СП квалификације: Фаворити сигурни, осим Шпаније

 Добар фудбал и друге вечери на старту квалификација за Свјетско фудбалско првенство, уз прегршт голова и углавном сигурне игре и побједе фаворита.

Фудбал 26.03.2021 | 07:29
СП квалификације: Фаворити сигурни, осим Шпаније

У прве двије синоћење утакмице, фаворити су оправдали те епитете. Швајцарци и Данци су славили у Бугарској и Израелу.

Швајцарци су Бугаре на стадиону "Васил Левски" самљели до 13. минута. Први гол је дјело Брила Емболоа у 7. минуту. Три минута касније погађа и Харис Сеферовић, да би у 13. минуту већ све било јасно, када је на 3:0 повисио Стивен Цубер. Једино што су Бугари успјели, то је да дођу до почасног поготка преко Кирила Десподова у првом минуту наставка утакмице.

Данци су головима фудбалера Барселоне, Мартина Брајтвајта у 13. и Јонаса Винда у 67. минуту славили у Тел Авиву над Израелом, који није створио ниједну праву прилику за 90 минута.

Албанија је голом Ермира Лењанија савладала у гостима Андору, а истим резултатом је тријумф у гостима остварила и Јерменија у Лихтенштајну, и то захваљујући ауто-голу Ное Фромелта.

Фаворити су углавном били сигурни. Енглези су са рутинских 5:0 испратили симпатичне фудбалере Сан Марина, Нијемци су са 3:0 савладали Исланђане, а Италијани са 2:0 Сјеверне Ирце. Једини од већих фаворита који је кикснуо на домаћем терену је Шпанија, која је са Грчком одиграла 1:1.

Молдавија и Фарска острва су подијелили плијен - 1:1, док су Швеђани једва са 1:0 савладали Грузију, иако су били доста бољи.

Аустрија је два пута водила у Шкотској головима Саше Калајџића, али су се Шкоти спасли и извукли бод.

Потпуно луде утакмице су биле посљедње двије утакмице. Румунија је водила са 2:0 против Сјеверне Македоније, да би Македонци дали два гола у 82. и 83. минуту, али је Румунима побједу, ипак, донио Јанис Хаџи у 87. минуту.

Мађари су имали у шаци Пољаке. Такође водили са 2:0, дозволили гостима да поравнају, да би голом фудбалера Лајпцига, Вилија Орбана поново повели, али је Пољаке спасао ко други него Роберт Левандовски у 83. минуту.

Квалификације за СП у Катару:

Бугарска - Швајцарска 1:3
Израел - Данска 0:2
Андора - Албанија 0:1
Енглеска - Сан Марино 5:0
Њамачка - Исланд 3:0
Мађарска - Пољска 3:3
Италија - Сјеверна Ирска 2:0
Лихтенштајн - Јерменија 0:1
Молдавија - Фарска острва 1:1
Румунија - Сјеверна Македонија 3:2
Шкотска - Аустрија 2:2
Шпанија - Грчка 1:1
Шведска - Грузија 1:0 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар