Љекари звоне на узбуну: Респиратори нису исправни!

Долази до пада притиска кисеоника, што код неких респиратора резултира престанком рада и фаталних посљедица, тј. брзог умирања пацијента, наводи се у писму

Босна и Херцеговина 03.04.2021 | 20:29
Љекари звоне на узбуну: Респиратори нису исправни!

Драматичним писмом јавности се обратила група љекара с Клиничног центра Универзитета у Сарајеву (КЦУС). На почетку писма љекари истичу како су тужни, беспомоћни и забринути више него икада, те да професионална обавеза и етика од њих захтијева да реагују.

- Нажалост, тренутно не постоји ефикаснији и сигурнији начин да системски помогнемо тешко болесним суграђанима и онима који ће то убрзо бити, те смо приморани отвореним писмом јавности указати на право стање и пакао који тренутно влада на УКЦС, наводи љекаре на почетку писма.

Истичу како су најприје интерно писали, упозорили и обавијестили Менаџмент УКЦС на тешко стање која влада у овој институцији, али да по том питању ништа није учињено.

- Конкретно, писали смо Генералној директорици КЦУС проф. др. Себији Изетбеговић, шефици Клинике за анестезију и реанимацију прим. мр. сци. др. Амели Катици – Мулалић, шефу Клинике за инфективне болести доц. др. Русмиру Баљићу и шефици Изолаторија Подхрастови прим. Др. Нермини Бајрамовић. 

И то је писмо доспјело у јавност и неки медији су га објавили, и сада се може наћи на интернету. Поред наведеног писма, у више наврата смо и усмено упозоравали најодговорније људе КЦУС. Нажалост, ништа се није промијенило, заправо јесте, на лошији, истиче се у писму.

Фаталне посљедице

Посебно је алармантан и застрашујући дио писма који се тиче рада респиратора.

- Захтијевали смо да се од стране надлежних провјери да ли техничке могућности (електричне инсталације, резерва у случају нестанка струје и кисика) зграде могу задовољиити већи број тешко обољелих пацијената. Напоменули смо тада да протоци који се користе и код неинвензивне и инвензивне механичке вентилације Цовид-19 пацијената иду и до 60л/мин. Написали смо да се у више наврата дешавало да долази до пада притиска кисеоника, што код неких респиратора резултира престанком рада и фаталних посљедица, тј. брзог умирања пацијента!

НАПОМЕНА: Ништа од наведеног није урађено, тек се прије пар дана, у јеку најсмртоноснијег таласа кренуло са проширењем капацитета залиха кисеоника. Касно „колеге лијечници“ јер свакодневно пада пристика кисеоника и због тога људи умиру! Знамо и имамо имена људи који су тако умрли, наводи се у писму.

Респиратори "Малина"

У писму љекари посебно истичу проблематичност респиратора које је, преко малинара Фикрета Хоџића, набавила Влада Федерације БиХ на челу са Фадилом Новалићем.

- Посебно морамо истакнути проблем са респираторима тзв. „Малина“! Потпуно је неприхватљиво да су прошли верификацију! Као љекари немамо веома важан ПЕЕП (позитиван притисак на крају експирија), који је јако значајан у лијечењу плућа која су нападнута Цовидом-19, сличну АРСДСУ (акутрног респиратнорног дистрес синдрома). 

Такође, не можемо контролисати волумен испорученог кисеоника плућа, јер показује обрнуто од онога што у ствари испоручује, или премало или превише кисика. Уређај често изненада стане, па настави радити са непознатим вриједностима! Да не говоримо колико је оскудан важним опцијама које су нужне да би тешко бољели пацијенти преживјели (постоји само волумно контролисано, без притиска контролисано, што би било нужно за Цовид обољеле.

„Малина“ респиратори не могу држати пацијента на ХИГХ ФЛОW и „троше“ јако пуно беспотребно кисеоника. Шансе да пацијент који је прикључен на „Малина“ респиратор преживи су никакве, вјерујте нам, никакве“, драматично се упозорава у писму.

У остатку писма љекари се жале и на остале катастрофалне услове на КЦУС-у, од неадекватних кревета, недостатка медицинске опреме, необучености медицинских сестара за рад с ЦОВИД пацијентима до лоших хигијенских услова, како на КЦУС-у, тако и у изолаторију на Подхрастовима.

