Зворник: Шприцеви и игле разбацани око напуштене куће

У девастираном објекту у насељу Фетија на подручју Зворника, уочена су средства која се могу користити приликом употребе наркотичких средстава. 

Република Српска 09.04.2021 | 18:34
Зворник: Шприцеви и игле разбацани око напуштене куће

Шприцеви и игле разбацани око напуштене куће у близини центра Зворника слика је коју Зворничани гледају  годинама. И доказ је поручују да проблем дроге није заобишао ни њихов град. 

Од главне улице ова кућа удаљена је око100 метара. Они који живе у њеној близини кажу да је ово постало склониште за зависнике о дрогама. 

И нису једини, у напуштену кућу долазе и бескућници. Због група које се ту ноћу скупљају становницима овог дијела града није свеједно.

"Долазили су ту и у ову зграду болнице су улазили и доле у ту кућу. Ти не знаш ни ко је ни шта је. Улазе, излазе. Женско, мушко. Све су то млађе особе", прича Радован Говедарица, становник Зворника. 

Радован највише страхује за унучад. 

"Имам унучад малу. Па се бојим отићи ће тамо па ће се заразити", каже Говедарица

Зворничка полиција упозната је са проблемом. Увјеравају да раде на спречавању наркоманије. У току ове године имали су, кажу, више акција.

У току протекла три мјесеца ове године, на подручју ПУ Зворник евидентирана су 33 случаја злоупотребе опојних дрога, од чега је евидентно девет кривичних дјела и 24 прекршаја из ове области.

"Полицијски службеници су том приликом санкционисали  32 лица због кривичних дјела или прекршаја у области злоупотребе опојних дрога. У истом периоду полицијски службеници су пронашли и привремено одузели око 25 грама опојне дроге марихуана, око 11 комада медицинске дроге и одређена количина опојне дроге амфетамин", каже Миљан Бобар, портпарол ПУ Зворник. 

Полиција приликом ових акција није пронашла хероин или кокаин. 

Да борбе са хероином има доказ је и наш саговорник. Бивши хероински зависник. Само уз помоћ породице каже побјегао је из канџи хероина. 

Ово што се дешава овдје је баш претјерано. Знам како је њима. Некад сам био у сличном стадијуму. Па могу да их схватим. Али ово не би требало да се дозволи нигдје, ово је на рубу центра града и мислим да надлежни органи требају нешто да предузму, каже бивши хероински зависник који је желио остати анониман. 

У Центру за менталне болести при Дому здравља Зворник нису жељели пред камеру. Кратко су саопштили да на лијечењу имају 41 овисника те да више информација не могу дати.  Нисмо сазнали да ли је  број особа зависних о наркотицима у порасту.  

БН ТВ 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ђорђе

09.04.2021 16:45

Можда је вакцина, она од времена Тита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.04.2021 17:31

Иглају се мало дјеца.

Name

Рашо

09.04.2021 17:46

Има ту доста истине,што ти рече.Потребно је само мало логичније уназад погледати.

Name

ЛУДАЦКА ЗЕМЉА

09.04.2021 22:55

ПРОПАСТ. У ДОДИКОВОЈ НАРКО ДРЗАВИ СВЕ ЈЕ ДРОГИРАНО. СТРАСНО. ОД КОЉЕВКЕ ПА ДО ГРОБА НАЈЉЕПСЕ ЈЕ НАРКО ДОБА. ЕТО НАМА СРПСКЕ НОВЕ ЛИРИКЕ. ФУЈ СМО МИ.

Name

Војкан

09.04.2021 18:17

Досле вакцине ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Злаја

09.04.2021 18:54

Имунизација у току. Можда је на ово мислила данас Бисенија кад је дала изјаву о вакцинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

09.04.2021 19:06

Само запалити. Све такве, има их јос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

10.04.2021 04:22

Само нам још ово недостаје у друштву. Боље омладина и да иде у иностранство да ради но да троши хероин и овим криминалцима још трпа пара у џепове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

10.04.2021 07:29

Дјеција посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник Цитy

10.04.2021 08:55

Дроге има доста. То је тацно. Али, ово са овом куцом, овај снимак, циста је намјестаљка. За неких мјесец дана, нека од градјевинских фирми, тррба да додје и сруси објекте бивсе градске болнице, али и Андрасевој вили је одзвонило, све су прилике. Тацно, дроге у Зворнику има, али много висе у кафицима, и у скупоцјеним викендицама на обали зворницког језера, које слузе као јавне куце, гдје дебеле зворницке газде, манге, одборници и други оргијају. Ово,с овим дрветом је намјестаљка, ови клинци су добили добар новац,да оне сприцеве позаадају уоно стабло. Неко, мислим зна се ко, бацио је око на ону локацију..... Зна се да су напустени објекти, и д је стара градска болница некад био застицен објекат, као и стара Фидахица куца, као и Андрасева вила, то је свјесно девастирано и пустено зубу времена, луталице лси су улазиле у те објекте, несто мало наркомана, али це сад зато фино ту доци зворницка градјевинска мафија то све порусити и направити зграде.... Да би се ти нељуди оправдали, направљен је овај мали видео урадак.... Па они ликови сто ово снимају, су дзанкозе из Каракаја....клинци на марихуани.....

ОДГОВОРИТЕ