Коме смета директор ШГ Бирач-Власеница?!

Управа „Шума Републике Српске”  намјерава смијенити директорицу Шумског газдинстава Бирач Власеница Тању Николић иако је за кратко вријеме учинила да ово газдинставо буде међу три најбоља у Републици Српској, тврде из синдиката. 

Република Српска 04.04.2021 | 20:54
Коме смета директор ШГ Бирач-Власеница?!

Добро пословање шумског газдинстава у Власеници није спријечило Управу "Шума Српске" да покрене смјену Тање Николић, директорице ШГ Бирач Власеница.  Заштитило је није ни то што је премијер РС Радован Вишковић тврдио да Николићеву нико неће дирати. Најављена смјена Николићеве шокирала је синдикат и раднике. 

Владо Павловић, предсједник Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира РС подсјећа  да су ШГ Бирач Власеница претходних 20 година док она није дошла на чело тог газдинстава, стално потресале разне афере, штрајкови,тужбе радника, неисплаћене плате по четири – пет мјесеци. 

Он каже да је Николићева својим доласком прије двије и по године потпуно стабилизовало ово газдинство и данас је једно од прва три газдинстава у ЈП Шуме РС. 

 - Ми имамо једно питање. Шта нам то радите? – пита Павловић. 

Политичке игре и притисци јачи су од позитивног резултата каже Душан Марковић, предсједник Јединствене удружене синдикалне организације “Шума РС”. Тврди да иза свега стоји Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница. 

- Колико је мени познато, Краљевић намеће рјешење по својој вољи. Није то само случај у Власеници било је таквих случајева и у Кнежеву и Теслићу и показало се да то није добро рјешење и да шумско газдинство не може ићи напред, каже Марковић. 

Он наводи да је са смјеном Тање Николић упознат и први човјек "Шума Републике Српске. 

- Директор ЈП "Шуме Републике Српске" потписује, он има законску обавезу да прати рад заједно са Надзорним одбором. Али, нажалост ни он нема ту снагу да се одупре тим локалним моћницима. И није ми јасно куда ово води и шта је циљ-  пита се и Марковић. 

Мјесто директора ШГ Бирач Власеница  љуљало се и прије годину дана, тврде наши саговорници. Ако до смјене дође, Миладин Пејановић, један од запослених  у овом шумског газдинству страхује за своју егзистенцију. 

- Овде је хармонија, ред. Све на нивоу. Радници су презадовољни. Ево дођите, питајте сутра да ли је и један радник у ШГ Бирач незадовољан са радом Тање Николић и шта ће нама други неко, каже Пејановић. 

За будућност и свој посао страхује и 200 других радника у ШГ Власеница. Смјена Тање Николић, директорице ШГ Бирач Власеница према тврдњама наших саговорника планирана је сутра. Наши саговорници увјеравају да неће лако дозволити да ово ШГ заврши у погрешним рукама. 

(БН)

Коментари / 58

Оставите коментар
Name

Воxпопули

04.04.2021 19:17

Политичка мафија,оваква предузећа треба су у дебелом плусу,али ако не радиш у интересу оних који су те поставили ниси добар.Само обећање да ће бити смењени они који послују негативно је лудом радовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Портпарол Ковацхевицх

04.04.2021 21:14

Бурле нас тако припрема за "самосталност"!

Name

ГАНГСТЕР ЦОУНТРY

04.04.2021 21:40

ЛУДАЦКА ЗЕМЉА У КОЈОЈ АКО НЕ КРАДЕС НИСИ НОРМАЛАН.

Name

Није свеједно

04.04.2021 19:29

Краљевић поставља братића који је узео отпремнину у Електродистрибуције. Ниста необично за Власеницу, јер Мићо Краљевић још од ратних дана па све до данас пљачка Власеницу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Није свеједно

04.04.2021 19:31

Ма није ни братиц битан колико је битан репроматеријал за Мицину бренту. Паре су главне, све остало долази после.

Name

Власеницоооо

04.04.2021 19:50

Све док вам газдује Додик Висковиц и Краљевиц биједа се гуси побогу народе пробудите се јесте ли ви ратовали да вам лопови мафија и дезертери кроје судбину само су они газде а биједа их не интересује њих ни корона неце

Name

Нусрет Кеседзија

04.04.2021 19:59

ЕПП.

Name

Милици

04.04.2021 20:06

Драге комсије памтите ста СВЕ раде немојте заборавити за 50 км па да И'м се ако бог да 2022 осветимо

Name

Отмичар

04.04.2021 20:26

Кажу да тај Краљевић заобилази Београд у широком луку, и Србију, чудно. А тако успјешан криминалац....

Name

Ре

05.04.2021 05:50

Сви ини који постено раде свој посао и немају губитака сметају овој власти! Они никад ниједног губитаса нису смијенили. Њихов задатак је унистење српског народа под изговором патриотизма.

