Ако СНСД покрене опозиве неће добити подршку народа!

"Питање је дана када ће скупштинске већине Бањалуке и Бијељине покренути питање референдума за опозив градоначелника Драшка Станивуковића и Љубише Петровића",  рекао је политиколог Дарко Кузмановић у емисији "Пулс" БН телевизије.

Република Српска 08.04.2021 | 21:20
Ако СНСД покрене опозиве неће добити подршку народа!

Референдум за опозив градоначелника Бијељине Љубише Петровића ће бити СНСД-ов тест за опозив градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, тврди политиколог Дарко Кузмановић.

"Милим да ће то ипак тешко да прође јер су наши грађани показали на изборима 2020. да не воле прелетаче и конфузију у институцијама. Уосталом, то се десило и у Теслићу гдје су на располагању била сва републичка средства и ресурси, па се опет није успјело у намјери да се смијени начелник", рекао је Кузмановић.

Он је додао да ће већина у Скупштини Бањалуке изгласати буџет јер је и СНСД свјестан да ће бити главни кривац уколико дође до финансијске блокаде Бањалуке.

Он је нагласио да СНСД губи из вида да је Бањалука и интелектуални и пословни центар Српске, те да ће имати несагледиве посљедице уколико финансијски блокирају Бањалуку.

Дошло је вријеме за младе људе у политици, наводи Кузмановић, додајући да би све политичке партије требало да подмладе своје редове. Он истиче да с друге стране, млади најчешће окрећу леђа политици због напада којима буду изложени.

“У Српкој не смијете да мислите другачије. Уколико мислите другачије од неког устаљеног система размишљања ви сте аутоматски декларисани као уљез и као неко ко може да сарађује са Сорошем, са америчким обавјештајним службама, са британским итд. Ми једноставно не знамо да цијенимо знање које млади људи посједују.”

Кузмановић сматра да се у Српској мора десити озбиљан процес ресоцијслизације.

“То би подразумјевало темељну реформу образовног система, увођење предмета попут демократска политичка култура, бонтон, лијепо понашање, домаћинство… Ми имамо данас генерације које немају поштовања ни према одраслима, ни према себи самима”, рекао је Кузмановић.

Такође, Кузмановић је става да се мора повратити повјерење у институције које је изгубљено захваљујући погрешним политикама.

“Претходних година нисмо били у прилици да можемо да видимо испуњење обећања које су политичари давали у великој мјери, а били смо и свједоци превара. Смјене генерација у политици ће промијенити то стање у наредних десетак година. Сигнали који се сада дешавају нам дају вјеру у будућност”, јасан је Кузмановић.

Преломни тренутак - 2022.

“Бићемо свједоци најпрљавије предизборне кампање од рата до данас. Власт ће бранити позиције на којима се налази и капитал који су стекли у посљедње вријеме, а са друге стране ће бити младе политичке снаге које ће покушати да доведу до смјене власти, али и до промјене система.”

Темељ за промјену система је промјена изборног закона БиХ за који до сада није било политичке воље, јасан је политиколог Дарко Кузмановић.

БН ТВ

Коментари / 70

Оставите коментар
Name

Митар 2

08.04.2021 19:43

Ако покрену опозиве тоцеим бити самар за сва времена јер народу је доста секте и превараната..а ста послије опозива када нацелници добију вецину ..нема опозива сваки дан дали је Додик свјестан своје несвијести и спрдње са овим народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.04.2021 21:02

Нека покрену опозив сто прије.То је прилика да се црвена мафијаска секта у Бањалуци посаље на сметљисте историје.А на изборима 2022 и у цијелој Републици Српској.

Name

Тацно

08.04.2021 21:25

Нове младе генерације, цисте, правицне попут Драска. Само идемо напријед као прави Срби без Додикове, Цубриловице, Антоницеве породицне генерације. Они би били гори и од Додика!

Name

ре

08.04.2021 21:40

не мора да знаци, Додик има паре, а оцигледно да у бл паре све раде, тако да би драско могао изгубити оних 5% гласова које је добио висе од противника, а ста онда?

