Одлука о блокади буџета Шамца је реваншистичка

- Како  је могуће да је проблем који су направили искључиво људи из локалног и републичког СНСД-а, могао да буде гурнут под тепих толике године и сачека сасвим нову општинску администрацију и то у доба ковида 19 и кризе која разара неупоредиво снажније економије од наше?

Република Српска 15.04.2021 | 16:06
Одлука о блокади буџета Шамца је реваншистичка

Ово питање поставља ћлан Предсједништва Српске демократске странке Вукота Говедарица, поводом јучерашње блокаде рачуна општине Шамац.

Он сматра да је то урађено само зато што грађани Шамца и њихов први човјек неће да буду лојални режиму који је спреман на апсолутно све само како би се  наслађивао над патњама оних који неће да им буду покорни.

Говедарица наводи да му је намјера да изрази своје неразумијевање за једну реваншистичку и незакониту одлуку министарке финансија Зоре Видовић, која неће да уважава прописе јер мора да, како наводи, извршава наредбе свога партијског шефа.

"Слиједом наших смислених пословица, „вежи коња ђе ти ага каже“, Ђорђе и његови суграђани који су му дали скоро па плебисцитарно повјерење на протеклим локалним изборима, нашли су се у необраном грожђу. Онај ко је лук јео и лук мирисао данас се много и не брине за новонасталу ситуацију без иједног осјећаја за локалну заједницу и њене становнике вјерујући да ће га Комитет заштитити од било које истраге која би евентуално утврђивала одговорности узрочно-последичне везе", наводи Говедарица на фејзбуку.

Он даље пита да ли су чланови републичке "Коминтерне" јуче испољавали своје задовољство при чињеници да су сами себи у буџет преусмјерили цијелих 105 хиљада конвертибилних марака?

"Од своје политичке злобе у којој сматрају да је коначни ауторитет у њиховим рукама, не могу да виде колику штету праве сопственом народу ради партијског или личног шићара којим су опсједнути", наводи Говедарица и додаје да се они одавно не боје полиције и правосуђа.

"Пошто се такав начин понашања прећутно толерише (изузев једног који је твитовао па ишао на рецвркутање) није потребна велика памет како би закључили о каквој врсти колективне неуравнотежености се ради. Вјерујем да је правда на страни народа у Шамцу и немам сумњу да начелник Милићевић заједно са својим сарадницима неће знати одговорити на прави начин правним путем", мишљења је Говедарица.

Он са жаљењем констатује да "поред овакве домаће власти не требају нам непријатељи споља и окупатори било које врсте, јер ово што је јуче урађено општини Шамац, не би урадили они који су нас као народ тлачили у временима своје апсолутне доминације".

"Имали би неупоредиво више осјећаја од ових који данас носе на својим реверима значке Републике Српске и сматрају да им је све дозвољено. Видјећемо, да ли ће те исте значке носити када се њихова владавина оконча. Одијела сигурно неће", поручио је Говедарица.

Министарство финансија Републике Српске јуче је нелегално обуставило уплату јавних прихода општини Шамац у висини 105.000 марака, ради наплате укупних потраживања око 1.264.000 марака у 12 мјесечних рата. Проблем је настао због уговора о купопродаји који су у Шамцу потписали тадашњи начелник општине Саво Минић (СНСД) и директор “Бројлера” Златан Ивановић, 4. септембра 2012. године.

Минић је тада изјавио новинарима да је Влада Републике Српске раније купила “Хранапродукт” у стечају и дала га на располагање општини уз обавезу проналаска стратешког партнера.

“Ово је проблем који смо наслиједили од претходне гарнитуре власти, зато се оправдано поставља питање зашто Министарство финансија није реаговало раније, него се чекала 2021. година", каже садашњи начелник Ђорђе Милићевић, који је одбио, како је навео, Жељку Цвијановић да буде кадар СНСД-а?

(БН)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

ЗАБРАНА

15.04.2021 14:53

НИСТА СЕ НЕМОЗЕ СА ЦРВЕНИМ ЗАВРСИТИ БЕЗ СУДА.МИЛИЦЕВИЦ ЈЕ АНГАЗИВАО ПРАВНИ ТИМ ,А ЗОРА ВИДОВИЦ ЦЕ СЕ ЈЕДАН ДАН НАЦИ НА ОПТУЗЕНИЦКОЈ КЛУПИ ЗБОГ ЊЕНИХ САКРИВАЊА ПАПИРА КОЈЕ НАРЕДИ ВРХОВНИ ВОДЈА,А ОНДА ИСТЕ ИЗВУЦЕ ИЗ ЛАДИЦЕ КАД ВОДЈА НАРЕДИ.ВОДЈА ЈЕ ЗАСТИЦЕН,ОН НИГДЈЕ НЕ СТАВЛХА СВИЈ ПОТПИС,А КАД ДОДХЕ НА БАПЛАТУ ОДГОВСРАЦЕ ВИСКОВИЦ ЗОРА И ЈОС МНИГИ ДРУГИ.ТАД ЦЕ ИМ ДОДИК СЛОМИТИ ВРАТ КАО И СВИМА ДОСАД,А И ОВИ СТО КУПУЈУ ИМОВИНУ ПО РС НА СВОЈЕ ИМЕ ,А ЗА ЊЕГА И ЊЕГОВЕ КУМОВЕ ЦЕ ОСРАВИТИ ВЛАСТИТИ КАПИРАЛ И СВИЈУ ДЈЕЦУ НА МИЛОСТ И НЕМИЛОСТ ОРГАНИМА ГОЊЕЊА КАД ДОДЈЕ ВРИЈЕМЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