Name

Прогањани

04.04.2021 19:30

Калавро Пејановицу теби је добро купио си стан у Новом Саду ти имас 30% на плату и твоја супруга Славка 20 % и то вам плаца рату кредита! Ста це остали радници који раде за 500-600 марака невјерујем да је њима добро незнам само ко це те подрзати фукаро!Док ово све се заврси па цемо видјети колико је ко добио стимулације,а ко је сиканиран о троску предузеца олоси!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професионалац

04.04.2021 19:33

Докле ће се дозвољавати ратном профитери, криминалцу,киднаперу да уништава И Власеницу и Републику Српску.Све што је његова рука дохватила то је и пропало.Уништен ски центар Игришта,Финали,покраден паре од студентског дома и полицијске станице ,а сада хоће и шг.Бирач по други пут.Крајње је вријеме да се овај лопов смјести гдје му је мјесто,иза решетака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

04.04.2021 19:33

Он ведри и облаци Власеницом,цели свој зивот се петља у Суме Српске и он одлуцује ко це бити ту директор, поставља своје људе и пљацка суме. Све то му омогуцава Милорад јаки који је све унистио сто се могло унистити. Краљевиц је један у низу лопова ове дрзаве којег под хитно треба ухапсити цим се власт сад промјени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре бл

04.04.2021 20:45

Не ведри он Власеницом, нити је, нити ће. Ово никада није била његова чаршија, нити ће бити. Он ведри својим послушницима, наредјује им са ким ће да живе , кога ће да жене. Узима по 10000 за радно мјесто, својима. Купио је хиљаду гласова, уцијенио хиљаду, љигавац тежак, дугује паре многим људима. Кад траже назад, он пита да му запосли неког од укућана и тако квита. Човјеку који живи у Чикагу дугује паре и враћа му тако што га води у Општини као преводиоца. Новопечени радници имају надимке десетка, осмица итд, зависно од тога колико су платили радно мјесто. Али ако.

Name

Срб ин

04.04.2021 19:37

Смета начелнику Мићи Краљевићу, пресудјеном отмичару. Жена ради по закону и правди али не одговара Мићи. Нема њега у тој причи. Само кад се сјетим шта се радило кад је директор био његов кадар Игор Вуковић,... Не дај Боже. И кривично је одговарао и био осудјен за несавјетан рад у служби, и минус који је направио... Али ето, опет иста прича. Пропаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Власеницооооооо

04.04.2021 19:44

Ви вјерујете Висковицу да је неце смијенити обецање лудом радовање он толико слаго угоститеље и све остале немојте дозволити да вам лопови русе мир и да цекате ко и кад це вам дати плату кад она оде на улице људи нема друге

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сумар

04.04.2021 19:55

Свака опстина има Краљевица СНСД кадра, гробара у свом крају, кои одлуцују политицки ко це где да сједи у којој фотељи не гледајуци на струку него само ко је подобан да краде у њихово име. Шуме су унистили,покрали,ставили цовјека кои не зна ниста, није знао да буде управник а камо ли генерални директор. Где год газдинство послује позитивно тога мјењају,боре се за ту фотељу, а где је минус тога не дирају ту вец краду и зна се ко ста ради. Теслиц су покрали толико да се не мозе опоравити. Градиска сумско газдинство се краде ко ста стигне,увезани су толико да се не могу тако лако ни провалити, да неприцам о Палама где се не зна колицина покраденог дрвета то се и не мозе установити. Све је јавна тајна ко то све ради и ко соји иза сваке крадје у шумама, али се цути и пуста криминал. Успјели су ресурс кои дрзаву треба да храни да га упропасте. Појединци се богате управници и директори довољан им је по један мандат да се обогате, одлазе долазе други нико не одговара а унистава се ресурс кои се не мозе тако лако опоравити,потребно је сто година да се поједине суме обнове. Страсно и залосно ста се ради и не мисли се на покољења која треба сутра овде да зиве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

04.04.2021 20:02

Ово је масло Луке Петровица.То је договорено у Москви када су Мицо и Лука из хеликоптера гледали панораму Москве гдје је домацин био Рус који у Власеници са њима муља некакав сир увезен из Пољске.Бес су холоси а по карактеру браца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Драган

04.04.2021 20:30

Каква Москва мој Драгане, па фрајер не смије у Бг а Москва... Мислиш ли да он зна да се понаша у нормалним градовима?

