Вирус корона јој за три дана однио цијелу фамилију

У само три је дана Карловчанка Сњежана Матић морала је сахранити четири члана најуже породице - мужа, брата, свекрву и мајку.

Регион 15.04.2021 | 07:51
Вирус корона јој за три дана однио цијелу фамилију

Сви су преминули од короне. У три дана их је покопала, једног за другим. 

- Ми смо били у Слуњу код маме и браће. Брат се лоше осјећао. Као имао је грипу, нахладио се. Ми смо били ту суботу тамо и ништа, све је било океј. Он је кашљуцао. Кад смо дошли кући трећи дан и супруг је добио температуру - каже Карловчанка Сњежана Матић.

Тестови су били позитивни. Већ у понедјељак брат Мирко завршио је у карловачкој болници, два дана касније и супруг Роберт. У међувремену разбољела се и Сњежанина мајка Роза. Имала је 92 године. И свекрва Барбара која је била у 80-тој, јавља РТЛ.хр.

"Ни мама ни свекрва никуд из куће нису излазиле. У то вријеме је скоро цијело село било заражено. Роберт је баш имао симптоме грипе. Кости су га бољеле. Имао је температуру. Пио је лијекове за скидање температуре. Ништа није помогло. Он је тако тешко дисао. Није могао доћи до собе да се не задише. Пар минута није могао доћи  себи и није вјеровао у корону, рекао је да грипу има - прича Матић.

Сњежана је ипак одлучила звати Хитну. Одвезли су га у болницу. Каже, тада га је задњи пут видјела. У међувремену чули су се телефоном. Вјеровала је да ће преживјети. Супруг је имао само 53 године. У рату је стао на мину и остао без ноге. Од тада је живио с протезом, здрав, тврди Сњежана, никад није имао проблема са срцем или притиском.

- Послала сам му наочале да може видјети. Све је ишло на боље. Стварно је био шок кад су ми јавили да је умро - каже.

Тешко је и то поднијела, а онда се заредало. У пар дана, с истог броја, звали су из болнице још три пута. "У 12 је она умрла, навече су ми за брата јавили у 7 са Шварче. У једном дану њих двоје и сутрадан свекрва", прича Матић.

Сњежана каже још увијек не зна како је све то преживјела. Од њихове смрти није прошло ни мјесец дана. Још увијек каже не спава. Сједи и размишља.

- Имам осјећај да ће он сад кроз врата доћи и нешто рећи - прича.

За разлику од остатка породице није се заразила. Жао јој је каже што се од својих најмилијих није могла опростити. Није их могла видјети чак ни на сахрани.

(Агенције)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Ноле

15.04.2021 06:13

Ово је туга,а најтузније је у овој прици сто их није могла видјети.Није могла отици у посјету,није им могла додати цасу воде,нахранити их,дрзати за руку,је ли ви знате колико то знаци једном болеснику.Засто се не дозволи да најродјенији буду уз њих док су у болници,знате ли колико би људи остало зиво.Онако га предас као пакет,и цекас позив.И на крају кад умре,не мозес сандук отворити,не знас ни кога си сахранио.Ма дајте молим вас,не дај бозе да ми неко тако оболи,па побио бих се тамо с њима,стока једна,као постују неке процедуре,а због тих процедура,умрло 50 посто висе људи него сто је требало.Гледају само параметре,испостују протокол и окрену ледја,људи су препустени сами себи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.04.2021 09:21

Треба инсистирати на обдукцијама. Обдукције нису забрањене али се не раде. Кад би оторили тај лимени сандук, свашта би се у њему могло наћи и видјети...

Name

Ја

15.04.2021 20:42

Ова последња реченица је тачна 100 %, а и остало што је написано.

Name

ајде

15.04.2021 06:21

сви вец знају да народ убијају респираторима и протоколима сзо.... нико мимо болнице не умире од короне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сз

15.04.2021 08:31

Дај цути, молим те. Сколуј се и цути!

Name

ПЛАНдемија

15.04.2021 06:28

Пропаганда...заплашивање народа, застрашивање народа, ширење панике и страха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корона

15.04.2021 07:17

Па сад нек појединиии Казу да Корона не постоји Останитеее сви здрави Поз....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

15.04.2021 09:08

Ти њима вјерујес да су умрли од короне? Како су утврдили, лазним пцр тестом који је показао да су цоца цола и манго позитивни на цорону??!! Ако је то заразна болест тако опака и заразна, како се нису сви укуцани заразили? Да се нису мозда отровали нецим?

Name

?‍♀️

15.04.2021 10:50

Немојте да лупате сви по реду,нисмо сви исти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кај ..??

15.04.2021 11:20

Наравно да несто постоји. Ово или оно..?? Мистерија. Свијет це писати и уцити историју о нама. Господји зелим снагу. Само је цудно засто је она остала незаразена..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

15.04.2021 14:12

Да нису отисли у болницу, били би зиви.... Ту је греска.... Вријеме це све потврдити али, нажалост, за многе це бити касно....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

15.04.2021 22:30

Баш туга.?

ОДГОВОРИТЕ