Полиција саслушава пјеваче због милионске преваре

Након што је у полицијској акцији Републике Српске "Вектор" ухапшено девет особа, за које се сумња да су преко друштвених мрежа са лажних профила преварили на стотине људи, наводећи их да им шаљу новац за наводно проверено клађење и такозване сигурне дојаве, један део наше естраде је наводно веома забринут.

Магазин 02.04.2021 | 10:31
Полиција саслушава пјеваче због милионске преваре

Наиме, сумњива лица која се крију иза оваквих профила бројним јавним личностима давала су позамашне суме новца да их рекламирају на друштвеним мрежама.

На овај начин добро су зарадиле старлете Станија Добројевић и Ана Кораћ, али и певачица Анабела Атијас, затим Слободан Радановић, Луна Ђогани, Тијана Ајфон, Надежда Биљић, Сандра Африка и многи други.

Према речима адвоката Бошка Журића, следећи корак полиције јесте да се и они који су учествовали у рекламирају превараната позову на саслушање.

Већина јавних личности која је упетљана у ове прљаве послове се правда тиме да није знала о чему је тачно реч, те да су престали то да раде чим су схватили да је у питању превара.

С друге стране, ограђују се и ставом да њихова реклама није могла никоме на силу да узме паре, већ да људи који су поверовали у лаку зараду сами сносе део одговорности.

- Свако одговара за своје поступке, не занима ме ко је преварен у целој овој причи - поручила је кратко Ана Кораћ.

- Нећу их више никада рекламирати, жао ми је што су људи преварени. Међутим, нико никог не може да натера ни на шта, па ни на то да се клади на овакав начин. Колико знам, ради се о типовању, а то је, колико сам упућена, дозвољено. Свакако ћу се одазвати позиву полиције ако до тога дође. Не желим да будем део таквих превара. Никада се тиме нисам бавила- рекла је Атијасова.

- Мени су људи понудили новац за рекламу, а ја сам прихватила исто као што рекламирам на Инстаграму сваки други производ. Нисам у томе видела ништа лоше, а касније сам схватила да је у питању превара. Не страхујем од тога да ћу да сносним последице јер не стојим ја иза тих профила - рекла је кратко Сандра Африка.

- Ја сам за ту рекламу плаћена и неколико пута сам је окачила на Инстаграм профилу. Имам сина, ког треба да издржавам, пошто се његов отац Тома Панић у том моменту швалерисао у "Задрузи", тако да нисам имала много избора.

Морам да се сналазим. Нисам знала да је реч о превари. Имам другара који има дојаве и стварно погађа, тако да ми је све било некако валидно. Даш му 100 евра, он попуни тикет и да ти. То постоји. Мислила сам да је ово иста варијанта.

Немам ништа са тим преварама. Опет бих рекламирала, али бих прво тражила да мени дају ту дојаву, да видим да ли ће да ме преваре - испричала је овим поводом Биљићева за Српски телеграф.

(Блиц)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Кукууу

02.04.2021 09:03

Мени већ жао оних инспектора који ће вама узети изјаву. Такав интелектуални склоп ваља некако издржати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ееее то је!!!

02.04.2021 09:13

Хљеба без мотике!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТБ

02.04.2021 09:49

БОГ ТЕ ОВА АЈФОНКА ЈЕ ОПАСНИЈА ОД АРКАНА.ЉУБЕ,ЕЛ ЧАПА И ЕСКОБАРА ЗАЈЕДНО.У СВЕ ЈЕ УПЛЕТЕНА ОД АТЕНТАТА ДО ПУШЕЊА

Name

Милан2306

02.04.2021 10:20

Јест брате ,они сви покојни ,она жива и пуши у миру , они изгибоше а пушење не пробаше :-)))

Name

Зага

02.04.2021 09:30

ЗАИСТА МИ СВАКОГ ДАНА СВЕ ЈАСНИЈЕ ЗАСТО ВЕЦИНА ЕСТРАДНЕ ЛИЦНОСТИ СМАТРА СКАРТОМ. СПРЕМНИ СУ НА СВЕ РАДИ ВЛАСТИТОГ КОНФОРА, БЕЗ ОБЗИРА КОЛИКУ СТЕТУ ЦЕ ПРЕТРПЈЕТИ ПОРОДИЦЕ ПРЕВАРЕНИХ. МА ТО ТРЕБА КАМЕНОВАТИ, ГДЈЕ ГОД СЕ ПОЈАВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Праведан

02.04.2021 09:56

Бозе, хоце ли се престати писати о овим ткз. старлетама. Немамо ли ми у овој дрзави других вазних људи и хероја о којима би се требало писати и извјеставати. Јадна наса дјеца и омладина када морају одрастати уз овакве , назовимо их " познате лицности" . При самом називу" старлета" мени се дизе коса на глави, дали неко мозе да ми дефинисе ову ријец. Катастрофа и ниста висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

02.04.2021 10:05

Оне су по закону саучесници у превари Судите им

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан2306

02.04.2021 10:06

Бозе сацувај , све неки Ајфон,Самсунг,Дјогани,Старлета јунаци овог времена , нигдје Магистра ,Доктора ,Инжињера,Сељака,Радника на сцени !!! Дје су били ови јунаци за вријеме Титовог доба? На голом отоку,у затвору, дје им је и мјесто!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђед

02.04.2021 10:25

На крају ће испасти криви они који су преварени! Па они су то радили добровољно, нико их није натерао, тако кажу рекламе ти!

ОДГОВОРИТЕ