42

Ето ја нисам. Маните се више Руса, коме су још они донијели добра...

Name

Аа

17.04.2021 14:26

Можете организовати шта хоћете. Више Јелена и Драшко вриједе него ви сви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре аа

17.04.2021 15:50

Тачно. Годинама на изборима нуде исте људе које народ неће. Али, они упорни, не мијењају ништа. Бундало, Црнадак, разни прелетачи на компензационој листи...

Name

Растока

17.04.2021 14:30

Богами Бореновићу лепо друштванце си сакупијо.Све ,,велики" пријатељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав Градишка

17.04.2021 14:46

Само тако, градите мостове, без дипломатије ништа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Звонко Богдан

17.04.2021 15:54

Ко те има тај те нема Ко те нема тај те сања Ко те сања тај те љуби А ти о том појма немас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

17.04.2021 19:02

Знамо ми веома добро да ви већ имате еxтра односе са странцима.Само што се ви тек сад полако откривате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само тако

17.04.2021 22:31

То су вриједности за које се и ја залазем. Васи млади људи не морају бити бескицмењаци као у некум партијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

меxико

19.04.2021 09:17

Па сто вам ти васи назови пријатељи не помогну набавити вакцине и то оне које су вец плацене Све су то политицки маргиналци ко и ви Само прицате супље прице за наиван народ