Екипа филма "Јужни ветар" помаже малом Гаврилу за лечење!

Редитељ Милош Аврамовић је на свом Инстаграм налогу најавио да ће се екипа филма "Јужног ветра" укључити у хуманитарну акцију за помоћ малом Гаврилу Ђурђевићу.

Магазин 10.04.2021 | 18:57
Екипа филма "Јужни ветар" помаже малом Гаврилу за лечење!

Умиљат и нежан дечак нема ни годину дана, а већ се бори са опаком болешћу. Прва три месеца се лепо развијао и напредовао. Међутим, родитељи су приметили да престаје да помера руке и ноге и да отежано дише. Утвђено је да болује од спиналне мишићне атрофије тип 1.

Реч је о изузетно тешкој и прогресивној болести која често има смртни исход. Болест је последица мутације гена и манифестује се губитком основних животних функција као што су ходање, варење хране, гутање и дисање. Не може да држи главицу, седи и пузи.

Гаврило је са пет месеци старости примио прву терапију (Спинраза) која је доступна у Србији. На срећу, однедавно постоји одобрена генска терапија (Золгенсма) која је дала шансу оболелима да се изборе са овом опаком болешћу. Гаврило је један од њих!

Како је Милош најавио на друштвеној мрежи, на аукцији ће бити Марашев тркачки комбинезон из првог дела филма. 

Лицитација траје до понедељка 12.4. до 20 часова, а почетна цена је 300 евра.

 

- За викенд ће се екипа филма придружити акцији прикупљања средстава за малог Гаврила! На аукцији ће бити Марашев тркачки комбинезон из првог дела! Пошаљи 973 на 3030! За Гаврила - написао је Милош Аврамовић на Инстаграму.

Сав новац биће дониран за лечење малог Гаврила Ђурђевића ком је потребно да сакупи 2.5 милиона евра за лечење од опаке боле.

(Курир.рс Фото: принтсцреен)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драга

11.04.2021 20:18

Невина дуса,довољно је да га погледам и дуса ме заболи.Толики новац да се прикупи,треба ко зна колико времена.Политицари,бизнисмени,богатаси,спортисти гдје сте?

ОДГОВОРИТЕ