За вакцинацију се пријавило 573 привредника из Републике Српске

На позив Привредне коморе Републике Српске привредницима и њиховим запосленим да се пријаве за бесплатну вакцинацију против вируса корона, данас до 13 часова, пријавиле су се 573 особе из 155 привредних друштава, саопштено је из ове Коморе.

Република Српска 26.03.2021 | 15:40
За вакцинацију се пријавило 573 привредника из Републике Српске

Списак пријављених Привредна комора Републике Српске доставила је у Привредну комору Србије, а имунизација вакцином АстраЗенеца биће извршена на Београдском сајму у суботу и недјељу од 9 до 16 часова.

Подсјећамо, Привредна комора Србије уз подршку Владе Републике Србије обезбиједила је путем Коморског инвестиционог форума земаља Западног Балкана (КИФ ЗБ6), чије су чланице привредне коморе земаља у региону, процес имунизације за привреднике и њихове запослене.

За процес имунизације на располагању је до 10.000 вакцина. За вакцинацију привредника из региона биће отворене посебне кабине у оквиру Сајма, гдје се иначе организује вакцинација грађана, а како у овом тренутку не знамо у којој хали и одакле ће се улазити у халу, Привредна комора Србије (ПКС) организоваће видљиве инфо-пултове у оквиру Сајма како би упућивала привреднике ка мјесту вакцинације.

Сви који су на списку, у складу са тим како организују свој пут, моћи ће да дођу у том временском периоду и да сачекају вакцинацију.

Приликом вакцинације попуњава се стандардизован формулар (који садржи и сагласност за вакцинацију), који је могуће преузети на Интернет страници Привредне коморе Републике Српске.

Да би убрзали поступак вакцинације, формулар је потребно одштампати и унапријед ручно попунити, те понијети са собом на вакцинацију. Сви који дођу на вакцинацију, са собом морају имати и пасош.

Превоз до Београда и назад привредници обезбјеђују у сопственој режији, али су ослобођени плаћања вакцинације и обавезе посједовања пи-си-ар теста приликом уласка у Републику Србију, под условом да у Србију улазе на граничним прелазима директно из Републике Српске, односно БиХ. Привредна комора Србије најавиће повећан промет субјеката на граничним прелазима.

(Независне)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Владимир

26.03.2021 15:04

Истице им рок и једноставно морају некоме да дају. У сустини мало се људи одазвало на вакцинацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

26.03.2021 15:09

А сто су се пријављивали,кад је Србија рекла да сви градјани који додју могу се вакцинисати без икакве пријаве унапријед...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.лукааа

26.03.2021 16:22

Па цитај Ноле мало висе...те вакцине сто је србија купила имају рок трајања..па истицу око 30марта...па сви којинхоце да се пријаве могу добит вакцину ал само ту.....

Name

Лопови

26.03.2021 15:10

А код нас у Бања Луци они који су се вакцинисали нису на потврди о вакцинацији добили бар код? Зашто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боса

26.03.2021 15:17

Ај срецно било , јел нису моги мало висе људи послати ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

26.03.2021 15:36

Требадобро провјерити јесу ли то привредници или лопови,мали је број цеститих привредника у РС,углавном су то ,рекох лопови,профитери дезертери!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ковацевиц Зељко

26.03.2021 16:00

Зелим им успјесан опоравак и зивот са вакцином,ако је то уопсте могуце

ОДГОВОРИТЕ