Name

ТЕ МИТАР 2

08.04.2021 22:15

КОМЕ НАРОДУ. ПА МИ СМО НИКАКАВ НАРОД. НАРОД СУ ИСЛАНДЈАНИ КОЈИ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ ПОСАЉУ У ПМ ЗА ПОГРЕСАН ПОЗИВ МОБИЛНИМ.

Name

Ре

09.04.2021 02:50

Доста је нама и малог ,, револуционара" који никада рукаве засукао није, који нема професију, ал ето бог му је све дао. До сада ни једно озбиљно питање није покренуо које се тиче обесправљених маса или они чак то не знају. Они би да их ми савјетујемо, а да се они тиме ките и рекламирају. Паметан је и препаметан и сам је крив. Петровић је нешто друго, ал Драшко лети сигурно, јер 30% гласова од прошлих избора ће изгубити, ако би био трећи кандидат и више.

Name

СНСД

09.04.2021 04:54

СНСД у Бијељини је тренутно на најнижем нивоу, тапка у мјесту, ново - старо привремено руководство се не сналази, тренутно га воде људи који су СНСД довели до пропасти, сјетимо се 2014. године. Зато су пригилили ове мале партије и уцјењују их. Привремени предсједник је само марионета финансијских громада....

Name

Министар

09.04.2021 05:33

Теско да би Драско изгубио тих 5%. Он је досао до побједе када му је противник био Радојициц. Цовјек из снсда који има најмање репова и снсд кадар кога народ највисе цијени. Уједно је био и градонацелник који јесте остварио резултат у свом мандату. Заправо једина мана Радојицица је била цланство у снсд-у и утицај додика на град. Због тога је Радојициц изгубио. Драско је слуцајем кајак, агапе итд. поцео да провоцира криминалну хоботницу и тиме је његова популарност јос висе порасла. Сада ни додик не би могао да га порази.

Name

Сајка

09.04.2021 05:42

Не мозе те Додику ниста Додик има милијарде које је покрао из будзета а иза њега стоји Нато који га је на власт довео тенкоима и ММФ који му даје паре да задузује народ и уводи га у дузницко ропство ..Кад заскрипи ММФ це убацити милијарду или две да се нахрани армиија резимских ухљеба и паразита,повецју пензије 3% и купе посматраци и цланови бирацких комисија

Name

Ре ре

09.04.2021 05:45

Милокрад Додикониц је опозвао нацелника у Теслицу гос Милицевица, па му тај опозив није успио. Све своје ресурсе, моц и новац је употребио за опозив па му није успијело. Варас се ако мислис да це успијети купити тих наводних 5% гласова у Бања Луци. Народ Бања Луке је огоцен на Милокрада. На задњим изборима је доказано да су цак и цланови црвене секте гласали за Драска. Проблем је у томе да се не мозе све купити, а цак и оне које је купио не мозе да висе контролисе како це гласати. Полако Милокрад губи моц и код својих коалициони партнера којима не мозе испунити све зеље јер су постали незасити, а самим тим расте и велико незадовољство у његовим редовима. И ја сам један који је промијенио плоцу и не гласам висе за Милокрада вец против њега.

Name

Ре

09.04.2021 06:20

Ако у Бијељини покрену опозив? Народ је видео ста је ова секта урадила и видела да је мицо на рацуну,својој дјеци оставио 50 милиона км.

Name

Ре ,ре

09.04.2021 06:21

8610 гласова, односно скоро 9%. Сад би било три пута толико.

Name

Ре Министар

09.04.2021 13:46

Драшко је добио захваљујући томе што народ из ината није хтјео да гласа за Игора, и само 60% гласова је добио по некој одлуци људи. Оно што се догађа у скупштини је брука. Искрено или су полуписмени или су тешке страначке лопурде. Такође стил тзв. опозиционара је прочитати и не представља одраз борбе народа.

Name

Зар је и ово могуће

08.04.2021 19:44

Опрости ли БЛ, овом ССНД-у и ово, и изјаве оне после избора па сад дјела онда боље да је нема никако, БЛ није провинција па да невиди,, Додик нек се поздрави са њом па ко владо да владо у будуће,, 1000%.тачно видјећете.!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трт

08.04.2021 21:03

Ниси ни свјестан своје несвијести.