(Аваз) 

Коментари / 82

Оставите коментар
Name

Драган

03.04.2021 18:47

Па људи моји далије могуце дасе неко игра људским зивотом.Ако нису за употребу побацати у контејнере а увознике на вјесала срами да буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.04.2021 20:55

А ста са докторима који су унистили зивоте свима онима кога су ставили на респиратор???? ДОЗИВОТНИ ЗАТВОР.

Name

Драгане

03.04.2021 21:09

Зар није оцито из прилозеног да се с људским зивотима игра деценијама, а од просле године се висе и не скрива.

Name

Криминална

03.04.2021 21:35

Банда. Криминал, лаз, убиства су напросто нераздвојиво једно од другог.

Name

РЕ ДРАГАН

03.04.2021 22:16

ПА ДА НИЈЕ МАЈМУНСКА ЗЕМЉА БИЛО БИ ЈЕДНОСТАВНО. НЕКА ГОСПОДЈА ИДЕ У ЗАТВОР. ЈЕР ЈЕ НАРЕДИЛА ДА СЕ КУПЕ НЕИСОРАВНИ АПАРАТИ. СТА ЈЕ ЦУДО. АЛИ НЕ МОЗЕ ЗЕНА СУЛТАНА И ИСКАМИСТИЦКОГ ЛУДАКА У БЕЈХА У ЗАТВОР. МАЈМУНСКА ЗЕМЉА. И ОНДА АМЕРИЦКИ АМБАСАДОР ПИСЕ НЕСТО ТЕГЕЛТИЈИ. ПА СТВАРНО МАЈМУНСКА ЗЕМЉА. ЛОПОВСКА.

Name

Ре

04.04.2021 01:42

Није то само у Сарајеву. Да ли сте се питали зашто је на респираторне тако велики број смртних случајева. Одлазе искосни доктори, сестре све дубље се пада.

Name

Ја

04.04.2021 05:26

Као србин знам да је ово игра Изетбеговица да јос притисне Новалица цак и да га стрпа у затвор. Он му је највеца конкуренција у сда и зели да га се ријеси а теско иде јер има много присталица. Све је политика.

Name

Љаљо

04.04.2021 05:43

Сигурно да Проинтер мозе респираторе да препрограмира! Наравно уз аванс.

Name

реалност

04.04.2021 06:05

Па ти пацијенти са списка који су умрли због покварених респиратора терете директно Фадила Новалића за убиство из нехата!

Name

ПЛАНдемија

04.04.2021 06:59

Видили смо шта се догађало са исправним респираторима, сада може бити само боље.

Name

Бањалучанин

04.04.2021 07:29

Да ли је могуће да си ти завршио основну школу? Не чуди што се таквима дешавају афере респиратори и сл. Са неписменима је најлакше манипулисати. Види се на случају тзв. БиХ.

Name

40 Британских обавештајаца...

04.04.2021 10:24

Е мој Драгане, они се играју нашим животима већ 4о година, и за њих смо ми колетерална штета, битно је да је властодржцима и њиховим породицама и њиховим ректалним спелолозима добро, а обичан народ нека се ј.б.!

Name

Добој

04.04.2021 16:32

За овакво страсење народа одговара се пред судом. Себија никако да се смири.

Name

БАЊА ЛУКА

03.04.2021 19:04

СТРАШНО, СТРАШНО, СТРАШНО... ОВАЈ ЛОПОВЛУК У ЦИЈЕЛОЈ БИХ ЋЕ ПОУБИЈАТИ ВИШЕ ЉУДИ НЕГО ШТО ЈЕ УБИЈЕНО У РАТУ... А ТЕК КАСНИЈЕ НАМ СЛИЈЕДИ ПРАВИ ПОТОП КАО ПРОДУКТ ЕКОНОМСКОГ ГЕНОЦИДА РАДИ ПЉАЧКЕ НАРОДА. ЉУДИ ПРОБУДИТЕ СЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРКО

03.04.2021 19:26

Страшно страшно више ће убити респираторима и вакцинама.СТРАШНО, САМО ПОМОЗИ БОЖЕ

Name

Ре

03.04.2021 19:26

Страсно. Уопсте нисам изненадјена. Толико смо трули у свакој пори друства.

Name

Лео

03.04.2021 19:37

ЗАСТО ЈЕ у Републици Српској смртност од короне 5%?! Је ли могуце да то не занима никога?

