Пред нама сунчан дан, температура и до 24 степена

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити сунчано и топло вријеме са дневном температуром која ће понегдје локално достизати и 24 степена Целзијусова.

Република Српска 01.04.2021 | 08:31
Пред нама сунчан дан, температура и до 24 степена

Повећање облачности очекује се на сјеверу и сјеверозападу у послијеподневним часовима. У већини осталих крајева биће промјенљиво облачно са суначним интервалим, на југу сунчано, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха од 15 до 20, на сјеверу око око 22, локално и до 24, на планинама од 10 степени Целзијусових.

Дуваће слаб и промјенљив вјетар, у Херцеговини током дана до умјерен југозападни, поподне и увече промјенљив и слаб.

Према прогнози Федералног хидорометеоролошког завода, јутрос преовладава сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност, а по котлинама и уз ријечне токове има магле и ниских облака.

Температура испод нуле јутрос је у 8.00 часова забиљежена на Сокоцу, минус два степена, и у Калиновику минус један.

Тремпература ваздуха у осталим мјестима: Бјелашница, Вишеград, Рудо и Шипово два, Фоча, Дрвар и Хан Пијесак три, Сребреница, Ливно, Јајце и Чемерно четири, Невесиње, Гацко, Зеница и Рибник пет, Билећа, Мркоњић Град, Нови Град, Сарајево, Тузла и Груде шест, Бањалука, Приједор, Зворник и Бихаћ седам, Бијељина и Добој осам, Србац девет, Требиње, Мраковица и Неум 11, Мостар 12, те Градачац 13 степени Целзијусових.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар