У Вишеграду се спрема опозив начелника општине

- Одборници скупштинске већине у Вишеграду једногласни су да се мора стати украј опстукцијама начелника општине Младена Ђуревића свих одлука општинског парламента, уцјенама и пријетњама члановима комисија за примопредају, забрани смијењеним директорима јавних предузећа и установа да напусте фотеље, укључујући ту и радикалне потезе као што су протести.

Република Српска 15.04.2021 | 20:36
У Вишеграду се спрема опозив начелника општине

"Поред упорних настојања начелника Ђуревића да све одлуке које је донијела скупштина општине опструише и омаловажи принуђени смо да на следећем скупштинском засједању покренемо питање његовог опозива. А позваћемо и народ да изађе на протесте и помогне нам и да тако бранимо демократију у овом граду и све оно за што се скупштинска већина борила за шест мјесеци", рекао је одборник ДНС Српско Баранац.

Општина Вишеград је једна од ријетких у Републици Српској која у четвртом мјесецу још нема ни нацрт буџета за ову годину.

„Колегиј је задужио комисију за буџет и финансије да упути ургенцију министарству управе и локалне самоуправе и министарству финансија како би се откочио процес доношења буџета општине", рекао је одборник Покрета за Вишеград Миле Лакић.

Он је подсјетио да  Закон о буџетском систему Републике Српске прописује да скупштина општине послије 1. априла доноси буџет општине.

„Одлучили смо да на следећој сједници Скупштине општине умањимо високу плату начелника општине који се у претходних пет мјесеци није бавио ничим другим него дописивањем на фејзбуку тако не дајући никакав допринос бољитку грађана који су га бирали", појаснио је Лакић.

Одборник СНС Зоран Папић каже да је досад незабиљежено да начелник општине пријети члановима комисија за примопредају у предузећима и установама неисплаћивањем плата ако помажу рад скупштине општине.

„Ово је срамно од првог човјека вишеградске општине", закључује Папић.

Мирко Мајсторовићје потврдио да ће се на следећој сједници Скупштине општине Виешград донијети одлука о смјени свих директора јавних прредузећа и установа чији су извјештаји о пословању за прошлу годину били негативни а и оних који их нису доставили општинском парламенту.

Предсједник Скупшитне општине Вишеград Муамер Софовић заказао је редовну четврту сједницу општинског парламента у петак 23. априла ове године.

У Вишеграду је начелник из СНСД-а, док је скупштинска већина окупљена око СДС-а.

