Србија: Данас сједница, могуће попуштање мјера?

За данас у 16 часова заказана нова седница Кризног штаба, најавила премијерка Србије Ана Брнабић.

Србија 02.04.2021 | 09:53
Србија: Данас сједница, могуће попуштање мјера?

Подсетимо, данима се спекулисало да ће седнице бити, али она заправо није била ни заказана, а оно о чему се највише причало је могућност отварања угоститељских објеката под одређеним условима.

Ти одређени услови односе се на то да би кафићима и ресторанима могло бити дозвољено да отворе баште, али не и унутрашњост објеката. За то се свакако залаже економски део штаба, док је медицински изричито против, јер сматра да је број заражених и хоспитализованих превелик.

О томе је за данашњу Политику говорио и члан Кризног штаба др Бранислав Тиодоровић, према чијим речима не би требало ни да буде говора о попуштању мера.

Такође, оно што још не знамо је и до када ће ђаци виших разреда основних школа као и средњошколци остати на онлајн настави.

Брнабић: То не смемо да угрозимо

Председница Владе Србије Ана Брнабић је, најављујући нову седницу Кризног штаба, навела и да ће се претходно састати са стручним делом тог тела како би се размотрило колико је могуће попуштање мера.

Она је на ТВ Пинк рекла да се види стагнација, чак и благи пад новозарежених у Београду, где је и највише вакцинисаних грађана.

"Обратићемо се јавности након седнице Кризног штаба. Саслушаћу лекаре и видећемо да покушамо да нађемо неки баланс", рекла је Брнабићева.

Трудићемо се, каже, да још мало релаксирамо мере, које су сада међу блажима у односу на земље Европе, али да ће се водити рачуна да наставимо са резултатима јер, иако су велики бројеви новозаражених, доста су добри.

"Видимо стагнацију, чак благи пад, али то не смемо да угрозимо", нагласила је Брнабић.

(Б92)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Скептик

02.04.2021 08:21

Појачај мјере, попуштај мјере, појачај мјере, попоштај мјере....::::))))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

02.04.2021 09:49

А засто на ту сједницу није позван нас Миле без њега то не мозе.Ми смо једна дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станисављевиц

02.04.2021 10:06

Спрема се да изадје цирка 100.000 људи на улице па да попустимо мало

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

02.04.2021 12:46

Сто се тице стања у Србији,уопсте не информисете народ истински...! Засто...?

ОДГОВОРИТЕ