Невесиње: Дјечак није пронађен, потрага у току

- Настављена је потрага за несталим десетогодишњим дјечаком Вукашином Самарџијом из Невесиња, а пас шарпланинац, који је био с њим када је посљедњи пут виђен, вратио се кући.

Република Српска 27.03.2021 | 10:16
Невесиње: Дјечак није пронађен, потрага у току

За дјечаком који је нестао у четвртак, 25. марта, послије подне трага 110 припадника Горске службе спасавања /ГСС/, више од 130 грађана Невесиња, припадници Полиције, Цивилне заштите, те ловачких удружења из цијеле Херцеговине.

Начелник Станице ГСС Читлук Жарко Пехар, који руководи акцијом ГСС-а изјавио је Срни да се ништа није промијенило у потрази.

"Наилазимо на ситне трагове који могу бити и од других људи који се крећу у природи", рекао је Пехар.

У потрагу су укључени пси и дронови, а током дана очекује се да се у акцију укључи и Хеликоптерски сервис Републике Српске, припадници служби заштите и спашавања Требиње и дронови Цивилне заштите Српске.

Из Цивилне заштите замолили су мјештане Бојишта да прегледају штале и помоћне објекте, посебно у близини дјечакове куће.

Полицијска станица Невесиње јуче ујутро је примила пријаву да је у четвртак у 15.30 часова нестао десетогодишњи Вукашин Самарџија, настањен у мјесту Бојишта бб, у општини Невесиње.

Дјечак је висок око 130 центиметара, ситне је грађе, црне косе и црних очију. Посљедњи пут је виђен у плавој јакни са бијелим шарама, сивој тренерци и браон гуменим чизмама. Сматра се да се дјечак удаљио бициклом са псом шарпланинцем, који се јуче вратио кући.

(Срна) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

мо

27.03.2021 10:10

Како у току дана, зашто нису послати одмах синоћ и хеликоптер и дронови, хеликоптер може имати рефлекторе да га тражи ноћу, а да нема и да су их послали ноћас, могло се почети и око свитања потрага??

ОДГОВОРИТЕ
Name

С4јо

27.03.2021 10:16

Помози бозе да се дијете пронадје зиво и здраво,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

27.03.2021 10:20

Бозе драги само да се пронаде овај лијепи дјецак и да се врати зив и здрав својој породици...

ОДГОВОРИТЕ
Name

27.03.2021 10:28

СТРАШНО

ОДГОВОРИТЕ