Name

Роле

04.04.2021 20:09

А што је директорица ушла у СНСД кад зна да је то мафија , ко се са дјаволом игра тако и заврши, зато нека се исчлани из СНСД и нек се врати у СДС гдје је јој је сестра била дир водовода испред СДС коју је сад запослила у ШГ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роле

04.04.2021 22:05

Тацноооо

Name

Xxx

04.04.2021 20:10

Мици је само остало да јос смјени Висковица.Надамо се да це и то брзо заврсити.1

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спасоје

04.04.2021 20:31

Исти случај и у Кнежеву, директор Чемернице смијењен прије мјесец дана, двије године успешно пословали а онда локални избори,... и смјена. Човјек направио реда, плата, регрес, све на вријеме. На изборима сви га подржали, освојио 50% гласова од странке, али непослушан, није запослио никог у кампањи, није исфинансирао кампању начелнику и кога брига за добре резултате! На рачуну оставио преко два милиона км, и сад путем суда тражи своја права, јер је изабран путем конкурса. За добре и поштене људе све је мање мјеста у снсд-у. У памет браћо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рее

04.04.2021 22:13

Спасоје какав си ти полтрон

Name

Царевина

04.04.2021 20:32

Је сума.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па неце

04.04.2021 20:34

Посравити лопова гдје је вец вечики минус. Минус је гдје вец пљацкају....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниста од суме

04.04.2021 20:34

Идемо на марс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

04.04.2021 20:43

Ово је заиста за рубрику вјеровали или не. Ово је само један у мору других примјера,на које успут речено више и не обраћамо пажњу који нам говори у каквом накарадном систему живимо. У овом друштву се нажалост награђују подобни а не способни. Зато млади и образовани људи који држе до свог знања и достојанства бјеже из ове несретне земље у којој је једини услов за напредовање несретна партијска књижица. Када ће те несретници смјенити директоре јавних предузећа која годинама биљеже милионске губитке?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РВИ

04.04.2021 20:43

Због лоших резултата у прошлој години, још није смијењен ни један директор а ова директорица биће сутра смијењена, прије ње смијењен је директор Чемернице, оба газдинства била позитивна, оба директора из снсд-а. Шта се дешава, да ли неко изнутра урушава странку, или је по сриједи распродаја, еее Лука, Лука...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

04.04.2021 20:48

Све је то Бурлино масло...нека гледа серију о Милошевићу....и горе ће проћи абгд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илиноис

04.04.2021 20:51

Ћомара, кад ћеш вратити лову, а?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синдикалац

04.04.2021 21:04

Наш синдикат само се формално огласи, зашто не заштитите добре директоре? Не требају сутра да се буне само у Власеници, него сви у Шумама, али нема ко да организује и поведе раднике у штрајк и протесте. Када се год народ побунио они су одустали од својих намјера. Зато, кажите да је доста, поставите ултиматум или ћемо пред палату! Ако се овако настави, ми ћемо свакако завршити на улици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шумар

04.04.2021 21:27

Та бајна директорица,оставила је30 радника без посда би довела своју сестру, све са технолошким факултетом и заједно са Миладином радила шта је хтјела. Понашала се као да је фирма приватно власништво,раднике понижавала, терОбрисала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фракција Снсд

04.04.2021 22:40

И ти си шумар крао подобро са Игором Вуковићем, Младјом Поповићем. Ни дана затвора а пријава на десетине, Бирач у милионском минусу, Пет, десет марака од испорученог кубика, све се зна.

Name

Дадо

04.04.2021 21:51

Мићо ускоро иде иза решетака...тече процес против њега за злочине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дадо

05.04.2021 06:47

Зар се стварно надате пресуди на неком од насих судова? Нема ни једног јединог оптузеног који је повезан са резимом да му је судјено и пресудјено постено и по заслузи. Судови у БиХ су сервис за резимске људе, тамо им се сви гријеси опрастају. Овај лик је отео цовјека, а на суду су га казнили новцаном казном, било је то давно али цини ми се да је казна била 2 хиљаде марака. За отимицу. Па ви видите...

Name

Синдикат

04.04.2021 22:06

Криво ми због Лакетица сад он не мозе да убира рекет од букве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

04.04.2021 22:08

Брани је управа и помазе та управа оне који слијепо слусају,а узимају рекет,то вам је права истина,да Тања не слуса управу била би негативна и најгора,то је истина!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сумар

04.04.2021 22:11

Каква позитива,она је само добар пијун криминалцима из управе,то сви знају,лако је преко ње убирати рекет,а сад спомиње неко Краљевица,није ни он цвјецка али је цојство за Лакетица,Стојцица и осталу багру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре шумар

04.04.2021 22:32

Па какви су то криминалци кад је Краљевић ЦВЈЕЋКА за њих, ау па ја мислио да од овог нема већег лопова на бијели свијет. Шумар, видим да бараташ материјом али изгледа не познајеш Отмичара. Да ли је тачно да су највеће шумокрадице управо шумари, не мислим на тебе, знаш их бар двојицу?

