Узурпатори ФК Радник да сазову скупштину клуба

"Крајње вријеме да узурпатори моћи и утицаја у ФК ’’Радник’’ Предраг Јовић и Предраг Перковић почну поштовати нормативне акте најуспјешнијег и најважнијег спортског колектива у Семберији", наводи Николић, који позива градоначелника Љубишу Петровића да се укључи у спашавање ФК "Радник".

Република Српска 29.03.2021 | 22:42
Узурпатори ФК Радник да сазову скупштину клуба

Тодор Николић, навијач и дугогодишњи члан Скупштине ФК ''Радник'' из Бијељине тврди да Предраг Јовић, који је предсједник тог клуба, већ годину дана избјегава сазивање сједнице „највишег органа управљања клуба“, иако му је то, не само статутарна, него и лична обавеза коју је преузео на, како је тада образложено „хитној“ сједници, која је одржана тачно прије годину дана (28. марта 2020. године ), када је дошло до смјене дотадашњег предсједника Управног одбора Младена Крстајића и његове управљачке структуре.

"За почетак, држимо се статутарне обавезе Предрага Јовића да сазове Скупштину ФК Радник на чијем се челу налази. Она произилази из члана 15. важећег Статута, највишег органа управљања клуба“ те обавезује на усвајање годишњих Извјештаја о раду и финансијском пословању клуба и његових органа, те доноси завршни рачун клуба за претходну и утврдјује финасијски план пословања за текућу годину", наводи Николић у отвореном писму, које преноси портал Дешавањаубијељини.

Николић упозорава да ФК "Радник", уколико до краја марта скупштина не усвоји завршни рачун и преда га надлежним ентитеским институцијама, без икакве сумње, улази у сиву зону пословања са, могуће је, врло тешким последицама.

Према тврдњама Николића, изнесених у отвореном писму, могућ је и сценарио да Предраг Јовић злоупотреби свој положај и потпише завршни рачун у име скупштине без њеног одржавања или да неко из клуба фалсификује његов потпис, што није немогуће, јер таквих примјера, како наводи, већ има из претходне праксе, али то би већ био отворени криминал.

Али можда није ни чудо да два Предрага ћуте и податке о пословању Радника у периоду од 22. јануара 2015. до 28. марта 2020. године крију као змија ноге. Јер читав тај период Предраг Перковић  био је члан Управног одбора, а Предраг Јовић предсједник Скупштине ФК ’’Радник’’.

Даље наводи да никада скупштина није добила финансијски извјештај ни из Крстајићевог времена због, како стоји у писму, јасних индиција да су у његовом петогодишњем периоду почињене бројне малверзације са јединим циљем да новац који припада ФК ''Раднику’’ заврши у приватним џеповима неколицине људи.

"Предраг Јовић и новоизабрани предсједник Управног одбора Предраг Перковић преузели су обавезу да, чим налази правног заступника буду готови, закажу нову сједницу и о ситуацији коју су затекли обавијесте скупштину клуба, навијаче и укупну јавност у Републици Српској и БИХ", каже се у писму.

Такође се наводи да су чланови управе ФК "Радник" у вријеме Младена Крстајића били су и садашњи чланови УО Миленко Зупур Глобус, Милош Стевановић и Душко Милановић, којима можда и одговара да се наведени подаци сакрију од јавности и правосудних институција.

"Зато је крајње вријеме да узурпатори моћи и утицаја у ФК ’’Радник’’ Предраг Јовић и Предраг Перковић почну поштовати нормативне акте најуспјешнијег и најважнијег спортског колектива у Семберији", наводи Николић.

Он упозорава да се због последица (не)чињења два Предрага, Радник већ увелико налази на "респиратору с обостраном тешком упалом оба плућна крила".

"Због тога апелујем и МОЛИМ новог начелника општине Бијељина Љубишу Петровића да се укључи у рјешавање нагомиланих проблема у функционисању ФК ’’Радник’’ који користи јавну имовину градског стадиона и добар дио својих активности финасира средствима која се годинама издвајају из градског буџета", каже се у отвореном писму овог дугогодишњег навијача и члана скупштине ФК "Радник" Тодора Николића.

