Растурена корона свадба у хали тржног центра

Комунална милиција у суботу растурила је корона свадбу на којој се окупило око 100 гостију у хали једног тржног центра у Београду.

Србија 12.04.2021 | 12:48
Растурена корона свадба у хали тржног центра

Том приликом, све званице кажњење су са 5.000 динара, каже Ранко Шекуларац, руководилац Сектора за унутрашњу контролу Комуналне милиције.

- Око стотинак људи затечено је у хали у суботу увече, а сви су, као физичка лица, кажњени са по 5.000 динара. И МУП је ту преузео одговорност. Мислим да је и кривична пријава поднета против одговорног лица у овом случају, односно организатора догађаја, тј. свадбе - наводи Шекуларац.

Како истиче, поред овог скупа на којем су прекршене мере за сузбијање епидемије корона вируса, растурена је и приватна журка организована на сплаву испод Бранковог моста.

- У питању је била нека техно журка на којој се окупило око 40 људи. У овом случају, с обзиром на то да задржавањем гостију није створен ризик од ширења вируса, сви су легитимисани, а казне су им, као што је пракса, послате на кућну адресу - наводи саговорник.

Он каже да казне варирају у зависности од тога да ли је власник објекта правно лице или предузетник.

- За правно лице, казна је 300.000 динара, а за предузетника 150.000. Када је у питању правно лице, онда се санкционише и одговорно лице у правном лицу, то је додатних 50.000 динара, те је то укупно 350.000 динара. То није мало. Физичко лице је одговорно за непоштовање мера индивидуалне заштите и они се кажњавају са 5.000 динара - истиче руководилац Сектора за унутрашњу контролу Комуналне милиције.

Шекуларац објашњава да се, при писању казни, како гостију, тако и власника објеката у којима се организују скупови, објективно сагледавају све околности и чињенична стања.

- Нама није намера да неког казнимо, приоритет је да се ти људи који су се окупили, што пре разиђу, да се елиминише опасност од ширења вируса. Сагледава се да ли је испоштовано то да једна особа треба да буде на 9 метара квадратних, затим има ли живе свирке која је забрањена већ неколико месеци, а онда и то да ли је локал прекорачио дозвољено радно време објекта - истиче Шекуларац.

(Курир)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Милан

12.04.2021 11:10

Најбоље да људи не зиве... ух ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

12.04.2021 11:13

мора дасе зна ко коси ко воду носи ко блеји а ко овце мрце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

12.04.2021 11:50

ЕТО ПАРА У БУЂЕТУ..СТРАСНО ЗАТО СТО ДАЈЕТЕ НАЗИВ..КОРОНА СВАДБА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

12.04.2021 13:41

Постоји ли икакав вид забаве где се људи друзе не битно у коликом броју да не носи назив "корона" корона зурка , корона свадба, корона слава, корона родјендан, јос мало це бити корона кафа у комсилуку...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станисављевиц

12.04.2021 14:20

Само фесте,свадбе,славља Браво људи ови сто се боје грипе затворите се на хиљаду година бас нас брига....

ОДГОВОРИТЕ