Name

Нострадамус

03.04.2021 20:48

@Лео.5% зато сто градјани немају адекватну здравствену застити те постајемо Република стараца треце сто се увијек умирало од разних болести која је била подрзана од разних грипа вируса итд.Сада постоји само Корона.Ниста то боље није у федерацији.Па прије короне се доста умирало.Прије неких 10 година када сам посјецивао своје који су били у болницама стање је било узасно лосе.

Name

Бања Лука

03.04.2021 21:11

Ако се не подигне, ниста добро немозе ни оцекивати. Сад, или, никад.

Name

Нада

03.04.2021 21:29

Занима г. Лео мене, али шта то вреди кад не занима Вожда у Републици Српској . Ту је главни проблем.

Name

Ре

03.04.2021 22:28

Није страшно ! Лоше школство. Купљене дипломе права и економије па нас љечи купљена диплома медицине. Логично, сад се треба поносити и кривити респираторе. Које за 13 мјесеци Цовида 19 нису савладали па затварају кафице , позоришта итд. Перите руке а некад се купајте.

Name

СТРАСНО

03.04.2021 19:14

Зна то ова Зуја све зато и није пустила у болницу специјалисте да виде ста се то ради на одјелу и због цега висе и висе умире народ.Зуја зна кога они прикљуце и ако прикљуце питање је да сигурно тај пацијент неце остати зив.Писам јој се на Хипократову заклетву коју је она полозила и у коју се заклела. Сваки цлан преминуле особе треба да је појединацно тузе за многа убиства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

04.04.2021 21:41

Страсно је то сто ти писес...није да браним некога ал не могу да се отргнем утиску да покусавате некоме да судите и да га излазете јавном линцу. Свако ко ради у болници, без обзира на звање и функцију зна да се то не мозе догодити. Поготово не у таквом облику како се зели приказати. Свако појединацно носи одговорност за свој рад.На интензивном одјељењу ако респиратор није у реду, како ови пису, онда су прво криве сестре и анестезиолози који их нису повукли из употребе ...знаци да, ако је ово и тацно онда ови сто пису писма сами себе оптузују.Зна се која је процедура ако се неки апарат поквари...то се догадја и догадјат це се.

Name

Они барем

03.04.2021 19:17

...не крију ништа! Поштенији су и храбрији од нас. Ми све радимо да покажемо лажну слику јединства, слоге, просперитета.Код нас нема ничега људског, само лажи и обмана, мржња према Бошњацима је постала опака болест. Чак смо почели и усташе сматрати бољим од Бошњака. Бити муслиман испада да је горе од бити усташа и нациста. Почињем, као Србин, да све више саосјећам са Бошњацима. Стварно смо дотакли дно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре они бар

03.04.2021 20:11

НИСИ У ПРАВУ. НОРМАЛНИ ЉУДИ НЕ МРЗЕ. ТО ДОДИК ИЗЕДБЕГОВИЋ И ЧОВОЋ ЗАВАЂАЈУ И ТРУЈУ НАРОД А У ИСТО ВРИЈЕМЕ БЕЗОЧНО ПЉАЧКАЈУ ИСТЕ.

Name

Ноле

03.04.2021 20:50

Промасио си тему,прицамо о респираторима,мани се политике у сваком цланку...

Name

Рамиз

04.04.2021 01:25

БРАВООО Свака цаст за коментар ??????????РЕСПЕКТ

Name

!!!

04.04.2021 05:36

Да сте висе него у праву говори и цињеница да је не тако давно 1 нас политицар платио 5000 км казну за ''говор мрзње'' наводеци да је познати устаса из Зеравца код Дервенте ни мање ни висе него родјени дјед опет једном ''насем'' познатом политицару. Па умјесто да се та ствар изнесе на цистину у снсд-у је на ту тему муук ево 3 године.

Name

ре они барем

04.04.2021 06:58

Овдје није у питању С,Х,Б овдје је питање ко је одговоран и ко треба дати оставку и кога треба процесуирати У ПИТАЊУ СУ ЉУДСКИ ЗИВОТИ ТО ЈЕ УБИСТВО

Name

Ре они барем

04.04.2021 07:51

Отидји мало у Сарајево и онако у пролазу слусај ста прицају они ција је тема политика и цесто цес цути најгоре ријеци за србе. Послије пар сати схватицес да нема овде напретка и промијена без разлаза јер муслимани не одустају од исламске декларације а наивни нека се пробуде.

