Претреси на три локације по налогу кантоналног суда

- Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ од јутрос врше претресе у Федералној управи цивилне заштите, Клиничком центру Универзитета у Сарајеву /КЦУС/ и фирми "Верлаб", која је извршила верификацију респиратора које је набавила фирма "Сребрена малина", сазнаје Срна.

Босна и Херцеговина 08.04.2021 | 12:31
Претреси на три локације по налогу кантоналног суда

Портпарол Сипе Лука Миладиновић потврдио је Срни да припадници Сипе од јутрос на три локације "реализацију наредбе Суда и тужилаштва Кантона Сарајево која се односи на проналазак и привремено одузимање предмета".

Он је навео да се полицијски службеници Сипе на терену од 8.00 часова.

"У овом тренутку о току акције не можемо више говорити", рекао је Миладиновић.

Кантонално тужилаштво је по службеној дужности формирало предмет који се односи на информације из медија да је група анестезиолога са КЦУС-а упутила писмо менаџменту ове установе, у којем упозоравају на неправилну примјену респиратора и друге проблеме у функционисању ковид одјељења.

Пред Судом БиХ води се процес против федералног премијера Фадила Новалића и троје саоптужених у вези са набавком 100 респиратора вриједности 10.530.000 КМ, које је за потребе федералне Управе цивилне заштите из Кине увезла компанија "Сребрена малина", власништво Фикрета Хоџића.

Осим Новалића, за спорну набавку респиратора оптужени су и министар финансија ФБиХ Јелка Милићевић, суспендовани директор федералне Управе цивилне заштите Фахрудин Солак и власник предузећа "Сребрена малина" Фикрет Хоџић.

(Срна) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тнт

08.04.2021 11:40

Није поштено да СИПА претреса само по Федерацији, де мало и по РС саторе, респираторе, вакцине...има посла и да се ДЕА укључи који је криминал!

ОДГОВОРИТЕ