Лидија осудила Данијелу и колеге који су устали против Лечића: Лека није манијак!

Након што је глумица Данијела Штајнфелд оптужила Бранислава Лечића да ју је силовао у мају 2012, мишљења јавности о овом случају су се поделила.

Магазин 03.04.2021 | 18:41
Лидија осудила Данијелу и колеге који су устали против Лечића: Лека није манијак!

Било је оних који су моментално бацали дрвље и камење на Леку, суздржаних - док суд не да последњу реч, али и оних који су га се одрекли, као глумца, и буквално га истерали из позоришта. Лечићева колегиница и пријатељица Лидија Вукићевић оштро је осудила поступак Мирјане Карановић, Милоша Биковића, Миодрага Радоњића и осталих који су, како она каже, узели правду у своје руке.

“Лека није манијак. Он је згодан фрајер којем то апсолутно није потребно. Ја се питам како то мене нико није силовао. Ево, 30 и нешто година сам на сцени, нисам ни ружна ни оваква ни онаква. Била сам једна од најпопуларнијих глумица старе Југославије. Не кажем да ми се нису наметали мушкарци на тај начин, али ме нико није силовао, сви су били разумни и схватили су одбијање. И остали смо добри другари и дружили се и даље. Имала сам јасан став по цену тога да изгубим улогу. Не могу да тврдим, али претпостављам да се та глумица вероватно ту нешто нећкала, не знам шта је радила. Шта значи да је говорила: “Не, не.” Пази, молим те. Ако је вриштала, није човек манијак, па да је напаствује. И то открива после девет година. И баш сада излази тај неки филм”, каже Вукићевићева и додаје:

- Мирјана Карановић би тек требало да ћути. Не знам на основу чега она неће да глуми. Па могли смо и ми да кажемо да нећемо да радимо с њом када је играла у филму где Срби силују и пљује се по нашем народу. По тој логици, и она није морална кад се сад сви на морал позивају. То што су Мирјана, Биковић, Радоњић и други потегли да неће да играју са Браниславом је срамно до крајњих граница. Он је један велики глумац и могу само да га гледају и да му се диве.

Глумица је јасног става да Бранислав није силовао Данијелу, те, према њеном мишљењу, Штајнфелдова се нећкала и није имала јасан став шта жели, а шта не.

Лидија Вукићевић изнела је своје виђење целокупне ситуације, па се осврнула на поступке и изјаве својих колега у овом случају:

- Поступци Милоша Биковића су веома лоши. Недавно је рекао да човека чини оно што је он изнутра, а не споља, па ми зато није јасно зашто онда доноси суд пре суђења? Не може да окривљује и етикетира некога без иједног доказа. Ваљда смо правна држава и постоје органи који ће да се баве случајем "Лечић-Штајнфелд". Неразумљиво ми је да он каже да не жели више да игра с Леком, а ми још не знамо ништа о том силовању. Лечић је један диван човек и колега, неко ко је садржајан човек и знам га од своје 20 и неке године, па просто не могу да верујем да је он силоватељ, односно да је то све урадио Данијели. С друге стране, знате како кажу: "Нема пљеска без друге руке." 

-Срамота! Глумце добро познајем, нећу да генерализујем, али многи су спремни да вас етикетирају без икакве дубље анализе. То ми је невероватно. Дакле, држим се става да нико није крив док се не докаже. Нико Данијелу није вукао у ту викендицу и приморавао на било шта. Не кажем да је требало да буде силована тамо, наравно, али ваљда је знала где иде. Шта је на крају крајева силовање? Верујем да је то када вам неко стави нож под грло и прети неким стварима или их чини. Она је као причала "не, не". Шта "не, не"?! Једино ако је он физички присилио, па није могла да изађе из аута. Страшно ми је свакако што сви доносе суд пре суда. Шта су они? Надљуди?! О Леки имам прелепо мишљење. Радили смо заједно дуго, никада није било ни назнаке да је покушао нешто да ми уради. Он је један згодан и леп мушкарац и њему то не треба. Неће да трчи сигурно за женама, него ће оне за њим. Ови што га осуђују стално причају о хришћанству, а све раде мимо својих уверења. Причају да су верници, а осуђују све редом. Нико му није држао свећу да би могао да зна шта се догодило у ауту с Данијелом. То ће суд да одлучи и то је мој јасан став - закључила је Лидија.

(Курир.рс /Телеграф Фото: принтсцреен)

 

    

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

М.С.

03.04.2021 17:34

Господјо Вукицевиц БРАВО! Мој респект.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слазем

03.04.2021 20:32

се са Лидијом.Какво силовање.Да је пријављен одмах,па ајде.А онако,толике године су просле ,скитала по беломе свету,и онда се сетила силовања.

Name

Зорица

03.04.2021 21:39

Браво Лидија! Неком је у циљу да напада Српску културу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутрална

03.04.2021 21:52

Ја говорим из свога угла,мислим да је она била заљубљена у њега и да су имали романсу ,али како је он већ имао лијепу имладу жену коју је очигледно варао и није хтјео да је остави због ње . Ту је сигурно кренула освета. Ту се осјетиш искориштено ,готово као и да си силована.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

03.04.2021 21:59

Господја Вукицевиц бих требала да цути и да се бар она не јавља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моја размисљања!

04.04.2021 13:18

Мозда браца амери казасе ти то пријави а ми после имамо разлог да их прозивамо.Како смо ми лос народ,волио бих да гресим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

04.04.2021 16:14

Лидија, одувек си ми била драга, сад те волим као да си ми сестра рођена. Данас, кад су људи зли и увек спремни да пљују боље од себе, ти си доказала да си прави Пријатељ.

ОДГОВОРИТЕ