"Кад бих је загрлио, не бих је пустио више никад" 

Хранитељ дјевојчице која је данас изгубила борбу за живот у загребачкој Клиници за дјечје болести, послије стравичног премлаћивања родитеља, рекао је да је несрећно дијете у његовој породици било од трећег мјесеца свог живота па до новембра 2020.

Регион 04.04.2021 | 18:46
"Кад бих је загрлио, не бих је пустио више никад" 

Тада је Центар за социјални рад одлучио дјевојчицу да врати родитељима, иако су процијенили да постоји умјерен ризик за дијете ако се врати породици.

– Јој… Кад бих је загрлио, не бих је пустио више никад. Јој, не бих је пустио никад више да сам знао. Ја сам се сакрио кад су је одводили. Ја сам се сакрио, нисам могао да гледам како одлази. Они су рекли да она мора да иде и готово, ја нисам могао, она би и мене гледала, она не би отишла, ја сам се морао да се сакријем, и супруга. Само да нас не види. Да буде дјетету најлакше, кад већ мора, да јој буде што лакше – с тугом се присјећа хранитељ- који се и расплакао док је ово говорио репортеру Нове ТВ.

– Па дијете вам је то, па то је анђео мали – рекао је о понашању дјевојчице када је он бринуо за њу.

На питање да ли су је родитељи посјећивали, човек каже:

– Долазили су они. Мајка као мајка, она је заплакала за дјететом. Тата, он је као дрво био, онда смо ми њега тјерали. Па, де, мало с дјететом се играј, па ја имам 50 година па се играм с њима свима, они скачу по мени, нема што не раде. Ми смо га молили, дај, дај! Ето и онда се мало опустио, кренуо и он – прича хранитељ.

Додаје како су је одвели 1. новембра за празник Сви Свети (Дан мртвих). Кроз неколико дана су се чули, мало је плакала, рекли су му, препричава. Открива да су се једном чули видеопозивом те да су му родитељи говорили да се дјевојчица смирила, преноси Блиц.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Маx

04.04.2021 17:19

Бас ми је зао дјевојцице и њених хранитеља.А њени родитељи,монструми,заслузују највецу могуцу казну.Нису ни заслузили да имају дјецу када неце да их воле,васпитају и изведу на прави пут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О бозе

04.04.2021 17:21

Па какви су то људи,какави со то људи у социалном

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

04.04.2021 19:03

Јооој како би упао међу те из Центра за социјално и разбуцао би их к'о бомба бункер!

ОДГОВОРИТЕ
Name

"Родитељи"

04.04.2021 19:30

Дјаволи,гдје це вам дуса сотоне?Мила дјевојцице поцивај у миру небеском,када га вец ниси имала,са овим будаласима на земљи.

Name

Д

05.04.2021 04:00

Тако раде и наше социјалне службе. Људи по десет година не рјешавају случајеве који се тичу и дјеце. Незнање или купљене дипломе па се не зна радити, а ту је и страначки рад. Треба писати и о тој теми и отворити је и у овом друштву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добронамјерници

05.04.2021 06:48

У неким ЦСР у РС не раде људи, то су монструми, застицени странацким књизицама. Нарусавају нормално психофизицко одрастање дијеце. Свакако да требао да се прица И писе. Поготово да се вец једном поцну ститити самохране мајке. У појединим слуцајевима, правосудје И полиција подрзава И стити ове монструме који треба не да изгубе послове него да кривицно одговарају.