Општина Рудо жели да преузме дуг и хотел од Сердарова

– Општина Рудо спремна је да преузме дуг према радницима и покрене хотел „Цомсар“ у тој локалној заједници, али у фирми Рашида Сердарова кажу да је „Сердаров озбиљан инвеститор у Европи и ником неће остати дужан“, а за информације о могућем покретању хотела кажу да су „пословна тајна“.

Република Српска 29.03.2021 | 20:05
Општина Рудо жели да преузме дуг и хотел од Сердарова

Хотел у Рудом не ради и од новембра 2018. године су му блокирани рачуни. Ту годину хотел је завршио у губитку од 284.972 КМ, радници су остали без посла, а 2019. године минус је био 197.204 КМ.

Услиједиле су тужбе, а ЦАПИТАЛ је писао како је прошле године организована продаја намјештаја и другог инвентара како би се извршиле пресуде које су на име дуговања добили некадашњи радници тог хотела. Продаја није реализована до краја, већ само дјелимично, јер није било заинтерсованих купаца.

„Хотел је затворен и с обзиром на то да су на наплату дошле одређене пресуде, ми смо замолили раднике да се то не извршава на три мјесеца, јер смо упутили допис компанији „Цомсар“ да општина исплати дуг радницима, а да заузврат добијемо хотел на коришћење 10 година, само да би то радило и да не би пропадало. Послали смо понуду прије десетак дана, ја се надам да ће позитивно одговорити, ако желе добро, штета је да пропада, то је хотел са четири звјездице“, рекао је нови начелник Рудог Драгољуб Богдановић и изразио наду да ће „Цомсар“ наставити с пројектом ХЕ „Мрсово“, за који истиче да је веома значајан за ту локалну заједницу.

На слично су били спремни и раније у општини Рудо. Бивши начелник Рато Рајак је нудио да општина измири дуговања хотела и да га узме у закуп пет година, али представници „Цомсара“ на то нису пристали, односно тражили су много новца, како је раније рекао Рајак.

Хотел у Рудом у власништву је Сердарових фирми „Цомсар хyдро холдинг лимитед“ и „Цомсар енергy хидро“ Бањалука која је у 2018. години имала губитак од 588.359 марака. Минус се скоро удуплао годину касније и у 2019. години достигао 1,1 милион марака.

Прокурист у „Цомсар енергy хидро“ Синиша Мајсторовић рекао је да ће дуг који хотел у Рудом има бити измирен, а на питање када ће то бити, рекао је да не може да каже и да су то пословне информације.

„То шта ће бити с хотелом су наше пословне информације, повјерљивог карактера. То питање је ван памети, хоћемо ли издати или нећемо. Шта ћемо с хотелом у пандемији, не раде хотели у Бањалуци, а камоли у Рудом. Ми ћемо у наредном периоду ријешити то питање, обавезе ће бити измирене, морате имати у виду да је Рашид Сердаров озбиљан инвеститор у Европи, у свијету, никоме неће остати дужан“, рекао је Мајсторовић.

Поред Мајсторовића у управи фирме „Цомсар енергy хидро“ је и Душко Перовић, шеф Представништва Републике Српске у Русији. ЦАПИТАЛ је лани писао како је боравак српског члана Предсједништва БиХ и лидера СНСД-а Милорада Додика у Русији био плодоносан за ту компанију и како је дан након састанка Додика са Перовићем, у „Службеном гласнику Решублике Српске“ освануло продужење концесије тој фирми за ХЕ „Мрсово“ на ријеци Лим.

Након објаве текста “Нови уступци Сердарову: Подиже снагу ТЕ „Угљевик 3“ да више наплати од Српске”, шеф Представништва Републике Српске у Русији и заступник једне од “Цомсарових” фирми Душко Перовић упутио је отворене пријетње редакцији портала ЦАПИТАЛ и главном и одговорном уреднику Синиши Вукелићу.

Након пријаве пријетњи МУП-у, који је о томе поднио извјештај Окружном тужилаштву Бањалука, поступајући тужилац донијела је наредбу о обустави истраге, а да претходно није донесена ни наредба о покретању истраге.

(Цапитал) 

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Скептик

29.03.2021 18:29

О којем хорелијерству причамо, укинути су туристи, туризам, ескурзије...Једино да издају собе на ноћ или на два сата за љубавне авантуре..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.03.2021 20:03

Прочитај макар прву реченицу "Хотел у Рудом не ради и од новембра 2018. године"

Name

ре

29.03.2021 23:03

Хоће ли и угљевичка општина да преузме хотел од сердарева, подметнути фигуру домаћих криминалаца. То се зове превара у најмању руку деценије са Комсаром и Сердаровом. Срам да буде багру која је хтела да са Сердаровим и Косаром отме рудних УГљевик од народа и државе.

Name

ЛУДАЦКИ ЕНИТЕТ 2234

29.03.2021 23:06

СТА ОВА БУДАЛЕТИНА У ДОДИКОВОМ БАНТУСТАНУ ЛУПЕТА. ЦУЈ СЕРДАРОВ ОЗБИЉАН. ПА ДА ЈЕ ОЗБИЉАН НАПРАВИО БИ 5 ХИДРОЦЕНТРАЛА, А НЕ НИЈЕДНУ.

Name

ТЕШКО НАМА

29.03.2021 19:39

НЕРАЗВИЈЕНА ОПШТИНА РУДО НЕМА ПАРА НИ ЗА КАФУ СА КИСЕЛОМ А КАМО ЛИ ДА ПРЕУЗИМА ДУГОВЕ ХОТЕЛА. КО СЕ КРИЈЕ ИЗА ТОГА СВЕГА ВИДЈЕЋЕ СЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијело брдо

29.03.2021 20:12

Пар питања за будућег директора ШГ Рудо и некрунисаног владара Рудог ! - Када ће бити завршени радови на изградњи ХЕ Мрсово који су почели 23. јуна.2014.год, (СРНА - 23. јуна 2014. Почела изградња Хидроелектране „Мрсово“ )са чијом димником је задовољан ресорни министар - ( Ђокић обишао градилиште хидроелектране „Мрсово СРНА - Јована Боровчанин - 05. септембра 2015.)? - У чијем власништву је механизација – шумски трактори којим ће се вршити извлачење дрвих сортимената из одјела гдје буде извршена сјеча ? - Који је проценат власништва у овој механизацији има будући директор ШГ Рудо ? - Колико ћете бити запослено радника из Рудог на хидроелектрану Вишеград ?,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грађанин

29.03.2021 20:54

Какво отварање хотела нова власт је неспособна за такво нешто, нажалост глибав опанак је заузео ову лијепу чаршију.

Name

Хах

29.03.2021 22:52

Ко је обећао, обећао ми Јовица тако почиње прича људи који су га гласали.Обећано је 25 мјеста у шумском газдинству, ватрогасно два, метеролошка једно, хидроелектрана досад дванаест, комунално и још много тога.Само да небуде обећање лудом радовање.

Name

ПРЦ

29.03.2021 22:41

То су резултати избора, сад ће грађани испаштати, оставио је Рајак два милиона и четрнаест хиљада у буџету општине Рудо али изгледа да ће га носиоци СНСД-а на челу са Јовицом бившим ПДП-овцом распрчкати.Гледај народе и памти, догодине на бирачка мјеста па гласај како треба, мада руђани су непредвидиви, то ће бити задње мјесто у Р.Српској где ће СНСД-а пасти.Нек нам је Бог упомоћ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рембрант

30.03.2021 05:26

то је БУРЛЕТОВ јаран.они заједно пљацкају рс коју смо ми у рову стварали.сикире и мацоле у руке.полупати то све треба.сто немозе онда спалити.доста је пљацке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коф

30.03.2021 05:44

Немојте тако..треба прузити Богдановицу сансу. Знам цовјека из рата, један од југо официра који није бјезао и скривао се него се храбро борио против нато авијације као командир пво батерије. Додусе, осим непријатељских авиона, скинуо је и нас са Влацицем пилотом, но зато сто потоњи мислио да је српска пво таласхика. Елем, Боги је одлицан цова, снсд га јесте кандидовао, али су прости људи гласали за њега знајуци за постење и официрску цаст. Наравно, власт мозе покварити, но прузимо му сансу. Цисто да буде јасно, снсд је секта лопова, али Боги не мозе бити из те прице. БОГИ, само напријед, МОКРОНОЗИ и Миоце су уз тебе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зиггy

30.03.2021 06:16

Какво Рудо, остали све сами старци, млади отисли у Војводину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шишарика

30.03.2021 08:37

Јовица за начелника !!! ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијело брдо

30.03.2021 10:50

Још неколико питања за будућег директора ШГ Рудо и некрунисаног владара Рудог ! 1. У каквим је односима будући директор ШГ Рудо са ген-сек СНСД 2. Гдје ген-сек СНСД пече ракију и долази у јесен по зимници и печеницу 3. Колико је будући директор ШГ Рудо обећа радних мјеста на ХЕ Вишеград, ген-сек је прије неки дан тражио пет радних мјеста за гласаче из Рудог, да ли је он којим случајем обећао много више радних мјеста. 4. Колико је будући директора ШГ Рудо утјецао на подношење оставке директора ШГ Панос Вишеград.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО ВАМА СА НАМА !!!

30.03.2021 12:45

Бог је створио кромпир да и сиротиња има коме гулити кожу!!! Проблем је што ови црвени не гуле већ ДЕРУ !!!!! ЦРКНИ НАРОДЕ ..,Ништа боље ниси ни заслужио ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тртмрт

30.03.2021 14:41

Сердаров преварант

ОДГОВОРИТЕ