Вељовић руководи покретом, а све финансира криминал

"Знамо да ово све финансира организовани криминал у дослуху са политичарима, јер они на тај начин чувају своје интересе", рекао је Кривокапић.

Регион 11.04.2021 | 20:20
Вељовић руководи покретом, а све финансира криминал

Обавеза свих политичких субјеката у Црној Гори је да позову своје присталице, да одустану од окупљања и контраокупљана, да останемо својим кућама, и да се окренемо свакодневним обавезама, миру, реду и раду. То је наша једина обавеза у препороду Црне Горе,  поручио је предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић.

Он је, како је саопштено из Владе, упутио је поруку поводом најнових политичких збивања у земљи. 

Кривокапић је поручио грађанима да их не брине "то што они који су све остварили у безакоњу и руковођени својим интересима желе да Црне Горе доведу у неко ново стање у ком се они најбоље сналазе, а то је стање хаоса и нереда".

"У том стању засигурно један човјек руководи тим активностима, а то је савјетник предсједника Црне Горе господин Вељовић, који је свој штаб из полиције преселио у штаб паралелног органа, који руководи Комитско патриотским покретом. Знамо да ово све финансира организовани криминал у дослуху са политичарима, јер они на тај начин чувају своје интересе", рекао је Кривокапић.

Обраћање предсједника Владе преносимо интегрално:

„Уважени народе Црне Горе,

Врата слободе и демократије у Црној Гори су одшкринута, али то није разлог да ових дана присуствујемо окупљањима која на одређени начин крше ту слободу, заустављајући слободу неких других, који би само да се слободно крећу. Демократија подразумијева и протесте, али ти протести морају бити у духу демократије, а то значи, без порука мржње, шовинизма и искључивости. Црна Гора посљедњих дана слуша поруке које никада до сада у Црној Гори нису биле присутне, а то су поруке подјела на дошљаке и домороце, старосједиоце и избјеглице. Исто тако, слушамо пријетње посланика, "пуштањем звијери из кавеза", многе поруке мржње, чак и насиља, и на крају ти исти, који подстрекавају на насиље, очекују да се у Црној Гори деси, како нам намећу, Црногорско прољеће, алудирајући вјероватно на Арапско прољеће. Те године и та прољећа су прошла.

Ми данас живимо за нову будућност и ту будућност ћемо остварити сви заједно помирени и професионално обављајући своје функције. Ми сада спремамо црногорско љето, да наси грађани ову турустичку сезону дочекају спремни, а наша држава да им помогне у том послу. Слике које неко жели да пошаље са црногорских улица раде директно против државе, њене привреде и против свих оних који вриједно раде. Обавеза свих политичких субјеката у Црној Гори је да позову своје присталице, да одустану од окупљања и контраокупљана, да останемо својим кућама, и да се окренемо свакодневним обавезама, миру, реду и раду. То је наша једина обавеза у препороду Црне Горе. Нико не треба да брани Црну Гору од Црногораца, јер ми овдје сви живимо као грађани који воле своју земљу. Посебну пажњу бих усмјерио на претходну власт, а садашњу опозицију која има одговорност, јер се они још увијек не мире са тим да су изгубили власт. Наравно, њиховим губљењем власти, није изгубљена Црна Гора, ни њен народ.

Ми знамо домаћински да водимо ову Црну Гору и ова Влада и Скупштина, а надам се да ће нашем раду да се прикључе и остале институције Црне Горе. Немојте да вас брине то што они који су све остварили у безакоњу и руковођени својим интересима желе да Црне Горе доведу у неко ново стање у ком се они најбоље сналазе, а то је стање хаоса и нереда. У том стању засигурно један човјек руководи тим активностима, а то је савјетник предсједника Црне Горе господин Вељовић, који је свој штаб из полиције преселио у штаб паралелног органа, који руководи Комитско патриотским покретом.

