Водитељка добила корону 6 недеља после друге дозе: Вакцина јој ипак помогла!

Водитељка Ирина Вукотић ревакцинисана је пре шест недеља, а након тога је сазнала да је позитивна на корона вирус. Истиче да је захваљујући вакцини прошла без великих тегоба и последица.

Забава 15.04.2021 | 18:33
Водитељка добила корону 6 недеља после друге дозе: Вакцина јој ипак помогла!

- Да имам корону сазнала сам у понедељак, 5. априла. Два дана раније почео је да ме сврби нос. Била сам убеђена да је то поленска алергија па сам позвала др Тању Радосављевић, пулмолога, која је често била гост у мојој емисији, и замолила је за савет. Рекла ми је да узмем "еријус". Пошто лек није деловао поново сам јој се обратила. Објаснила сам јој да ми је запушен нос, да слабије чујем и да осећам умор. Наравно, одмах ме је упутила да урадим крвну слику, али и тест на корону. Помало збуњена, нагласила сам да сам се пре шест недеља ревакцинисала и да нема шансе да сам болесна. Она је била упорна: "Хајде, урадите тестове, да елиминишемо ту могућност" - започела је причу за "Хелло" водитељка.

- У шест сати после подне стигли су резултати – позитивна на корону. И даље нисам веровала. Прва помисао била је: "Али, ја сутра морам на посао." Одмах сам отишла у "Батут" и поновила тест. Није било грешке. То вече појавили су се први озбиљнији симптоми, али најважније од свега је да ниједног тренутка нисам имала температуру, нити је иједан параметар био повишен. Ако изузмемо јак кашаљ који ме је мучио неколико дана, осећала сам се као да имам "обичан" грип. С пуним поверењем отишла сам код доктора Горана Стевановића, са Инфективне клинике, који је на основу налаза одмах закључио да је то благи облик короне. Дао ми је терапију и нагласио да морам да мирујем.

- Моја другарица, која се заразила кад и ја, као и њени родитељи којима је пренела вирус, не могу, попут мене, да кажу ништа страшно. Напротив, док сам ја на путу опоравка, враћају ми се и снага и концентрација, они се још муче са високом температуром, имају повишен црп и Д-димер. Слободно могу да кажем да ми је вакцина сачувала и здравље и живот, спасила ме је теже клиничке слике. Због полупроверених информација нестручних људи којима смо свакодневно засути са свих страна, али и као неко ко годину дана сваког јутра у емисији говори о борби против ове опаке болести, имала сам потребу да се директно обратим јавности и пошаљем личну поруку.

- Присталица сам полемисања о свакој теми, изношења аргумената за и против, али када је реч о вакцини, мислим да не би требало давати медијски простор особама којима медицина није струка. После годину дана живота са короном народ је оправдано забринут, а када чују којекакве приче из „прве руке“, чак и они који су одговорни и желе да се вакцинишу запитају се шта да раде. Када бисмо саслушали искуства доктора из црвене зоне који се свакодневно боре да сачувају живот пацијената, међу којима има и младог света, сигурна сам да дилеме не би било. Имамо четири вакцине, могућност да бирамо, али и прилику да се спасимо.

- Богу хвала, никога нисам заразила: ни дете, ни колеге, ни другарице које су ми биле у гостима пре него што сам добила резултате. Захвална сам докторима, али и свима који су ме ових дана размазили доносећи ми на врата супе, чорбе и кувана јела. Не знам како ћу се вратити у нормалу и почети сама да кувам. Много ми значе пажња коју добијам и подршка која стиже од знаних и незнаних. Добила сам стварно корисне савете, на пример како да направим "витаминску бомбу" која ће ми вратити енергију, али било је и порука: "Еј, не шалим се, треба да дуваш балон како би ојачала плућа" или "Постоји мало познати лек који се даје кравама, али стварно делује и код људи који имају корону".

- Што је најлуђе, све то сам читала докторима и питала их за мишљење. То је већ тема за јутарњи програм, чим се вратим, надам се 22. априла. Боље се осећам, али знам да нема места опуштању. Истина, питала сам доктора Стевановића да ли смем да прославим рођендан који је 2. маја, и обећао је да ће размислити о томе.

- Шалу на страну, свесна сам да нема места опуштању. Наставићу да водим рачуна као до сада, што свима саветујем. Једино заједничким снагама и личном одговорношћу можемо учинити да корона постане прошлост. Зажелела сам се да загрлим и изљубим ћерку. Тренутно гледам снимке како дресира пса. За ових десет дана научила га је да стоји на две ноге, устане на команду, лаје када му кажеш "говори". Помислила сам: "Е, моја Искра, да си тако ревносно учила историју и географију, где би нам био крај."

(блиц.рс Фото: принтсцреен)

Коментари / 0

Оставите коментар