Саобраћај успорен због снијега у вишим предјелима

Због снијега у вишим и кише у нижим предјелима, саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) одвија успорено, по мокрим и клизавим коловозима, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Република Српска 14.04.2021 | 07:24
Саобраћај успорен због снијега у вишим предјелима

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз.

Због одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

Саобраћај је због клизишта обустављен на дионици регионалног пута Мраковица-Подградци, док се због одрона, на дионици Козарац-Мраковица саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

Због извођења деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак у мјесту Клакар Доњи од данас од 8.00 до 15.00 часова радним данима биће обустављан саобраћај у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја. Обустава се неће изводити викендом и у дане празника, а радови су планирани до 30. новембра.

На обилазници око Бијељине због радова на одржавању пута, саобраћај се одвија наизмјенично, па возачи треба да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због извођења радова саобраћај је обустављен на дионици магистралног пута Ламовита-Ивањска и преусмјерен на алтернативне правце.

Због извођења радова, долазиће до измјене у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Црквина-Модрича 1, а саобраћај регулише привремена сигнализација, као и на дионици магистралног пута Козарац-Ламовита.

На регионалном путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке због активирања клизишта саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја због реконструкције дионице регионалног пута Језеро-Шипово, као и на дионици регионалног пута Стари Мајдан-Ламовита.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље у мјесту Горњи Божинци од 8.15 до 15.05 часова радним данима долази до повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

У току су радови на дионици магистралног пута Клашнице 1-Горња Вијака 1, саобраћај регулише привремена сигнализација, као и на магистралном путу Модрича 1-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-ентитетска граница /Каруше/.

Измијењен је режим саобраћаја због изградње кружне раскрснице на споју дионице магистралног пута Добој-Руданка и Улице Стефана Првовјенчаног у Добоју, а због реконструкције на дионици регионалног пута Тедин Хан - ентитетска граница/Криж/.

На дионицама путева међуентитетска линија Леденице-Црквина-Модрича-Јоховац-ауто-пут-Прњавор, међуентитетска линија Станић Ријека-Добој-Дервента-гранични прелаз Брод, међуентитетска линија Блажевац-Обудовац и међуентитетска линија Станић Ријека-међуентитетска линија Каруше кретаће се превоз вангабаритног терета, па је потребно да се вози опрезније и поштују упутства.

У току је и изградња мини хидроелектране, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице 2-Шарговац у мјесту Трн.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - граница са Црном Гором /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због извођења радова обустављен је саобраћај на дионици магистралног пута Бањалука /Рударска/-Српске Топлице, а почели су радови на рехабилитацији локалног пута Сарачица-Чокорска Поља, због чега се саобраћај од 7.00 до 17.00 часова на мјесту извођења радова одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

На путевима у ФБиХ саобраћај се одвија по мокром и клизавом коловозу, а учестали су одрони земље или камења на коловоз.

У току су радови у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћај одвија наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима, а ноћу обуставља.

Због радова у тунелу Чакловићи на дионици Тузла-Калесија/Симин Хан-Цапарде/саобраћај се од 22.00 до 6.00 часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Успорено, због радова, саобраћај се одвија на путним правцима: Широки Бријег-Мостар (обилазница око Широког Бријега), Столац-Хутово (мјесто Церовица), Посушје-Томиславград (насеље Читлук) и Бановићи-Рибница (на излазу из Бановића).

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На прелазу Метаљка (Чајниче-Пљевља) могућ је прелазак границе од 7.00 до 19.00 часова.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе. Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан ПЦР тест на вирус корона, који не смије бити старији од 48 часова.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Врбас

14.04.2021 08:59

Возити се уз Врбас само од Бања Луке до Јајца је лутрија ако останес зив јер то све виси и сва среца да нема висе мртвих, и зато се нема пара а за зракоплове и лимузине има и од дазбина за аута се не види траг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

14.04.2021 15:37

Како пара очи ова фраза "међуентитетска линија" и "у Републици Српској и Федерацији БиХ". Што би једноставно кад може компликовано... Ебали вас надреалисти.

ОДГОВОРИТЕ