Name

Тд

03.04.2021 19:19

Све лопов до лопова а нико низашта не одговара ово само голи оток може извести на прави пут

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хх

04.04.2021 08:32

Глуп си и због таквих се све и десава у свијеру

Name

Милорад Додик трља

03.04.2021 19:23

...руке: Ево, видите, признају да немају појма! Нема БиХ! Само напријед! Браво Хоџићу, Новалићу! Хајмо, Хрвати, брацо хришћанска да искористимо ово стање да освојимо сву БИХ И подијелимо је међусобно! Ј...о Јасенивац и Белибург, то је био моменат непажње од стране католика а разлог су муслимани који су стварали стрес код Хрвата па.они поубијали Србе... То је опроштено! Заборављамо и ви и ми. Идемо на Бошњаке! Они су зло, највеће на свијету! Уништимо их!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубица

04.04.2021 07:32

Зашто толика мржња Шта су Бошњаци криви за неисправне респираторе? Ако су криви појединци нису сви а и какве везе има Јасеновац и Блеибург са респираторима стоко невиђена Ти би да нечија дјеца гину за такве, е па неће моћи

Name

Доктор

04.04.2021 09:20

Сине теби треба озбиљна струцна помов.ц.

Name

Мијат и Синови Гроуп

03.04.2021 19:25

Данас се сви у све разумију. Када је онај "бизмисмен" успио да ували влади Р.С. шатор за сеоске свадбе, а као покретна болница, онда је свашта могуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

03.04.2021 23:59

?

Name

Батерфлај

03.04.2021 19:31

Нема вакцина. А респиратори не раде. Нема нам помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бокица

03.04.2021 19:35

Битно да се Бакирови и Милорадови магарци уградјују у све сто купе од медицинске опрема, не разумјем народ јел толко луд и да опет гаса за овај олос сто нас води. Болнице покретне, мјесто респиратора узимали јефтиније уредјаје за помоц при дисању јефтиније по сто хиљада од респиратора, људи цуте,тузиластво, цуте судови. Ово нема нигде само код нас,и нецуди сто смо по бројкама најгори на свјету, ко нас води добро смо зиви. Вакцине ни једне набавили нису само донације па то је да није залосно било би тузно. Тегелтија сом да набави несто и ова двоица надрканих ликова Бакир и Миле,па они само популарнос прате и пљују један по другом, пале народ овај несрецни и залосни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

03.04.2021 20:19

ГЛАСАЛИ СТЕ ЗА РАЗБОЈНИКЕ ДОБИЛИ СТЕ ШТО СТЕ ЗАСЛУЖИЛИ.

Name

Ре

04.04.2021 05:36

Немају они ни образа и морала. То су зли људи, а дошла и зла времена. Није народ гласао за њих. Покрали уз помоћ полтрона и злих људи. Ђавоља посла

Name

Супер!

03.04.2021 19:36

Одлична вијест да мало сакријемо нашу љепоту живљења! Код нас је све по ПС. ХАЈДЕ да ликујемо што код Бошњака иде лоше. Хајде да славимо са Хрватима уз Тхопсона и Шкору. Нема везе сто су усташе, то им увијек опростимо. Битно је да Бошњацима иде лоше! То је рјешење свих наших проблема! Урааааа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није бас тако

03.04.2021 21:21

То нико није рекао. СДА и СНСД су браца по криминалу, а овамо глуме патриоте.

Name

Није то људски

03.04.2021 21:39

Сто писес. Свима нама је лосе да не мозе лосије. На залост то су монтиране криминалне владе од запада против обицног цовјека.

Name

Ре

04.04.2021 08:22

Катастрофа је у цијелој БиХ. И док год ми обични народ будемо насједали на шупље приче вођа, неће нама бити боље. Те исте вође заједно сједе, пију и договарају како од овог лудог народа узети и ово мало што је остало. А вакцине и даље на капаљаку. И наравно преко везе. Па ето, глупсони свих нација, изволите, бујрум, како вам драго.

Name

Ццццц

03.04.2021 19:39

Ова БИХ је зрела за тотално расуло, е народе ко управља с нама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.04.2021 21:43

Ништа ово није чудно. Партијске хијене у БиХ су огулиле народ и веома се медјусобно штите од Судства и Тужилаштва. СНСД,ХДЗ,СДА три хоботнице које су задесиле овај народ и сад видимо и да смрти болесних не значе им ништа. Крадја криминал непотизам национализам држе ове три хоботнице заједно. Народ немоћан и подијељен и затрован и изгубљен. Докле брацо? ?????

