Данас хладно са кишом, снијег на планинама

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити хладно са кишом, те сусњежицом и снијегом на планинама, и температуром ваздуха до 12, на југу до 15 степени Целзијусових.

Република Српска 03.04.2021 | 08:34
Данас хладно са кишом, снијег на планинама

Јутро је облачно са кишом у већини предјела, јачом на западу и сјеверу, а на југу са пљусковима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На сјеверу ће током дана доћи до слабљења и дјелимичног престанка падавина, а у централном појасу ће бити слабе кише. Према вечери очекује се израженији пад температуре ваздуха.

Уз долазак хладнијег ваздуха, на планинама на западу, а затим на истоку, киша ће прећи у сусњежицу и снијег, који ће се на већим висинама задржавати при тлу.

Дуваће слаб до умјерен вјетар сјеверног смјера, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Хан Пијесак два, Мркоњић Град и Чемерно пет, Соколац и Тузла шест, Нови Град, Приједор седам, Бијељина, Бањалука, Гацко, Добој, Сарајево и Зеница осам, Фоча девет, Вишеград и Требиње 10, Мостар 11, те Неум 14 степени Целзијусових.

Највише падавине у протекла 24 часа било је у Новом Граду гдје је регистровано  14,6 литара по метру квадратном, затим Сокоцу 12,8, Српцу  11, 1 и Калиновику 10.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар