Инцко: Милорад Додик је најбоље сарађивао са ОХР-ом

Милорад Додик је раније био јако кооперативан и највише је помогао у успјесима, које је БиХ постигла као што је гранична полиицја, успостављање Суд-а БиХ, заједничког министарства одбране..., каже високи представник у БиХ Валентин Инцко.

Република Српска 04.04.2021 | 20:20
Инцко: Милорад Додик је најбоље сарађивао са ОХР-ом

Он у изјави БН ТВ каже да сви ови, по њему, успјеси, које је међународна заједница урадила у БиХ не би били могући без подршке домаћих лидера, посебно Милорада Додика.

Он је посебно истакао значајну улогу Милорада Додика у томе.

"Милорад Додик највише је помогао као стварања Граничне полиције, Суда БиХ....", казао је Инцко. Такође, је навео и да је СНСД-ов функционер у Предсједништву БиХ Небојша Радмановић ставио потпис на НАТО-о...Уведена је и конвертибилна марка...формирано зајендичко министарство одбране...

Валентин Инцко каже да није у питању притисак међународне заједнице, јер је Додик раније прихватао и спроводио многе одлуке и законе које је одбијао Младен Иванић.

Инцко је рекао да му је сам Додик открио зашто је промијенио причу.

– Рекао ми је да је ту учинио јер је лакше побиједити на изборима са националном причом и супртстављању међународној заједници, него причом о економији и сарадњи – рекао је Инцко.

"То ми је он сам признао", рекао је Инцко.