Name

Ре трт

09.04.2021 04:27

ТИ Ниси свјестан своје несвјести.

Name

Вкадо

08.04.2021 19:44

Ко је год паметан треба стати Станивуковицу за ледја једини момак који вриједи и који це спасити овај народ од зла и сотоне једино ако је народ полудио онда нека нам је бог напомоци и он нам висе неце моци помоци народ треба да прогледа својим оцима и да се небоје СНСДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

гласнарода

09.04.2021 00:24

Он је тројански коњ!!

Name

Милун

09.04.2021 07:08

Е моји Бањалучани!! Зар не видите до којих граница ПРИМИТИВИЗМА, криминала и корупције иде тај човек. Одакле њему милиони×милиони? Узео од ,народа. Долази време враћања,па се унемирио,порекло ИМОВИНЕ. Доћи ће једном и та правна држава,да видимо ко је ко!

Name

ре гласнарода и ре милун

09.04.2021 08:46

сектаси догорило вам је, долази и та зора ботови.."тројански коњ"..само дегенерик мозе тако да размисља..јесте тројански коњ али постења у двористу зла

Name

.....

08.04.2021 19:50

Само нек пробају... Ајте јунаци покрените опозив има да вас одувамо као увело лишће....ви сте покренули уништење Р.С ал стаће вам се у крај .... Правда је спора ал стиже ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сектас

08.04.2021 21:06

Има и нас на другој страни. Пробај само писнути!

Name

РеСектас

09.04.2021 04:46

Пистис ти док те таслаце у партијском стабу, балегару малоумни.А нормални људи говоре јасно и гласно.

Name

новак.моцевиц

09.04.2021 05:16

Ма ста вриједи.? Све Голи лицни интерес

Name

Ре секташ

09.04.2021 07:31

Па ево ајте почните....

Name

Кренуло је ...

08.04.2021 19:51

Камо среце да хоце да ураде опозив да виде како це их Драшко почистити онда би се тек поубијали ... а они Драшку раде смицалице како би га приказали неспособним, само изволите ... било би као и у Теслицу ...а у БН Петровиц све чисти по готово када је народ видјео како их је Мициц ојадио за десетине милиона а ова власт ћути на то ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре кренуло је

08.04.2021 23:46

Потписујем.Јел нам узор треба бити бивси нацелник прелетац овдје у Бијељини.Толико богатсво до краја вриједја насу интелигенцију.Мој народе...

Name

Спасоје

08.04.2021 19:54

Како год СНСД сада радио, дефинитивно губи. Милорад Додик је сам себи доскочио , а поправног испита нема. Ова партија која је у јавности све више и више перципирана као лоповска и деструктивна по грађане одлази у прошлост. Тоталан крах их чека. А и врјеме је одавно сазрело да се то деси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.04.2021 20:07

Назире се свјетлост на крају тунела, ал без Додика.

Name

ре

09.04.2021 05:46

А ко да сруси Додика ...Драско са гомилом просијака,сиромаха и губитника тразнизиције ,Иза Додика стоји Нато ,ММФ,цитав западни свијет ,империја Додик це владати јос бар 10 год

Name

Борис

08.04.2021 19:59

Управо супротно. Народу је ово већ поигравање са градском управом дојадило. Љеност да се изађе на изборе је довела нас до овога данас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б Лука

08.04.2021 21:28

Браво за коментар. Народ види да се републицка власт поиграва са Градском управом. То це неминовно довести до масовног изласка на изборе 2022 гдје це резултат бити 92% Драско, а Миле 5%, 3% невазећих листића.

Name

Ненад

08.04.2021 20:10

Само могу позељети да Драско успије јер његов успјех це бити успјех свих нас.Знаци морамо га максимално подрзати јер има олосе за противнике,а не зна се какве има и сараднике.Бит це теско,а мозе бити тако и лако не треба у Драска гледати као лидера јер ваљда смо науцили да нам лидери ниста добро нису донијели.Народ мора да одлуцује,а Драско це увијек да подрзи тај народ.Имамо сансу,а морамо имати и храбрости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

