Држава која је за годину смијенила 3 министра здравља

Министар здравља Чешке Јан Блатнy одлази из Владе на захтјев предсједника Милоша Земана, јер је категорично одбијао да се користе прије свега руске Спутњик В вакцине, док не добију одобрење Европске агенције за лијекове.

Регион 07.04.2021 | 21:08
Држава која је за годину смијенила 3 министра здравља

Предсједник Земан именовао јс већ данас за новог министра Петра Аренбергера, стручњака за венеричне болести.

Иначе Аренбергер је четврти министар здравља ове земље у години дана.

У септембру 2020.године оставку је дао тадашњи министар Адам Војтецх, којег је замијенио водећи епидемиолог Роман Прyмула.

Након што су медији објавили да је Прyмула кршио епидемиолошке мјере које је сам донио, морао не отићи.

" То је катастрофа" рекао је тада Премијер Андреј Бабиш.

Нови министар у октобру 2020.године постао је Јан Блатнy.

Нови министар Петр Аренбергер директор је једне од великих универзитетских болница у Прагу, и је попустљивији према кампањи предсједника Земана према намјери да се наруче и руске и кинеске вакцине и без одобрења Европске агенције за лијекове.

(Агенције)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ако несто

07.04.2021 19:18

Није насе, не мора знацити да је и правилно, а мозе и бити. Модел миленијски талас и миленијски трезор су јако добри, али од људи сам науцио и боље, мозда од тих које сам на неки нацин и постављао на вагу, а везани су за слуцајности и токове. По њиховој филозофији несто сто нам се десава су индивидуални, социјални или неки други токови који нам се десавају, док слуцајност не промјени тај ток. Наравно сами имају и детерминистрицке компоненете, програмљивост, е и по том и по многом мојем термини вјестацка интелигенција су заблуде са запада попут комунизма, попут многих ствари који смо раније узели здраво за готово од француза понајвисе, али у задње вријеме и енглеза. Те ствари су бивале на билбордима које је Станивуковиц укинуо. Наравно те ствари су користене ради медицинко политицких разлога обарања неких неподобних људи, јер су исти сматрани за наивне и сврсен цин, али те ствари као те стоје, а сто се тице рибања тих билборда стоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аааууу

07.04.2021 19:25

Јаране, јес тебе спуцало, ово нека тешка хемија. Не дај Боже никоме.

Name

Дао

07.04.2021 19:30

Је вама, а и знате за ово.

Name

Назалост

07.04.2021 19:23

Неки људи због тих нацина су имали и смртне исходе. И на крају је и боље сто је Станивуковиц средио неке ствари око тог. Назалост за Станивуковиц мислим да је и сам угрозен не од Додика него од таласа и незнања по моделу МТ2. А и сувисе је реалан за овај модел слуцајности и токова, а мислим да МТ2 за ове ствари цак има и јацу улогу. Ове слуцајности и токови су висе за мене који сам одавно и по природи доста сам, а многе сам ствари радио да изадјем медју друге. И остао сам свој дуго времена уклуцујуци и сва ова времена садасности. Будуцност се разликује по стварним промјенама, онаквим какве је оставио ултимативно Никола Тесла, и такви велики људи. Данас против струје се не буне ни зли ни добри ни било како категорисани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

07.04.2021 19:36

Ух,леба ти,ста год да користис,предји на несто блазе,ово је прејако за тебе...

Name

За мене ?

07.04.2021 19:39

За Тебе ... Не користим ниста. Користим само време ...

Name

За Тебе

07.04.2021 19:47

Време је само појам у Физици, живот је тај који пролази, а теби баш узалуд пролази. Отиђи негдје на пецање, опусти се мало.

Name

Какав си

07.04.2021 21:12

Тако ти је. Други ти крив? А сам си дио талас, не ли ?

Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЋ - СРБАЦ

07.04.2021 19:45

Да није слике, био би добар "цлицк - баит". Ја би помислио да је у питању, нека од држава региона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

07.04.2021 20:24

Код нас стварно "Централа будала"!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

08.04.2021 04:27

Па наш Јадован основне појмове незна.Каже мјесец дана без воде?? То би тешко и једногрба камила преживјела? Мислим она са 2 резервоара би и могла.?

ОДГОВОРИТЕ