(БН) 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

ре10

29.03.2021 21:41

Не знам стварно како ћемо без ток фудбала и тих клупова преживети, како ће 500.000 незапослених у РС зарадити кору хлеба ако ти клупови не буду гањали лопту. Срам вас било багро!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сембер

29.03.2021 22:52

Овај је најгори.

Name

Ре

30.03.2021 09:31

Спорт је један од стубова друштва. Да си се бавио некад знао би ста знаци поготово за младе људе.Која им је алтернатива када нема спорта?Кафане мозда или сједење са мобителом у руци цијели дан?

Name

Борац

30.03.2021 15:11

Ста народ да оцекује од папака. Само закон о пореклу имовине.

Name

Милош

29.03.2021 21:45

Тешки лопови, зато и срљају у полтичке прелетаче и папке од страха за почињена кривична дјела!? Мисле да ће их Додиков режим заштитити,али мало сутра. Први они ће их пустити низ воду. Једном издајник,увијек оздајник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

30.03.2021 06:11

Перковиц и Јовиц су два највеца лопова,опрали су милионе преко клуба.Нема висе Јовицу Мице да ти плаца коцкарске дугове а ти Перковицу дебала мрцино гдје год си досао опустосио си народну имовину.Љубиса ста цекас ,засто Перковица не смјењујес са мјеста директора у Водоводу.

Name

Зеко

29.03.2021 22:11

А зашто нема нашег Зорана Софренића, он је спортски директор. Заједно са овом структуром је дошао по налогу Миће Мићића. Сада кад клуб испада из лиге, ћутите као жене неке, није вам тешко пало да истјерате Крстајића из клуба и Љубу Монака људе који су клуб 2 пута извели у Европу. Багро једна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професионалац

29.03.2021 23:15

Растјерати банду,а на стадиону посадити купус,биће већа корист !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клик

30.03.2021 05:45

Ма ко шиша овог јебивјетра Јовића , радник треба извести из кризе а то може да само нова власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бесрамни

30.03.2021 06:38

Довољно су се сви нспљацкали у претходним деценијама, сад је прилика да одријесе кесе и донирају за вољени клуб. Највеци клуб је народ, који је вецински без посла, осиромасен њиховим криминалом, јавна кухиња сваким даном дуза, бројни су без икаквих услова за голи опстанак,... Срам вас било незасити сте скотови, клуб ставити за приоритет опстанка, поред овокиконпроблема и дна, које се давно дотакло, свакако захваљујуци вама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

30.03.2021 08:01

КАДА У ЈЕДНОМ ФУДБАЛСКОМ КЛУБУ ИЛИ У БИЛО КОјОЈ ВРСТИ СПОРТА СЈЕДЕ ЉУДИ ИЗ СКУПСТИНЕ ГРАДА ПАРЛАМЕНТА ИЛИ НЕКИХ ПЕТ СЕСТ ВИСОКИХ ФУНКЦИЈА КОЈЕ ОБАВЉАЈУ ТО СЕ ЗНА СТА ЈЕ ТО И ДОКЛЕ ИДЕ.А СТВАР ЈЕ У ТОМЕ СТО СУ ТИ ЉУДИ ТОТАЛНО ОПЕРИСАНИ ОД СПОРТА А ВОДЕ ТЕ ФУНКЦИЈЕ.БИТНО ЈЕ ДА СЕ ПУНЕ ДЈЕПОВИ НА ПЕТ ИЛИ СЕСТ МЈЕСТА.ЗАТО НАМ ЈЕ СВЕ ЉЕПОТА ОД ЗИВОТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

30.03.2021 10:15

Не дирајте нам бивсе врсне спортисте а сада водеце клубске фаце и јос боље економисте. Њихова, вазда, политицка подобност а поготово неспособност али и те како лицна корист дају одлицне резултате ? Само јако и одлуцно до циља, да није тузно и одвратно било би смијесно.. Унистисе све сто дотакну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимо

30.03.2021 11:45

Овај смолави јовиц је лопов над лоповима!

ОДГОВОРИТЕ