Знамо да ово све финансира организовани криминал у дослуху са политичарима, јер они на тај начин чувају своје интересе. Зашто је то тако, зато што се корупција своди на нулу, а криминал на најмању могућу мјеру. Црна Гора није криминална држава, Црна Гора није држава непотизма, Црна Гора је држава добрих домаћина. Грађане Црне Горе позивам да не насједају на позиве оних који су се огријешили о многе законе, па би сада да и њих увуку у безакоње. Државу још нико није побиједио, неће ни данас, ни убудуће. А Црна Гора је држава свих њених грађана, који желе да је граде, а не разграђују“, наводи се у поруци премијера.

(вијести.ме)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

ТБ

11.04.2021 18:24

ПРИЈАВИ ГА РАЗРЕДНОЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лекар

11.04.2021 18:33

Хапси!

Name

Багра

12.04.2021 15:10

И једни и други желе трагедију умјесто напретка. За идеале гину будале

Name

криво-капиц

11.04.2021 18:44

Каква врата слободе су одскринута цовеце,кад твоја влада управо ради обрнуто и враца црну гору у деведесете,о цему ти прицас.Црна Гора је исла напред према европи све док вас није СПЦ довела на власт,за ових сто дана власти направили сте само хаос у дрзави, само сте се бавили осветом Мили Дјукановицу и прослој влади.како вас није срамота ст арадите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свилена буба

11.04.2021 19:23

Само си једну ствар заборавио Црна Гора је већ у Европи. Разумијем шта хоћеш да кажеш, слазем се да сте били пред вратима ЕУ, а ту би остали дуго. Господа морају да имају вратаре и брисаце ципела, а ви сте били идеални за то. Некад јунацко племе сад само племе без поноса, историје, цојства и јунаштва......Вратари И Брисаци постадоше.

Name

Душан

11.04.2021 18:50

Ко је руководио Литијама и ко их је финансиро...дедера нам појасни....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.04.2021 22:15

Потпиши се бар правим именом, а узгред да ли ти знаш уопште шта је литија а шта насиље бједо једна.

Name

БАЊА ЛУКА

11.04.2021 18:50

Е МОЈ СРБИНЕ, НИШТА ОД ТЕБЕ... ПРАВИШ СЕ ПАМЕТНИЈИ НЕГО ШТО ЈЕСИ. ИМАО СИ ШАНСУ, РАЗОЧАРАО СИ СВЕ КОЈИ СУ ТЕ ДОВЕЛИ НА ТО МЈЕСТО. ИЗВИНИ СЕ НАРОДУ И ПОВУЦИ СЕ ДАЈ ШАНСУ ДРУГОМЕ ИЗ КОАЛИЦОЈЕ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јами

11.04.2021 18:53

Расписи ти изборе ,нисте ви за власти поред толикп доказа никог нисте ухапсили и одсјекли главу хоботници свакако це вас скинути са власти ,нема висе покојног Амфилохија он те довео на власт а ти слусас америцког амбасадора ,расписи изборе и цасно цес изгубити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свилена буба

11.04.2021 19:01

Кривокапицу па ти бар све знаш у све се разумијес, влада експертска (без срба) наредио Дритан. Ријесио ово пошаљи експерта за криминал,нека им се свашта наговори да знају колико си љут. Ипак ти си.......... Не могу наћи довољно добру ријеч,несто као : ...... од овце и на њему звонце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

12.04.2021 03:00

Милицијо поступи по наређењу! Чувене речи бијаху. А зна се гдје то води. Април је чудан мјесец.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Догодине у Призрену!

12.04.2021 09:16

Љепо је Професор рекао: неће овдје бити никаквог арапског прољећа. Сви знају ко је стајао иза тих прољећа и ко је на крају извукао дебљи крај. Наш народ неће више у једном правцу да иде за Њемачку као Сиријци и многи други. Наша влада мијења стање на терену и зато су кренули свим средствима на њу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оловком

12.04.2021 10:14

Никада нико се није ријесио тог проблема ни ти це.

ОДГОВОРИТЕ