Укинута потјерница за Слободановом кћерком Маријом

Марија Милошевић, кћерка Слободана Милошевића и Мире Марковић, послије 20 година поново може у Србију пошто је наступила застарјелост поступка који се против ње водио због тога што је приликом хапшења свог оца 1. априла 2001. пуцала у дворишту виле "Мир", из које је изведен.

Србија 05.04.2021 | 22:53
Укинута потјерница за Слободановом кћерком Маријом

Ово је потврђено из Првог основног јавног тужилаштва у Београду, а наступила је апсолутна застара кривичног гоњења Марије Милошевић.

Међутим, у тужилаштву за Тањуг кажу да је по протеку 20 година од овог догађаја по закону наступила апсолутна застарелост кривичног гоњења за оба дијела. Међутим, суд још није донио формалну одлуку о томе и није обуставио поступак, преноси Блиц.

Када буде, Милошевићевој ће бити укинут притвор и биће повучена потерница која је за њом и даље на снази.

– Очекује се да у наредних неколико дана Први основни суд донесе одлуку о повлачењу потјернице и наредбе о одређивању притвора, који су стављени 2006. године јер се Марија није одазивала на позиве суда – речено је за Курир.

Застара поступка и повлачење потернице против кћерке бившег предсједника поклопила се са емитовањем серије “Породица”, у којој је приказан и догађај због ког се судило Марији.

– На терет су јој се стављала кривична дјела недозвољеног поседовања оружја и угрожавања сигурности више људи, међу којима је био и Чедомир Јовановић. Када је Милошевић ушао у аутомобил, око 4.30 сати ујутру, и колона почела да напушта двориште виле у Ужичкој број 11, Марија је са удаљености од око пет метара из револвера “смит енд весон” испалила више хитаца, а један је погодио “ауди” из колоне – објашњава саговорник како је заиста изгледао тренутак када је Слободан Милошевић кренуо у Централни затвор.

Полиција је истог дана код Марије пронашла још један пиштољ за који није имала дозволу. Она је непосредно послије пуцњаве саслушана и у једином исказу који је дала признала је да је пуцала.

Милошевићева је узела црногорско држављанство и годинама живи на Цетињу. У овом постипку раније јој се судилло у одсуству.

(Куир/Блиц)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Чоче

06.04.2021 06:06

Чеда, јадан је тај Чеда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рембрант

06.04.2021 06:29

ј....м јој тату и маму крепане псине под липом.продали су херојски одбрањено сарајево у којем је процентуално далеко највисе срба изгинули.продали су и РСК па су јадни народ тјерали да иду на косово.у овим крајевима су једино зивјели прави срби са правим домацинским српским обицајима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

06.04.2021 12:31

Ма да, ти све знас...ста се прицало иза затворених врата.

Name

Тито

06.04.2021 06:31

Да вама хапсе оца и идивљају по Двористу и куци Ви не би пуцали зар не

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

06.04.2021 07:28

Краљ се никада није вратио у Југославију тако исто Милосевици се неце никада вратити у Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Нострадамус

06.04.2021 09:46

Да су бар отисли и оставили народ на миру прије него сто су га опљацкали и унистили до дна. Касно су се сјетили да оду, али бар су отисли. Не вратили се никад, и једни и други!

Name

Нострадамус

07.04.2021 10:15

А подрзавамо Дацица и Додика који су вјецно на власти и пљацкају народ.Хајде да протјерамо Додика и Дацица,а не када нас опљацкају онда их протјерамо са свим новцем којим су нас опљацкали.Цекамо да нам Нато то уради е мој народе сто реце Бора Дј;Хеј Словени и остали далеко смо заостали;Када на порталу Вести написем било ста лосе о Додику одмах брису коментар.