08.04.2021 20:20

КО ЈЕ УБАЦИО ОПОЗИЦИОНУ ВЕЦИНУ У СКУПСТИНЕ?!ТАЈ ИСТИ НАРОД КОЈИ ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВУ ДВОЈИЦУ!Смарате висе и са посланицима и са градонацелницима.Народ је рекао да му је супер овако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

08.04.2021 20:32

Пуна подршка за Драшка. Само нека пробају да опозову Градоначелника па ће да доживе тешки пораз. Нико не може да уцјењује и силује народ. Бањалука памти. Више нас је. Готов је стари лопов, аутократа, издајица и кукавица. Промјене су стигле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ БОКИ

08.04.2021 23:22

Браво за коментат???Драшко само напријед ,ВИШЕ НАС ЈЕ

Name

Биса

08.04.2021 20:32

Додик је од лопова направио господу, неписмени људи функиционере а од народа стоку.Само га лопови и неписмени подрзавају ради властитог интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

08.04.2021 21:49

Погресно. Највисе га његови мрзе. Класицан принцип "храни пса да те уједе". Дао им је све и сад им је он оптерецење. Само будала не види да су му његови главни и једини проблем и то од 2014. године. Зато и губи изборе од 2014. Ово сто се покраде и покупује се не рацуна.

Name

Кардељ

08.04.2021 20:40

Цао Инспекторе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станко

08.04.2021 20:51

Свако паметан це стати и дати глас овом постеном и неисквареном градонацелнику само напред градонацелнице народ је уз тебе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

09.04.2021 05:11

Тако је Станко брате, нарид је прогкедао и сад се и сам увјерио кога су раније бирали а КО ЈЕ ЧИСТ КАО СУЗА А ОНИ ГА МУЧЕ И ТАКО КАЖЊАВАЈУ ЗА ПОБЈЕДУ АЛИ САД ТО НАРОД ВИДИ И ИСЈЕТИ!

Name

Ре станко

09.04.2021 07:41

Јадан си ти Станко и твој Драско.Немогу да вјерујем дасте толико занесени .Само видите Драска када прица какве гримасе он изводи.Тусе види његова памет.Само се беци па онда скиљи .Ту је његова неписпеност њему треба скола сколовање му је потребно .Па мозда онда буде ста од њега.

Name

Ако не буду промјене

08.04.2021 21:00

моја породица и ја одлазимо одавде. Ако не буде промјена, слиједи нова бјезанија људи са овог простора

ОДГОВОРИТЕ
Name

садмир70

08.04.2021 21:07

ако снсд покрене референдум за бања луку и бјељину тад треба и опозиција покренути референдум за опозив осталих опстина и градова и предсједника репубике и премјера и цлана пресједниста јер да видимо стаје радито задњих20 и кусур година засто имамо мање становниства засто су неке сколе затворене а неке по пар уценика застосу неке болнице преквалификоване у амбуланте затворена породилиста застосу толики дугови застоје вецински телеком продан застосе краду гласови и тако даље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гламоц

08.04.2021 21:29

Па родјени нака се опробају ако смију ризиковати,Драско лидер 1

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп јовица

08.04.2021 21:34

Рудоња ће сигурно покренути опозив јер нема шта да изгуби јер у сваком случају градоначелници нису из СНСД-а. То ће му уједно бити тест расположења народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

09.04.2021 03:30

Који вам је ово стручњак...све зна...

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕСО БЛ

09.04.2021 05:39

У коментарима се види како це опозив да успије,соу се прекида,народ у БЛ прогледао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wодолија

09.04.2021 05:57

Опозив би знацио дефинитивно самоунистење СНСД....ово надигравање око будзета , без обзира како се заврси, само иде на стету СНСД и то захваљујуци само Додику и његовој изјави послије пораза на гласању.....

Name

ре

09.04.2021 07:25

па хвала Богу да је прогледао, доста је свима ових старих учмалих лопова, који владају деценијама а нороду све горе и теже, направили су јаз између себе и народа, њима све а нама ништа

Name

Ре

09.04.2021 08:47

Секта треба да докупи још пола од оних што је имала гласова да би поново освојила свој најслађи плијен БЛ.

