Вучић: Србија брине и о интересима пријатеља

Предсједник Србије Александар Вучић пренео је данас да је у разговору са шеиком Насером бин Хамадом бин Исом Ал Калифом, изаслаником краља Бахреина за хуманитарни рад, питања омладине и савјетника за националну безбједност, договорено рад на потписивању свеобухватног међудржавног споразума са циљем развоја сарадње у свим областима.

Србија 05.04.2021 | 18:22
Вучић: Србија брине и о интересима пријатеља

Вучић је, након састанка са изаслаником краља Бахреина, изразио захвалност што је за кратко вријеме послије његове посјете тој земљи, донијета одлука да се делегација Бахреина посјети Србију.

Иначе предсједник Вучић боравио је, прошлог мјесеца, као први предсједник Србије у званичној посети Бахреину.

Вучић је, на заједничкој конференцији за штампу, казао да су Србија и Бахреин, по начину вођења суверене и независне политике, створиле поверење већ послије првог састанка у Манами.

– Сем успостављања повјерења и блиске сарадње, да бисте могли да радите на даљем развоју односа морате да донесете одређене акте. Договорили смо да идемо на акте избјегавања двоструког опорезивања, и обостране промоције инвестиција. То тежимо да потпишемо ускоро приликом скорије посјете краља Хамада, а можда и прије тога, кроз свеобухватни међудржавни споразум Србије и Бахреина, и тиме покажемо да смо опредјељени сарадњи у свим областима – објаснио је он.

Вучић је казао да је у разговорима откривено много поља у којима је могућа сарадња. Указао је да ће сутра бити одржан бизнис форум, и да ће бити настављени разговори.

Изразио је жаљење што је изасланик краља Бахреина само два дана у Београду, али је казао да ће се та два дана искористити да се представи Србија на најбољи начин и узврати српско гостопримство, које ће, како каже, тешко достићи врсту гостуљубља на које је наишао у Бахреину, а које се тешко доживи у савременом свјету.

Рекао је да ће се разговарати о конкретним пројектима и подршку које двије земље могу једна другој да пруже у међународним органиазцијама И институцијама.

– Морамо да увећавамо скромне бројеве трговинске размјене, и да успоставимо праву сарадњу. Покренули смо инцијиативу да се покрене мешовити комитет за сарадњу, који ће допрнијети даљем развоју наших односа. За нас је важно да покушамо да нађемо начин и како да покријемо заједничке трошкове за успостављање диркетне авио линије од Београда до Манаме, јер би то осколило многе бизнисмене, али И дорпинијело туризму – рекао је Вучић.

Казао је да може да препоручи посету Националном музеју Манаме, али и да навео да је Манама много лијепа.

Позвао је и грађане Бахреина да посјете Србију и заволе је и да у Србији, како је рекао, граде своју другу кућу.

– Што се Србије тиче имаћете искреног пријатеља и веома лојалног сарадника. Некога ко ће водити рачуна, не искљуцуциво о својим интереса, већ и интересима својих пријатеља – казао је Вучић замоливши шеика да пренесе поздраве пријатељства краљу Хамаду уз увјерење да ће ускоро моћи да га угости у Србији.

Такође је изразио увјерење да ће заједнички ускоро успјети вакцинацијом и озбиљном организацијом да побиједе корона вирус.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВУЧИЋУ

06.04.2021 08:40

ТИ СИ ЈЕДИНИ КОЈИ МИСЛИШ О КОМШИЈАМА А ТО БИ СЕ МОГЛО РАЗБИТИ О ТВОЈУ ГЛАВУ. НЕ ВОЛЕ СВИ ДА БУДУ ЗАМОРЧИЋИ

ОДГОВОРИТЕ