Опет траже ПР-а са пољопривредним факултетом

Агенција за државну службу Босне и Херцеговине је, на захтјев Службе за заједничке послове институција БиХ, опет расписала оглас за попуну радног мјеста стручног савјетника за односе с јавношћу, који може бити школован и за пољопривреду.

Република Српска 13.04.2021 | 12:49
Опет траже ПР-а са пољопривредним факултетом

Како је наведено у актуелном огласу, услов је факултет друштвеног или биотехничког смјера. Осим што факултет биотехничког смјера нема никакве додирне тачке с односима с јавношћу, да оглас буде још мистериознији, доприноси чињеница да је под истим условима расписиван и раније.

Разлика је што је сада расписан јавни оглас, док се у првом случају радило о интерном. По првом огласу, на то радно мјесто именована је Сенада Балаш.

Она је, како је раније потврђено из ове институције, дипломирала у јулу 1992. године на Пољопривредном факултету Универзитета у Сарајеву, чиме је стекла звање дипломираног инжињера пољопривреде. На тај начин пише Клиx додатно су подгријане сумње да је оглас "кројен" по њеној мјери.

Све по закону

Зашто је оглас поново расписан и зашто је опет као услов наведен пољопривредни факултет, у Служби за заједничке послове институција БиХ не дају конкретан одговор и правдају се добро познатом мантром да је "све по закону".

Кажу тек да су услови прописани Правилником о унутрашњој организацији од 31. јануара 2019. године и 18. јуна 2020., а који је усвојио Савјет министара БиХ те да је и поступак попуне уређен у складу са Законом о државној служби у институцијама БиХ.

"Служба је приликом расписивања Јавног огласа за попуњавање упражњеног радног мјеста стручни савјетник за односе с јавношћу испоштовала све потребне процедуре, прибавила мишљења надлежних институција и поступила у складу са Законом о државној служби у институцијама БиХ", наводе из Службе за заједничке послове институција БиХ.

Једина позвана на интервју

Агенција за државну службу БиХ, односно њен директор Невен Акшамија нису одговорили на наш упит о овој теми. Ни раније нису били превише расположени за причу о овом огласу. Приликом првог огласа потврдили су тек да је Сенада Балаш била једини кандидат позван на интервју, који је успјешно окончала. За детаљније информације упућивали су на Службу за заједничке послове.

Према опису овог радног мјеста, стручни савјетник за односе с јавношћу информира и савјетује директора; врши послове службеника за информисање; прави саопћења за јавност; израђује и проводи комуникацијску стратегију; припрема, одржава и учествује у креирању wеб странице… За те послове основна нето плата је 1.298 КМ. Оглас је расписан 8. и отворен је до 29 априла.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

кум

13.04.2021 11:40

То је добро кад су двоје са истом сколом не могу се свадјати без обзира ста и како радили. Примјер је мој брак ниједно незнамо нист али се в.....!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Пд

13.04.2021 12:04

Само да скокнем до Широког по диплому и ето ме да се пријавим

ОДГОВОРИТЕ
Name

На залост

13.04.2021 21:57

Требали су јој слику ставити, тако се инаце и ради у данасње вријеме. Вазне су све "подобности", осим оне која је потребна, сто је иронија накарадног времена у којем зивимо.

ОДГОВОРИТЕ