Name

Будалетино ко ликује?

03.04.2021 22:24

Прави Србин сигурно не. Уосталом коме је. драго најбоље би било да осјети на својој кожи.

Name

БЛ

04.04.2021 06:27

То смо ми бирали.

Name

МЕНАГЕР

03.04.2021 19:41

И треба да нас побију Нисмо ниста боље ни заслузили Не би се изненадио да када ова афера продје истрага утврди (ако је уопсте и буде) да медицинско особље није знало руковати са респираторима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Катастрофа

03.04.2021 19:50

Докле иду са пљацком да оправдају да цак убијају свој народ. То је тај магицни љубавни троугао: СНСД СДА ХДЗ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

04.04.2021 05:52

Али наши медицински радници су ХЕРОЈИ овог времена, то што народ умире нема везе. Тако каже наш директор болнице,а он је човјек од истине,кога паре уопште не занимају.

Name

Ре Ја

04.04.2021 10:01

Паре и моц је једино сто њих занима, то никада не требамо заборавити. Умјесто да зивимо као у малој Свицарској , ми зивимо у најсиромаснијој, најнеперспективној и најкриминализованој земљи у Европи. Па људи, јесмо ли ми нормални?

Name

Станисављевиц

03.04.2021 19:52

Ко је преминуо на њему нек му је лака црна земља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

03.04.2021 20:32

САД МИЛЕ ЛИКУЈЕ ВИДИТЕ КАКО СУ ПОКУПОВАЛИ ЈЕФТИНЕ РЕСПИРАТОРЕ А НАШИ СУ ПРЕКО 100.000 КМ ЧЕТИРИ ПУТА СКУПЉИ АЛИ СЕ НИКО НЕЖАЛИ НА ЊИХ ТО ЈЕСТ НЕМА КО- НЕСМИЈУ СЕ ЖАЛИТИ МИЛЕ ТУЧЕ НЕПОСЛУШНЕ.

Name

Ре

03.04.2021 20:32

Има ли и спомиње ли ко одговорност директорке Изетбеговиц

Name

Реално

03.04.2021 20:18

Неко мора цорке да заглави .. Под хитно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муки

03.04.2021 20:29

Страхота шта ради ова Бакирова злопицка. Зато у њену болницу несмије нико привирити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

03.04.2021 20:39

Здравство је умјесто струке постало политичко и врхунски стручњаци су побјегли ван БиХ. Истина је да са респираторима могу да раде само анестезиолози, а то при овој попуњености није могуће па респиратори побише болеснике. Нестручни они који раде са респираторима, не квалитетни респиратори и убитачна комбинација за пацијента. Људи који оду у болнице имају мање шансе да преживе од оних који узимају терепају код куће када је у питању упала плућа. Корона ударацибна срце и бубреге па је преглед обавезан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страсно

03.04.2021 21:56

Ово је могуце само код нас....Ал смо јадни !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин

03.04.2021 22:04

Ко не оде вани страдаће од неисправаних респиратора и ето, будућност БиХ је сигурна. Нема је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајка

03.04.2021 22:18

Немојте се цудити то су супрузници Цауцеску. Она убија градјане на један нацин Зути на други.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеx

03.04.2021 23:31

Ево стварно не знам јел могуце да само ми имамо респираторе који не ваљају или их не знамо користити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

04.04.2021 00:38

Смрти са респираторима,смрти са вакцинама... Да те Бог сацува ста се ради... Радије се онда препустити вирусу,јер веце су шансе за презивљавање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАКО ЈЕ ТО

04.04.2021 00:47

Ви млади, који не мислите својом главом, па контрирате и властима али на жалост и здравственој струци, не заборавите да ће те и ви доћи на ред. Ово није за спрдање, ово је биолошки Трећи свјетски рат, ма било ко да негира, није у праву. Сада се убијају старији, а не заборавите да сте ви следећи. Нема више да се употребљава хемијско и ватрено оружје, јер то трује оне који стоје иза овог невидљивог рата. Запамтите ово добро, а ви радите шта хоћете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноки

04.04.2021 03:46

Устанак ста се цека висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

04.04.2021 04:29

То су они дупли .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

04.04.2021 04:36

А чта каже НОВАЛИЋ, за респираторе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

04.04.2021 04:37

Они су добили несто налик на респираторе, а ми у РС-у једну шаторчину која није ни за свадбе и то ЈЕДНИМ телефонским позивом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А МИ КАО ЛИКУЈЕМО,ВИДЕ БАЛИЈА!

