Грађани треба да одлучују о свом граду а не неки моћници

Никад нећемо пристати на незаконит рад, то је наша једногласна одлука, поручили су одборници СДС-а у граду Бијељина и градоначелник Љубиша Петровић. - О Бијељини треба да се договара и одлучује у Бијељини, а не да се чека позив из Бањалуке о томе шта радити у Бијељини, поручио Петровић.

Република Српска 01.04.2021 | 15:38
Грађани треба да одлучују о свом граду а не неки моћници

Дан послије сједнице скупштине града, на којој је усвојен буџет града са спорним амандманима скупштинске већине предвођене СНСД-ом, одборници СДС и градоначелник из те странке су казали да неће бити добро "ако се наставе овакве опструкције и дозволи да градом управљају моћници из Бањалуке".

„Наш излазак са сједнице скупштине града није драматургија, нити глума, то је само недавање легитимитета амандамнима који крше пословник“, поручио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Коментаришући скупштинску већину, Петровић истиче да је полуискрена, те да има људи у њој који размишљају другачије од већине, али своје ставове не износе.

„Кад зазвони телефон и када се предводник коалиције јави на телефон, то је позив из Бањалуке, гдје се добијају директне инструкције како и шта треба урадити овдје у Бијељини и онда се често на састанку чује да је то инструкција из Бањалуке - урадите овако, урадите онако... Ја сам желио само да на овом мјесту овдје договорамо о Бијељини унутар Бијељине“, рекао је градоначелник.

Он је даље навео да се не смије на буџет посматрати као плијен.

„Буџет није плијен који треба да се ратсргне, како они мисле, а ја сам дужан да уложим додатне напоре да покажем људима ко не жели да наш град буде бољи и љепши, а са друге стране и даље ћу радити на томе да грађани не осјете недостатке, те да град напредује“, казао је Петровић.

Према његовим ријечима, јуче је било доста лицемјерно рећи "желимо нова запослења и онда скинете буџетска средства на позицији за рад волонтера".

"Како ви да привучете људе да осјете радну атмосферу, да дате младом, амбициозном и стручном човјеку прилику да осјете ту радну атмосферу. Или када кажу хоћемо развој града, а онда одузмете средства с буџетске позиције које се тичу експропријације“, констатује градоначелник Бијељине.

Одборница СДС Анка Тодоровић је казала да је видно да је највише одузето средстава с комуналне инфраструктуре и кабинета градоначелника, како би се у јавности створила слика о неспособности да се води град.

"Међутим, ја желим то директно да повежем са изборном ноћи када је главни шеф који "ведри и облачи" рекао да ће учинити све да развласти одређене градоначелнике и значи све иде у том правцу. Мисле да ће на тај начин учинити неспособним нашег градоначелника да влада градом, ако му одузму буџетска средства", казала је она и додала да вјерује да им то неће поши за руком.

"Сигурна да ће градоначелникова енергија, прије свега образовање, као и добра намјера због које су му грађани Бијељине  дали повјерење сигурно побиједити и да ће све што се убудуће буде радило умањити ову намјеру коју има скупштинска већина", казала је Анка Тодоровић.

СНСД.ова скупштинска већина јуче је усвојила буџет града Бијељине, гдје је прерасподјелом средстава покушала да умањи ингеренције градоначелника, који се успротивио таквој одлуци и најавио да ће се борити против незаконитих одлука правним путем.  

(БН) 

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

М.М

01.04.2021 13:44

Није то за тебе,врати се прасицима..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре м.м.

01.04.2021 16:09

Јест за тебе коњушару Милокрадовом. Поштен народ живи од прасића и свога рада, а ти и теби сличнии од пљачке народа. Али брзо ће и вама крај...

Name

Луцкy Лоок -заврсна спица.

01.04.2021 13:49

И тако као и на поцетку прице, наси јунаци зивота су успјели презивети и зиве сретно јос дуго времена, тамо негде у суми и старим зградама кољезе се политицари који нису успјели да продју ни пацију сколу. И бајка се наставља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Али

01.04.2021 13:49

Партијаси квази балкански су себи дали за право али самооо по њиховом законуу партијском да од рата до данас опљацкају предузеца гиганте фабрике Институције банке ресурсе тендерее а изнад закона прелијецуууууу папјарееее у свим партијама спавацииии распоредјени и у свим институцијама предузецима харајууу пљацксјууу народ растјерали опљацкали раднике пензионере социјалне категорије дрзе на мрвицамаа то толикоо да се покрију лсзирајуци изборе куповином уцјеном и наградом за веце функције олос прикупили хостаплере и милионеее марака по њиховим рацунимааа типа мице мицица обрена бјелице стевНдица цубриловица давидивица спитлрица скрбица бигданица итд итд!!зло 21 вијека на балкану партијасиии козаа нистраа балканска !! Бирба за бигацење а народ куда ко и како ко растјеран!! Доклее???!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРОЉЕЦЕ СТИГЛО

