Италијански медији одушевљено о вакцинацији у Србији

Србија је поручила вакцине и са запада и са истока док Италија и даље преговара. У Италији и даље недостају вакцине јер узима само оне које је усвојила Европска агенција за лијекове, док је за вакцинисање у Србији доста ући на интернет попунити један образац и све сте завршили.

Србија 06.04.2021 | 17:46
Италијански медији одушевљено о вакцинацији у Србији

Италијанска штампа и данас на читавој страници (Ла Република, Ил Месађеро) хвали Србију како се организовала у вакцинисању и како је лако до имунизације.

Доказ за то је да је Србија до сада вакцинисала више од једне трећине свог пунољетног становништва, око 2,5 милиона, вакцинама са истока Спутник В, Синовак, а са запада Фајзер, Модерна или АстраЗенека.

Сада гледамо редове, посебно на Сајму у Београду, али све функционише савршено, редове оних грађана који стижу масовно из околних земаља, БиХ, Хрватске, Сјеверне Македоније, Црне Горе.

Сада је тзв. "српска доза" постала опција у разним земљама ЕУ, као што је Француска, јер је Србија "на подијуму најбољих услуга вакцине". Министар Спољних послова ових дана изјавио је да је предсједник Алексанадар Вучић захваљујуи свом упорном раду, а који није имао проблема да разговара директно са руским председником Владимиром Путином и кинеским Си Ђинпингом, на вријеме поручио вакцине. Сада Србија располаже резервом од 3,5 милиона вакцина.

У Србији се указује један проблем за који је потребна унутрашња кампања, вакцинисање њених грађана је успорено јер један број становништва нема повјерења у вакцинисање. Зато смо свједоци тамошње још увијек јаке пандемије, али је то довело до стратегије "туризам вакцине".

Свијет се жури да се имунизује, Туристичке агенције нуде пакете за вакцинисање у разним земљама, Уједињени Арапски Емирати, Русија, Индија, Тајланд, са главним слоганом осим имунизације уживајте у тим земљама. Куба је направила сајт, сунце, плаже и вакцина Синофарм.

Србија има универзалну санитарну политику, као слободан купац, изван механизама ЕУ. А ради свједочења новинарима који су се на лицу мјеста увјерили како функцинише вакцинисање у Београду срели су се и са понеким Италијаном који живи и ради у Београду.

Марчело Мура власник једног салона љепоте, хвали брзу и ефикасну процедуру вакцинисања и љубазност здравствених радника.

"Дошао сам са запосленима из салона, и у два минута сам вакцинисан", каже он.

(Новости)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Корона

06.04.2021 16:07

Пролази .,..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станисављевиц

06.04.2021 19:10

Сатанизација полуписменог становниства

Name

Ре Станисављевиц

06.04.2021 21:03

Видим, на теби су одрадили одлицан посао ?

Name

Реалан

06.04.2021 16:40

вакцина би требала да стити здравље прије свега а не да буде услов да се иде на море,ако је примас због љетовања а не због здравља онда смо дотакли само дно

ОДГОВОРИТЕ
Name

За

06.04.2021 17:38

Ова ињекција, звана "вакцина", тестира се на Србима. Нико не зна састав који је тајна, не могу да вјерујем колико је народ наиван, на залост јако необразован.

Name

Коп

06.04.2021 18:11

Вакцину најбоље да сипају у кафу или пиву ,колоко видим нас народ нагрнуо у кафане,цаском би се сви вакцинисали

Name

Ре За

06.04.2021 21:06

Састав вакцина мозе и дијете наци и процитати, није никаква тајна. Ако нисте информатицки писмени да пронадјете сами на интернету, мозе вам сваки љекар помоци. Сто се тице тестирања, не знам како сте досли на идеју да се ради на Србима којих има једва 7 милиона, а 300 милиона Американаца се вакцинисало вец одавно... да не набрајам друге народе.

Name

Ре За. За

08.04.2021 16:44

Е мој За прави си дудук ?‍♀️