Прије три године рођен покрет Правда за Давида

Чланови неформалне групе грађана „Правда за Давида“ данас су на Тргу Крајине у Бањалуци, подсјетили на прес конференцију МУП-а РС од прије три године на којој је речено да је смрт Давида Драгичевића била задесна.

Република Српска 26.03.2021 | 19:18
Прије три године рођен покрет Правда за Давида

Из ове групе поручују да је прес конференција најочитији примјер кршења закона и прикривања злочина.

26. марта 2018. године, представници МУП-а РС одржали су прес конференцију на којој су детаљно описали шта је све претходило нестанку, а касније и смрти Давида Драгичевића.

Тада је речено да је у спорној ноћи Давид опљачкао кућу у бањалучком насељу Лауш, да се потукао и на крају настрадао несрећним случајем. Саопштили су и да је током обдукције тијела утврђено да су у Давидовом организму пронађени алкохол и наркотици. 

Све наведено, убрзо је демантовано. Међутим, ни након три године за тврдње о задесној смрти нико није одговарао. 

„Нажалост, након три године можемо да констатујемо да ови људи који су били на прес конференцији, апсолутно нико од њих није процесуиран. Та конференција није била грешка, та конференција била је криминал, а ми кажемо и тежу ријеч, злочин. Зато што су све информације, односно које су они тада изнијели, касније су све демантоване.“, каже члан неформалне групе грађана „Правда за Давида“ Озрен Пердув.

Иако је до сада постојао низ спорних детаља у вези са случајем, из Окружног јавног тужилаштва Бањалука, које води истрагу, до сада се нису оглашавали о томе шта је предузето у овом случају.

Најновија информација је да је Окружно јавно тужилаштво уручило позиве на саслушање у својству оптужених Ђорђу Рађену, чију је кућу према ранијим изјавама полиције, Давид опљачкао у ноћи нестанка и Алену Кукићу у својству осумњиченог за спречавање доказивања у случају.

Ипак, Озрен Пердув сматра да је то фарса у режији поступајућег тужиоца Далибора Врећа.

„Он то ради јер се вјероватно боји Тужилаштва БиХ и што ће то тужилаштво преузети овај предмет и вјероватно утврђивати одговорност и самог Далибора Вреће. Ово што сад ради, сигурно му неће помоћи. А ми смо добили још једну незваничну информацију, да тужилац тзв Далибор Врећо, заправо позива Ђорђа Рађена да би га припремио за саслушање које Ђорђа Рађена чека у Тужилаштву БиХ. И не само њега, и Алена Кукића исти разлог“, додаје Озрен Пердув.

Из неформалне групе „Правда за Давида“ очекују да случај истраге убиства Давида Драгичевића коначно преузме Тужилаштво БиХ, и да се утврди одговорност не само учесника спорне прес конференције од прије три године, већ свих који су имали учешћа прво у убиству Давида Драгичевића, а онда и у ометању истраге.

БН ТВ

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

КОМШО

26.03.2021 18:43

ЗНАЈУ ЛИ ЉУДИ КО ЈЕ СОФИЈА ГРМУША УОПШТЕ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ КОМШО

26.03.2021 21:20

Наравно да знамо ко је исто тако знамо ко је Давид Драгичевић а ко Драган Лукач.И треба једном да се сазна истина.

Name

Знају

26.03.2021 21:42

Она је увијек пијана...

Name

Свијетлост

27.03.2021 02:05

Комсо, ако хоцес одговор - Софија је људска велицина као и сви они који три године не дозвољавају да се заборави и потпуно затаска отмица и убиство 21-годисњег Давида Драгицевица. Захваљујуци њиховој истрајности и доследности , налогодавци и изврсиоци овог монструозног злоцина це кад тад иза ресетака као сто се и подразумијева у свакој земљи цивилизованог свијета . Стицајем околности била сам у прилици да се лицно увјерим у Софијину искреност, постење и хуманизам . Судеци по твом коментару могу закљуцити да ови епитети никако не би могли стајати уз твоје име.

Name

Маx

27.03.2021 19:47

Правда за Давид!!!

Name

Бомбаш

26.03.2021 19:02

Постат це пунољетан а нико неце одговарати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станисављевиц

26.03.2021 19:13

Браво људи само напријед сви ми РВИ смо уз вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

26.03.2021 19:40

Врећо и даље гура причу жртвеног јарца покушава задржати фокус на небитним ликовима као што су Рађен , Кукић и Ћулуми како не би били откривени прави кривци Тако су и у случају Мемић покушали све свалити на Сеферовиће

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.03.2021 22:22

Мемиц нема везе са овим слуцајем. Два разлицита слуцаја.

Name

Обицан цовјек

27.03.2021 04:41

Правда за Давида,правда за сав народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

27.03.2021 05:34

Свак у групи себе трази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

27.03.2021 08:08

Ових дана покушавају да направе кекакав нови покрет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕНА

27.03.2021 09:14

ПРАВДА ЗА ДАВИДА.ПРАВДА ЗА СВА ЗАТАСКАНА УБИСТВА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Читалац

29.08.2021 18:43

Само напријед сваки нормалан грађанин и човек жељан живота достојна човјека и жедан правде свим срцем подржава овако паметног и племенитог човека који све што говори чини из дубине душе,без и труна глуме! Када маске са судија падну сигурно ће доћи његово вријеме велике славе!

ОДГОВОРИТЕ