Њемачка влада преговара о набавци руске вакцине

- Руски фонд за директне инвестиције почео преговоре са представницима немачке владе о прелиминарном споразуму о испоруци руске вакцине.

Свијет 09.04.2021 | 08:23
Њемачка влада преговара о набавци руске вакцине

То је саопштено на званичном налогу на Твитеру те вакцине.

Раније јуче неименовани извор из немачке владе рекао је за Ројтерс да ће немачка радна група за вакцине разговарати са произвођачима руске вакцине "Спутњик В" против ковид-19, између осталог и о могућности отварања додатних производних погона у Немачкој.

Немачки министар здравља Јенс Шпан потврдио је у среду да ће Берлин започети билатералне разговоре са Русијом око договора о набавци вакцине.

Шпан је у разговору за Радио ВДР рекао да ће билатерални разговори бити фокусирани на колицине које би производјачи вакцине могли да испоруче и када.

А шта кажу Немци?

Више од половине становника Немачке спремно је да се вакцинише руском вакцином против корона вируса Спутник В, објавио је лист "Ханделсблат", наводећи резултате истраживање агенције "Југов" (Yоугов).

Истраживање је показало спремност 55 одсто анкетираних да се вакцинише руском вакцином када она буде регистрована у Европској унији, њих 19 одсто изјавило је да би одбило такву могуц́ност, 14 одсто било је неодлучно, а 12 одсто генерално не жели да се вакцинише, објавио је портал Спутњик, уз напомену како лист "Ханделсблат" није навео детаље о броју учесника истраживања и времену кад је спроведено.

Почетком марта анкета компаније "Форса" за медијску групу "РТЛ" показала је да је 57 одсто грађана спремно да се вакцинише руском вакцином, док је у фебруарском истраживању такво мишљење изразило 45 одсто испитаника, преноси Спутњик.

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

!

09.04.2021 06:44

Ником из западних земаља не пада напамет да се вакцинисе Спутник В вакцином ако му је доступна друга врста вакцине ако нема или је несташица других врста вакцина онда можда становници запада размишљају о вакцинацији руском вакцином или било којом другом!!Ово сто се сад ради у Њемацкој је преговор да Њемацка изврши контролу вакцине Спутник В због тога сто Њемацка жели бити сигурна за грађане европе да одобре путовања и кретање људи који се вакцинису том вакцином.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.04.2021 11:12

Свака част,ти имаш јаке информације,мора да радиш у СЗО,или министарству здравља Русије или Њемачке.Настави да дјелиш информације са осталим грађанима да и ми будемо у току

Name

Лав

09.04.2021 07:25

Интересантно је да Русија продаје вакцине по цијелом свијету умјесто да спашава своје грађане.Вакцинисано је тек око десетак посто Руса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Лав

09.04.2021 09:32

Па сви знамо да су новац и утицај битнији од људи.

Name

израелац

09.04.2021 09:41

у Русији ништа није затворено и мјере се не примјењују... све ради као и прије... код њих се није вакцинисало ни 4% ставовника и то оних који путију бжван земље.. остало то не интересује... мислим да је са тим вакцинама чиста превара ил неко прање пара

Name

хаха

09.04.2021 09:59

наш народ зна све живо што се тиче туђег дворишта а о свом властитом не зна ништа

Name

С В

09.04.2021 09:10

МасаРуса је већ одавно вакцинисана велики је то народ

ОДГОВОРИТЕ