15.04.2021 18:06

Вукота,поведи народ,да скинемо јарам са врата.

Name

Тип 500

15.04.2021 18:36

Ма шта кажеш ??

Name

44-СНСД

15.04.2021 14:55

Треба вама јос нарибати њуске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.04.2021 18:05

Мрс стоко црвена!

Name

ДР Хаус.

15.04.2021 14:56

СНСД ињекције. Радно стабло политицара. СНСД је квалификован. Трица. Од 1-5. Веома добра оцијена. Остали понављаци. Много у Сарајеву има 0.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

15.04.2021 15:07

Блока рачуна. ОК, Нови избори Ок, И шта онда, опет јово наново. Нема овде превелике приче, Пред зграду владе и председника 24 х дневно. Нико ни да удје ни да изадје, Онда да видимо. Можда ће се неко смејати на ово што пишем, али то ће се десити и то је реалност. Што пре то боље за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ново

15.04.2021 15:27

Цивилна управа политицарима.

Name

ре

15.04.2021 18:09

Тко чини вечину??

Name

Бањалуцанин

15.04.2021 15:29

Мозе ли ико стати Додику на путу видите да је цовјек пукао.Гдје није побједио СНСД цовјек све рузи.СНСД је скуп људи без људскости, морала, образа, постења....Цовјек приватизовао Републику Српску.Ста ради у БЛ са својим полтронима то је страсно.Има ли бораца нека поведу народ на улицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

15.04.2021 15:44

миле то не крије, давно је најавио да це се осветити свима који нису за његове гласали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар Кочић

15.04.2021 16:20

Додик умјесто да распусти Опстински Одбор СНСД у Шамцу и казни Предсједника ОО СНСД Шамац он казњава цијелу Општину.Па нисмо ми криви што је Ведран дебело попушио на изборима.Човјек је подјелио и СНСД.Тај нема подрску ни 30% странке.Окупио око себе пропале СДС и балавце којим мозе солити памет.Људи су гласали против њега а не за проту кандидата. Толико о ОО СНСД Шамац Носилац листе др. Илинциц купио зени диплому и запослио је у амбуланти.а тај Илинциц је најбољи од свих из СНСД а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре бањалучанин

15.04.2021 16:37

додик је упропастио све,општине и градове гдје није на власти,а богами и гдје јесте.Уништио РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо

15.04.2021 16:40

Кад дрзи слово цовјек без дана радног стаза...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђед

15.04.2021 16:53

Да ли је могуће да припадници људске расе раде ово грађанима своје државе, било да је у питању Шамац или Бањалука или Добој или Бијељина...?!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баба

15.04.2021 18:06

Иако нисам присталица актуелне власти, само да кажем, доста ми је кукумачења ових ''опозицонара'' сви сте се и ви ухљебили на државним јаслама. Јдино оружје вам је критика власти, што не урадите нешто конкретно, а не само критика и критика, има ли други механизам да нешто урадите боље. Може овако 100 година владати, НАРОД ГЛАСА ЗА ВЛАДАЈУЋЕ. Шаровић, Вореновић, ти не мичете се са својих столица, толика бука за Добој, речено је све. НЕМАТЕ НИГДЈЕ ОЗБИЉНИЈЕГ КАНДИДАТА НИТИ ИКАКВЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ. немате, волио бих да гријешим

Name

Хард цоре

15.04.2021 17:20

До- ДИК је народу показао свој ДИК. а сад ко како воли нек изволи. Врло успјешно јеб* читаву нацију 20 година, значи одговара тако, па кад је тако, нек вас рудоња и даље добро дере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

15.04.2021 19:03

А зашто Ђорђе није отплаћивао дуг кад је узимао паре од закупа Хранапродукта?Могао је,ал' лијепе паре,тешко се растати с њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шамац 2

15.04.2021 21:38

Мали би и јаре и паре

Name

К.Б.

15.04.2021 19:25

Реко сам ја да нам је најбоље расписати референдум за отцјепљење Шамца од Реп.Српске,и сви проблеми ријешени.Раја би требала схватити да би нам свима било боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митко

16.04.2021 05:58

Свака част градоначелнику Шамца, свака му је ка Његошева. Да имамо јос оваквих људи гдје би нам био крај.Желим му здравље и срећу.