БН ТВ 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

БАЛКАНИКА

15.04.2021 19:01

ОВИ ИЗ СНСД КОРИСТЕ ОРИЛИКУ КОРОНЕ КАД СУ СКУПОВИ И ПРОТЕСТИ СМЗАБРАЊЕНИ И СВЕ РАДЕ ИСПОД ЗИТА.НЕЗНАЈУ КАД НАРОДУ ДОГОРИ И КРЕНЕ ,ДА ГА НИКАКВА СИЛА НЕЦЕ ЗАУСТАВИТИ.НА ЈУТ YБУ СТРАНИЦИ ДАНАС ЈЕ ПОЛИЦАЈАЦ ИЗ СРБИЈЕ ДАО ИЗЈАВУ КАКО СУ БИЛИ У БАЊА ЛУЦИ НА ПРОТЕСТИМА ДА СТИТЕ ДИДИКОВЕ ПРИСТАЛИЦЕ НА КОНТРАМИТИНГУ.СВЕ ЈЕ РАЗОТКРИВЕНО.ДА ЛИ ОВИ ИЗ ВРХА ВЛАСТИ ЗНАЈУ ДА ЈЕ ОВО БИОЛОСКИ РАТ СА КОРОНОМ И ДА СУ ДУЗНИ СВА СРЕДСТВА УПОТРЕБИТИ ЗА ЗАСТИТУ НАРОДА.НИКАКВЕ ИЗБОРНЕ ПРИПРЕМЕ НИКАКВИ АВИОНИ И КАМИОНИ,КАД СЕ СВЕ ОВО ЗАВРСИ ТАД ЦЕ МОРАТИ ПИЛОЗИТИ РАЦУН ЗА СВАКИ СМРТНИ СКУЦАЈ И ЗА СВАКИ ИНВАЛИДИТЕТ КОЈИ КОРОНА ОСТАВИ НА ЉУДИМА.МИСЛИМ ДА НИСУ СВЈЕСНИ СТА РАДЕ И ДА ЦЕ ДРУГИ НИНБЕРГ РАДИТИ ПУНОМ ПАРОМ КАД СЕ ЗАВРСИ КОРОНА.НЕКА ИМ БОГ БУДЕ НА ПИМОЦИ.ЗАБОРАВИЛИ СУ КАКО СУ ПРОСЛИ ПОЛИРИЦАРИ ПОСЛЕ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА И ПОСЛЕ РАТА 90 ТИХ.АКО НЕКО МИСЛИ ДА И ОВО НИЈЕ РАТ ГРДНО СЕ ПРЕСАО.ЗА ЗРТВЕ СЕ УВИЈЕК ОДГОВАРАЛО.ДА КИ МИСКИТЕ ДА ЦЕ ВАМ НЕКО ОПРИСТИТИ ЗА УМРКЕ ЦЛАНОВЕ ПОРИДИЦА КОЈЕ НИСУ ДАЛИ ДА СЕ ПИХРИСЦАНСКОМ ОБИЦАЈУ САХРАНЕ И ИСПРАТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сјер

15.04.2021 19:01

Ово ако ураде Додик ће направити опозив у Бања Луци и Бијељини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћући

15.04.2021 19:10

СНСД има двије опције -да распусти вишеградску скупштину прије опозива -да опозове градоначелнике Бања Луке и Бијељине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Путко

15.04.2021 19:11

Бугарска скупстина ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

15.04.2021 19:19

Исто ово је и у БЛ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.04.2021 19:27

Ајоој види му фаце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

15.04.2021 19:48

Опозив најгорем начелнику општине ђуревићу,који је имао око себе најгоре начелнике оделења,али зато има милицу станчић за савјетника.Брука и срамота шта је Вишеград дочекао.ђуревић нсчелник,милица станчић савјетник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицун

15.04.2021 20:30

А није вам ваљо Миладин, за све је крив Савиц, јел де кад боље размислимо.

Name

Висе град

15.04.2021 21:05

А савјетница Софија Сариц, олицење глупоце, стизе до опстине. Па кога она до посавјетује, аман људи склањајте ту дјевојку од оваца!

Name

СССС

15.04.2021 22:20

Висеград је унистен и опљачкан од стране СНСД власти. Овдје тузиластво има пуно посла и до процесуирања одговорних мора доци. Све су унистили и опљацкали Црвени. Скупстинска вецина треба престати са празном прицом и преци на дјела. Ангазујте адвокатску канцеларију и покрените кривицне пријаве ста цекате. Радио Висеград пријавите РАК-у, смањите плату аман људи Мици Станциц и Геометру исисасе будзет у своје дзепове. Станцици узесе пола милиона марака за 4 године сто Зоран пензионер у Геовој фирми сто Мица у опстини. Докле висе цекати. Поцните дјеловати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трифковиц

15.04.2021 22:43

Све до сада сам вјеровао да СО треба радити у интересу градјана. А онда снсд-овци и прелетаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роцкер

16.04.2021 06:50

Какве фаце воде Вишеград. Аууу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

16.04.2021 11:27

Нацелник једне опстине треба да ради за сав народ подједнако а не да има около себе групу фамилије,пријатеља,познаника и да само они имају користи дали се радило о запослењу или било цему другом... Све док буде на тај нацин функционисао један град а Висеград функционисе годинама од тог града нема ниста то је махала, онако да се најезис,мртвило,јад,цемер и биједа... Треба задрзати народ ту,дати неке могуцности,неку перспективу за даље али на залост ко мозе нек бјези и спасава се...

ОДГОВОРИТЕ