01.04.2021 13:52

УМРО МИЦО,ПА НЕМА КО БАЈИ ДА ИСПУНИ ОБЕЦАЊА.САД ВРСИ ПРУТИСАК НА НОВОГ ГРАДОНАЦЕЛНИКА.САМО ЈЕ ВАЗНО ДА ЈЕ ПЕТРОВИЦ ДИСАО ДО ДИКУМЕНАТА И ДА ИДЕ ПРАВИМ ПУТЕМ СА КРИВИЦНИМ ПРИЈАВАМА.ТАКО ИСТО ЗНАЈУ ДА У БАЊА ЛУЦИ НЕЦЕ ВИСЕ МОЦИ ПОСАДИТИ ЗГРАДУ ГДЈЕ ИМ СЕ ПРОХТИЈЕ.СЕМБЕРИЈА СЕ ОСЛОБОДИЛА ТУРАКА,УГАРА,КОМУНИЗМА,ОСКОБОДИЦЕ СЕ И ПРЉАВОГ СНСД.ЗИВЈЕЛА САО СЕМБЕРИЈА И МАЈЕВИЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

01.04.2021 13:54

Бориле су се хиљаде младих и животе положили да би секта зајашила и присвојила РС и черупају као хијене. Јадно је ово...

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

01.04.2021 14:00

Е сад је јасно колико власт државна жели добро народу. Само им битне фотеље и корупција

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полако

01.04.2021 14:12

Само полако ја вјерујем у побједу. Он це да гледа кроз рупицу ста се десава вани. До побједе, сваким даном нас је висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

X Мен

01.04.2021 14:17

Нови избори у БЛ и БН,па нека градјани одлуче ко ће их водити у наредном периоду,СНСД картел или људи без криминалне прошлости.Сва моћ је у рукама грађана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрска

01.04.2021 14:18

Градонацелнику Љубиси да истраје у својим намјерама за добробит свих градјана Бијељине и да се запоцети пројекти макар заврсе посто нових неце бити на видику ко зна до кад

ОДГОВОРИТЕ
Name

гласнарода

01.04.2021 14:23

Ста је ту спорно,засто се понасате тако,вецина доноси одлуку,радите са оним сто имате па цекајте другу прилику нове изборе!Смијесно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.04.2021 16:06

Зар још има толико глупих људи који вјерују у ово што си написао

Name

Ван гог

01.04.2021 14:41

Који моћници па све су то ортодоксне сељачине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

01.04.2021 14:45

Подршка за Љубишу и Драшка. Више нас је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ БОКИ

01.04.2021 16:59

МА БРАВООО

Name

П

01.04.2021 14:57

Постављам питање: Какав је то народ у БН и БЛ када гласа за градоначелнике из опозиције а за позицију гласа када је Скупштина у питању. И за њих да се боре ова два човјека?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

01.04.2021 15:28

Није у питању народ, него појединачна куповина од стране одборника.Већина тих одборника из тзв.скупштинске већине ради у републичким институцијама гдје имају "масан комад прихода" ( Воде Српске, Електробијељина, ФЗО,разна министарства). Они ту узимају огроман новац и имају задатак од режима да руше Петровића. Њих народ уопште не занима! И мајку би продали да задрже статус и бенефите.

Name

БН

01.04.2021 14:59

Па одборници и посланици су преставници градјана , они се бирају да представљају народ. Скупстински сазив показује како су изабрали

ОДГОВОРИТЕ
Name

сретан сукрс

01.04.2021 15:05

доле је зива корупција и мафијаси владају горе је сад тренутна ситуација него кад је био комунизам сад је диктатура прст у супак огледај се на разбијено огледало

Name

РЕ ГЛАС НАРОДА

01.04.2021 15:05

А ШТА ТО НИЈЕ СПОРНО?! НАРОД ЈЕ ГЛАСАО ЗА ДРАШКА СТАНИВУКОВИЋА И ЉУБИШУ ПЕТРОВИЋА! ДАЛ' СТЕ ВИ НОРМАЛНИ, ШТА ВИШЕ ХОЋЕТЕ ЛЕБАЦ ВАМ ЈЕБЕМ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

01.04.2021 15:37

Народ је залудјен "богом" из лактаса, а он само затезе конце. Ко гласо за секту сам се удавио. Дати глас градонацелнику, а бирати одборника из других партија ради цовјек за паре или неког лицног интереса. Срамота зиви дан буди цовјек.

Name

М.м

01.04.2021 15:25

Једи говна прасећа мајмуне.Секташу бурлин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

55

01.04.2021 16:16

Двоје одговорних и добрих људи. Свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