Хапшења у Билећи, ухапшена и два гранична полицајца

Више лица ухапшено је на подручју Билеће и околине, а међу њима и два службеника Граничне полиције осумњичена за злоупотребу положаја и примање дара или других облика користи у дужем периоду, саопштило је Тужилаштво БиХ.

Босна и Херцеговина 11.04.2021 | 11:53
Хапшења у Билећи, ухапшена и два гранична полицајца

Полицијски службеници су осумњичени да су дужи период, злоупотребљавајући службени положај, приликом обављања радних задатака, у току радног времена, омогућавали другим осумњиченим лицима кријумчарење акцизних и других производа преко границе, из Црне Горе у БиХ.

Хапшења су обављена у оквиру акције "Ловац" која је усмјерена на откривање и кривично процесуирање организоване криминалне групе која већ дуже дјелује на том подручју.

Акција је реализована по налогу и под надзором тужиоца Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, а провели су је службеници Граничне полиције БиХ.

Осумњичени су под истрагом због кривичних дјела удруживање ради чињења кривичних дјела у вези са кривичним дјелима кријумчарење, недозвољен промет акцизним производима, злоупотреба службеног положаја или овлашћења, те примање дара и других облика користи.

Након криминалистичке обраде, те извршених претреса, осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу Тужиилаштва БиХ, који ће донијети одлуку о даљим активностима.

Из Тужилаштва БиХ су истакли да заједно са партнерским институцијама и агенцијама предузимају интензивне активности у борби против коруптивних кривичних дјела, нарочито корупције унутар институција за спровођење закона.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Хио

11.04.2021 10:10

У овој дрзави једино сто се ради је да се градјани криминализују и хапсе како би се неодговорни прикрили

ОДГОВОРИТЕ
Name

лактаси

11.04.2021 12:51

Сто не ухапсите Додика има 60 фирми колико је он опљацкао гатацку ТЕРМУ

Name

Цг

11.04.2021 10:16

Е валај нека ј е висе је и вријеме нема висе банде од границне полиције примила је дрзава свакакву багру оне сто појма.бемају са зивотом уздигли се мало им море ма није ни до.кољена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Засто

11.04.2021 11:12

Не хапсите велике криминалце полиција је ситна риба за њих

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

11.04.2021 11:15

Похватани вјероватно неки "кокошари".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага

11.04.2021 12:17

Оцигледан доказ, каква нам је"ДРЗАВА", гдје се хапси ситна риба, док ајкуле гутају све пред собом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херц

12.04.2021 03:07

Билећа увијек у црној хроници...Све неки ,,дунђери...

ОДГОВОРИТЕ