04.04.2021 04:44

А ВИДЕ НАС ,СРБА КОПРЕНЕДРИ,НАЈВЕЋА СТОПА СМРТНОСТИ У СВЕТУ,20:1,док НАМ УСТАШОИДИ КРМКОГЛАВИ ПРОДАЈУ ПРИЧУ ,како ће Србија да призна НЕЗАВИСНУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ И .....КОСОВО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеки

04.04.2021 05:49

Па зар корона постоји? Зар се умире од короне? Немогу да вјерујем. Цитам стално васе коментаре па ми мало цудни јер углавном тврдите да корона не постоји па цак тврдите и да је земља равна плоца. Мене преварисе па се ја вакцјниса Синофармом у Србији. Ево ме умирем ид вакцине. Хахаха!

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

04.04.2021 05:57

Мултиетничко Сарајево?! Погледајте мултиетничност руководства УКЦ Сарајево? Сви заступљени: И Бошњаци и Срби и Хрвати?! Исто је и у Мостару и Бања Луци?! Постоји само "партијска мултиетнишност": СДА,СНСД,ХДЗ! И не знам што се чудите за стање у УКЦ Сарајево, па тако је свагдје, крените само о свог Дома здравља и погледајте на шта личи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смјене

04.04.2021 07:00

Одма и сви да поднесу оставку и Савјет министара и ентитетске владе ! Људи излазимо на улице ово су само лопови који покрадоше све и видите побише народ са увозничком лобијем који су под режимом и раде за њих , народе имате ли ишта у себи имате ли образа , нећемо више Тегелтију и овај савјет министара јер то је кровна власт , ужас ужас ужас ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

04.04.2021 07:30

КОЈА ОСТАВКА?! ХАПШЕЊА НА РАДНИМ МЈЕСТИМА И ИСТРАЖНИ ЗАТВОР ДО ЗАВРШЕТКА ИСТРАГЕ. ТО СУ УБИСТВА.

Name

Ко смо

04.04.2021 07:45

Европа не признају наше ПРЦ тестове ето ко смо и какви смо и како радимо и какву власт имамо , моментално смјена Тегелтије и савјета министара , ово нема на земаљској кугли од кад је Тегелтија на челу власти све оде у п м

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бих

04.04.2021 08:12

Данас сви Лазу да сакрију своје лопове и незналице а народ умире. Ста је истина из тога сто се писе?? Али Цињеница је да је највисе респиратора прихватила Федерација и у њој сада највисе народа умире бас на респираторима. Има Ли неки медјународни струцњак да провјери рад респиратора а нипосто неко из БиХ нити из реагује. Све је то рекла казала без да се коме вјерује. Лаз преовладјује у цијелом региону. Цас изузецима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раденко

04.04.2021 08:30

О цему прицамо,тај исти који је уцествовао у набавци тих респиратора је и даље предсједник владе Федерације као и овдје код нас балван који је наруцио саторцину звану поктетна болница и спискао пар милиона који питање јесу ли уопсте врацени!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутралац

04.04.2021 08:50

Док нам "свезналице" буду презентовали, оцјењивали и предлагали мјере за унапређење здраствене заштите, економије и политике, тешко нама. Зашто служи струка, слушајмо је и онда можемо да се надамо бољитку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишко

04.04.2021 10:01

Медицинске сестре необучене за рад? Оне су само изршиоци налога лекара, тако да господа лекари треба да се обуче за рад са ЦОВИД пацијентима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух ух ух

04.04.2021 10:10

Теско савесним људима у овим поганим а за неке прифитабилним временима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

04.04.2021 15:27

У овој ситуацији све институције државе, укључујући Предсједништво и предсједника Додика требају Хитно да реагују и утврде истинитост ових новинарских навода. У питању су животи људи. А о тужилаштву, судству да и не говоримо. Уколико се не огласе органи државе, једини излаз је да народ изађе на улицу у читавој БИХ. Ово је за не повјеровати, шуте сви након оваквих објава, шуте а још мало па ће бити троцифрен број умрлих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

05.04.2021 00:54

Нису вама мозгови одавно исправни па шта

ОДГОВОРИТЕ