Притвор за родитеље тешко повријеђене дјевојчице

- Родитељима тешко повређене двоипогодишње девојчице из Нове Градишке у Хрватској, одређен је притвор у трајању од мјесец дана.

Регион 03.04.2021 | 18:04
Притвор за родитеље тешко повријеђене дјевојчице

Претходно су обоје испитани у Жупанијском државном тужилаштву у Славонском Броду, а након испитивања, жупанијски државни тужилац Мирела Шмитал рекла је да су они дјелимично признали почињење кривичног дјела кршења права дјетета.

Она је додала да је истражном судији предложено одређивање истражног затвора за оба родитеља, преноси хрватски портал Индеx.

У овом случају мајка је првооптужена и она се терети за пет кривичних дјела, од којих се четири односе на повреду права дјетета, а једно на наношење тешких повреда.

Отац девојчице се терете за четири кривична дјела због тешке повреде права дјетета и наношења тешких тјелесних повреда, додаје Хина.

Полиција је родитеље тешко повређене дјевојчице из Нове Градишке синоћ предала притворском надзорнику пошто је утврђено да је дјете задобило више повреда по глави и тјелу због тјелесног кажњавања.

Бродско-посавска полиција саопштила је у петак да је завршена криминалистичка истрага над мушкарцем (27) и женом (24), којом је потврђена сумња у чињење кривичног дјела повреде дјететових права.

Истрагом је, како се наводи, утврђено да су родитељи грубо занемарили своју дужност подизања и одгоја дјетета, злостављали и грубо повредили права дјетета, тјелесним кажњавањем, услијед чега је дјете задобило више повреда по глави и тјелу, наводи се у саопштењу.

За живот двоипогодишње дјевојчице боре се љекари, а директор дјечије болнице у Калићевој Горан Роић рекао је за Н1 да је њено стање и даље критично и да се налази на механичкој вентилацији.

(Тањуг Фото: Ивица Галовиц/ПИXСЕЛ) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јес.

03.04.2021 23:34

Све злоцинце.насилнике.криминалце. Третирати и малтретирати као они своје зртве. Знаци истом мјером па цес да видис за мало стопа криминала сведена на минимум и полако доведена до нестанка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аууу

04.04.2021 12:13

Дуго трајне казне строго затвора за примјер другима а не година или две нема од тог ништа!

ОДГОВОРИТЕ