Name

лико

09.04.2021 05:55

Јос 4 год .снсд на власти овај народ и РС неце презивјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.04.2021 06:13

Ре сад Драшко има 80% Бањалучана.Доста је више кума бурле и Дрвара Гламоча Петровца Мркоњић Града е ти људи су дошли да опљачкају Бања Луку.Ово нема везе са обичним народом и не односи се на њих.Хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТПУ

09.04.2021 06:21

Опозив начелника који нема већину најлакше би прошао на Сокоцу. Али ту постоје неке "тајне везе" између начелника и скупштинске већине па до референдума неће доћи. У Бијељини ће градоначелник бити опозван јер није ништа посебно, расплињује се у мало битним стварима. У Бањалуци би референдум потврдио позицију градоначелника, јер већина Бањалучана мрзи Милорада Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко

09.04.2021 07:06

ДРАСКО БИ САД ДОБИО ЈОС ВИСЕ ГЛАСОВА ЈЕР НАПРОСТО НАТОД ХА ОБОЗАВА ОВО СТО ЈЕ УРАДИО У ОВОМ КРАТКОМ ВРЕМЕНУ ЈЕ ЗА ПОХВАЛУ И САД ОНИ КАЛКУЛИСУ СА БУДЗЕТОМ ДА СМАКНУ ТЕМУ СА КРИМИНАЛА ФИРМИ КОЈЕ ЈЕ ПРВЕ ПРЕКОНЗРОЛИСАО ДРАСКА ПОДРЗАВА И ХАЛА И ВРАНА СВИ БАС СВИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо

09.04.2021 07:10

Протести и гласања за доду , а говна и драско марс у сарајево

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

09.04.2021 10:22

Ти си баш болестан!

Name

Милиција

09.04.2021 07:16

А како да не. Висепартијски једнопартијски, па мајку ли вам васу политицку, јестели ви плацени да глумите битлусе или да радите свој посао. Јос мало, па и ми нецемо бројати дане досадне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вампир

09.04.2021 07:16

Паприка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

09.04.2021 07:18

Да би нешто добили морате и нешто жртвовати(новац, привилегије...). А за будућа покољења и будућност Републике Српске вриједи и то жртвовати. Борци су жртвовали своје животе, а Ви господо у удобним фотељама жртвујте своје привилегије, наравно и новац!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кардељ

09.04.2021 07:29

По чему мјериш колко ти је драг. Тај народ. И народу, ваш нерад и неред. Можда по својим новинама, по својој заблуди. Народ воли гласати за људе који раде, по могућности, ако не знају ништа друго, оне који у финим хаљинама, доприносе градњи путева туцајући камен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да л ме драги

09.04.2021 07:44

Воли кад је у патроли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сова

09.04.2021 07:55

Сви на улице против секте снсд-а. ВИСЕ НАС ЈЕ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре сова

09.04.2021 09:39

Бас си сова будалетино једна.Мозес само у своје име да писес а не у све градане РС.сово засто су ти толике оци а ниста не видис коњино неупрегнута

Name

МИЛОРАДЕ

09.04.2021 08:47

ВРЕМЕ ЈЕ ДА ОДЕС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.04.2021 09:00

Неписмени идиоте коњу смраду волио бих те видјети уживо.Срам те било земље натопљене крвљу наших људи младих.Брука си за српски род ако ниси секташ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урош

09.04.2021 09:06

Видим да има много ботова гледајте кад је Драшко побиједио најбољег у СНСД можете замислити кад би сподобу из пиздића кандидовали Дјајића па за њега ни родјена мајка неби гласала.Човјек једног гузицом сједи на две столице.Што би рекао наш Драшко да ли је то нормално и изводиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћили

09.04.2021 09:10

Лако ми је лако да лудујем вако, јер ми ћаћа газда све ми даво вазда. Мала моја знаш ли шта то значи, имам ћаћу од државе јачи. Оооооооојјјј хаааааа грми Крупа, цркни сиротињо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миладин

09.04.2021 17:12

Ако Бајазит јавно каже да Драшко предложи било шта, па макар био Ајнштајн, да му неће проћи. Ко онда поставља питање буџета ? Ко поштен да подржи Бајазита ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деда Станко

10.04.2021 09:41

Клептоман Бурле се залетио, могао би добити једну иза усију..