"Вакцинишите нас, то је најбоља могућа помоћ"

Жртве мина на удару короне послале потресну поруку: "Вакцинишите нас, то је најбоља могућа помоћ".

Република Српска 04.04.2021 | 16:07
"Вакцинишите нас, то је најбоља могућа помоћ"

Људи који су у рату или миру преживјели експлозију мина, нарушеног су здравља, а често и ослабљеног имунитета, па су у доба короне у посебном ризику, поручују Организације за заштиту особа са инвалидитетом, поводом 4. априла, Међународног дана борбе против мина.

Из Организације ампутираца Републике Српске УДАС, упозоравају у да у пандемији Цовид-19 у Босни и Херцеговини надлежне институције нису адекватно одговориле “сложеним изазовима заштите здравља грађана”.

Ова ситуација посебно угрожава особе са инвалидитетом, укључујући и преживјеле од мина. Увођење епидемиолошких мјера, прије свега социјалне дистанце и ограничења кретања, ускратило је могућности кориштења специфичних видова подршке у дневном функционисању особа са инвалидитетом поручују из УДАС.

Напомињу да Свјетска здравствена организација није препознала особе са инвалидитетом, укључујући и преживјеле од мина, као приоритетну групу за вакцинацију, па позивају институције Републике Српске, да ове људе што прије ставе на листу за вакцинисање.

– Вакцинација би била најзначајнији аспект помоћи жртвама мина у оваквој ситуацији – поручују из УДАС.

(Српскаинфо)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Данко

04.04.2021 14:28

Како нису Бисерка и Додик организовали преко 110 летова у шопинг у прошлој години дана ТУРСКА АНТАЛИЈА ГРЧКА КРИТ КРФ СОЛУН МОСКВА ПЕТЕРСБУРГ РИМ БА4СЕЛОНА ПРАГ ВАРШАВА И ОС5АЛЕ МНОГОБРОЈНЕ ДЕСТИНАЦИЈЕ ЗА ХЕЛИКОПТЕРСКИ СЕРВИС ДА НЕПРИЧАМО СКОРО СВАКИ ДАН РУДОЊА ЧАК У ЛАКТАШЕ ИДЕ НА УТАКМИЦУ ДАБОГДА СЕ ЈЕДНОМ ПОРУШИЛИ МАМУ ИМ ПАС Ј.... КАКВЕ ВАКЦИНЕ ТУ ОЛИГАРХИЈУ ГРАЂАНИ ЗАНИМАЈУ КАД СУ ИЗБОРИ И ШАТОРИ ТАКО ТРЕБА ГЛУПОМ НАРОДУ КОЈИ НАСЈЕДА НА ЊИХОВЕ ЛАЖИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

04.04.2021 16:08

Мајку вам безобразну.... одузели сте све ратним војним инвалидима, сад хоцете да их вакцинисете тј.усмртите да не морате и то мало инвалиднине да им плацате. Стоко послусницка и полтронска!

Name

Ре Добој

04.04.2021 18:31

Не лупајте глупости. Људи зеле да застите то мало здравља које им је остало. Колико људи је умрло од вакцине, а колико од короне? Срамота ста писете.

Name

Ре Добој

04.04.2021 21:10

О каквом тјерању на вакцинисање причаш? Вакцина нема ни за оне који су се пријавили.

Name

Горан

04.04.2021 17:09

Па земо из Добоја што псујеш видиш да инвалиди сами траже вакцину да живе а не да умру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

05.04.2021 04:22

Најбоље сви у аута, пасоше и лк, мало хљеба сланине и бијелог лука у торбу, формирати колону испред Боске и идемо у Србију на вакцину. Па нек остане забиљежено у историји.

ОДГОВОРИТЕ