Елез под истрагом због сарадње са Беливуком

Босански криминалац Дарко Елез под истрагом је због сумње да је сарађивао са криминалној организацији Вељка Беливука, као и црногорског "кавачког клана", поред истраге која се против њега већ води у Босни и Херцеговини којој је након хапшења у Београду изручен 1. марта.

Босна и Херцеговина 31.03.2021 | 11:52
Елез под истрагом због сарадње са Беливуком

Управо из овог разлога босанско тужилаштво за организирани криминал, привредни криминал и корупцију тражило је од Суда БиХ да Елезу продужи притвор за још два месеца.

Ово је први пут да неко тужилаштво потврди да је Елез под истрагом за сарадњу са Беливуком и "кавачким кланом", пошто су до сада медији о томе само незванично писали повезујући га и са највишим функционерима МУП-а Србије.

Беливук, како Марко Миљковић и још 20 осумњичених ухапшени су 4. фебруара због сумње да су починили низ кривичних дела, међу којима су убиства и трговина дрогом, све под велом наничке групе "Принципи".

"Кавачки клан" из Црне Горе, који наводно предводи Радоје Звицер, повезује се са активностима Беливука, као и Елеза.

Против Елеза Тужилаштво БИХ води истрагу због тешких кривичних дела организованог криминала извршених у 2015., 2017., 2018. и 2019. године.

Елез је био ухапшен у Београду у децембру 2020. године, где је живео и радио дужи низ година, након што је у Србији издржао казну од девет година затвора, на коју је био осуђен као организатор криминалне групе која је 2009. на територији Србије и БиХ трговала дрогом, вршила изнуде и чинила друга кривична дела.

Тужилаштво БИХ терети Елеза за тешка кривична дела почињена на подручју Источног Сарајева и БиХ, међу којима су убиства почињена "методама мафијашких ликвидација", 2018. и 2019. године, затим планирања и покушаја убистава на подручју Источног Сарајева и Бијељине, те изнуда, застрашивања и других кривичних дела на штету оштећених особа са подручја Источног Сарајева и БиХ.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Похапсите

31.03.2021 10:17

Њихове (налогодавце) на високим позицијама,функцијама......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цу сад Босански..

31.03.2021 10:52

А да је успјесни фудбалер, цији би онда био?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

31.03.2021 15:32

Ста је било са оним политицарима сто сте писали да сарадјују са Беливуком и да му перу паре ? Опет Елез крив за све ? И просли пут било исто Елез на робију а политицари остало на функцијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деба

31.03.2021 18:25

Директора Станисица притиснути, гори је од Елеза и Беливука заједно!