Name

Јуришник

04.04.2021 23:41

Краљевић био солидан у рату, а у миру, божже сачувај. Више од пола јуришника жали што га метак не уби кад му лице проби!

Name

Драган

05.04.2021 04:47

Били су избори моглисте изабрати неку ДРУГИ странку паби био И ДРУГИ градонацелник али полетите за сендвиц, фласу пиве дате СВОЈ глас И онда вас гузе 4 године. Зато цутите И трпите вама у Власеници краљевиц одговара И ако га неухапсе ЗБОГ ратни злоцина продузите му опет мандат И УЗИВАЈТЕ.

Name

Истина

05.04.2021 05:17

Управа не управља, ти ликови више се не питају ни гдје се луг просипа.

Name

Ре Драган

05.04.2021 06:51

Нисам сигуран да је много Власенцана заиста дало глас овом лику. На списку за гласање из иностранства у овако минијатурној опстини било је преко 1200 људи, додас цланове странке на ову цифру и ето ти гласова за побједу. Насли су нацин да не морају ни да плате за глас, просто га узму за дзаба а људи ни не знају да су гласали.

Name

Сумар

05.04.2021 10:03

100% тврдим да исти рекетаси из сјене управљају висе од 20 година,мијењеју се и директори и нацелници и локални моцници,рекетаси се прилагодјевеју свима и сваком власти вјерујте ми,добро се распотајте ко су ти сто их спомињем, 4 године нпр користе Тању,а сутра це тако све и са Краљевицем,а и без њега,ово одговорно тврдим!!!!

Name

Дирекција

04.04.2021 22:15

Права истина је другација

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из масе

06.04.2021 17:51

Истина је оваква.. Ви из дирекције ЈП Шума Републике Српске сте највећи проблем у Шумама.. Вас гомилу нерадника издржавамо и плаћамо да би доносили глупе правилнике(све глупљи од оног претходног), штитите лопове и криминалце, подржавате директоре који не знају разликовати врсте дрвета(инжењери шумарства).. Директори који су вам у минусу по неколико стотина хиљада марака су идеални иако радницима у њиховим газдинствима касне плате и по неколико месеци.. Сав овај хаос је зато јер вама одговара па јавност пажњу привлаче појединачни случајеви и дешавања у одређеним газдинствима, питају се како смо у минусу а нико да спомене вас неколико стотина нерадника и партијских војника који пустоше Шуме РС, дижете кредите и бахатите се а радници махом не примају редовно плате, не уплаћују им се доприноси и здравствено.. Битно да је вама гузоњама плата редовна и да исту добијате пре свих.. Шуме Српске се могу спасити ако се под број један похапси и процесуира комплетна Дирекција ЈПШ РС.. А онда редом и ваши бајни директори и њихови полтрони по свим газдинствима широм РС.. Багро..

Name

Синдикат

04.04.2021 22:19

Суме рекетирају све редом трупци букве 20км/м3 док за огрев узимају 5км/м3, то је то,остало је представа за народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

05.04.2021 03:57

Сад она ко бајаги паметна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

05.04.2021 05:18

Ако у овој држави ништа не ради како треба,зашто би добро радило и то једно шумско газдинство?Равно до дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

05.04.2021 05:31

Смета Радовану. Од свих директора смјенио је само оне који нису у губицима, ШГ Чајниче и сад ШГ Власеницу. Мора да је много поносан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добро обавјестен

05.04.2021 05:38

Пејановицу знас ли за народну пословицу"Не лаје пас због села него због себе"!!Тик так морсцес све стимулације вратити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

05.04.2021 06:44

У цјелој Републици Српској су привилеговани привредници припадници владајуће странке а остали су градјани другог реда.Добијају трупце и огревно дрво преко реда и највеће попусте,као и без пара ,вв она то неда и што Руди каже "да је Ајнштајн неваља". Још шлепери за џабе вв и то неда и неваља.Народе све је тако и зато је цјела Република Српска губиташ а ви и даље гласајте за ове. Ја никад нисам ,нит ћу икад а нисам ни у једној странци.Поносим се тиме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо

05.04.2021 07:06

Чуј Миладин даје коментаре....тај не зна гдје је шупаљ ...ако је на њега спала струка,фујјј....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само скенирају

05.04.2021 09:23

Гдје је плијен и по хитном поступку саљу кримица да то зграби... То је посао владе све године....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ви сте ту

05.04.2021 09:26

Да гласате, сто имате" имате", сутра нецете имати ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгана

05.04.2021 10:09

Ееее ово је све представа за јадни и напацени народ,веза са везом нема ни Тања ни Краљевиц,само пљацка!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

05.04.2021 10:24

Додјите ви на Соколац да видите како се краде и како Легенда управља ресурсима из хотела!!!

ОДГОВОРИТЕ