Словенија: Одложити вакцинисање млађих АстраЗенеком

Први човјек стручне групе за вакцинисање у Словенији Бојан Беович изјавио је данас да је то тијело предложило да се млађе особе не вакцинишу АтраЗенекиним препаратом све док не буду расвијетљене све дилеме о озбиљним нуспојавама.

Регион 04.04.2021 | 15:33
Словенија: Одложити вакцинисање млађих АстраЗенеком

У оквиру националне стратегије вакцинисања, у Словенији је почела имунизација грађана од 60 и више година старости, али и млађих људи који су уврштени у приоритетне групе, преноси СТА.

С обзиром на то да је одређени број млађих људи већ примио прву дозу вакцине АстраЗенека, као и да је потребно да прође 12 недјеља до давања друге дозе, Беович указује да је то довољно времена да се донесе коначна одлука о примјени вакцина АстраЗенека.

Очекује се да би Европска агенција за лијекове требало до сриједе да изда нове препоруке о овом питању.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Станисављевиц

04.04.2021 14:03

Само се вакцинисите то је спас.....наравно ја нецу.....ко невјерује нек волонтира у болници....замисли да неко твој се разболи.....будимо одговорни ставимо маску заститимо и себе и друге......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станисављевиц

04.04.2021 14:22

Ја цу се вакцинисати али под условом да ми производјац да милионску гаранцију за било коју нус појаву......а ови корона полупанци се боду на своју одговорност

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рр Станисављевиц

04.04.2021 18:39

Не знам засто мислис да је било коме интересантно ста ти намјеравас да урадис или не урадис. Небитан си, вакцинисао се или не. Овакве ствари су мозда интересантне да их уписес у свој дневник, потпуно је нејасно засто их овдје дијелис са јавносцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станисављевиц

04.04.2021 20:42

Зато да их ти цитас,овде се ради о истразивању јавног мјења а ти си покусни куниц....упецао си се са својим "коментаром"

Name

хм

06.04.2021 07:38

Браво Станисављевицу слазем се са тобом и у праву си.