Играј на хуманост - Моззарт помогао удружењу жена АРТА

Предсједница Удружења АРТА, Радмила Симић: Моззарт нас је баш обрадовао и веома смо захвални што су одабрали баш нас у ова тешка времена, а да им уопште нисмо послали молбу за донацију;

Република Српска 25.03.2021 | 16:41
Играј на хуманост - Моззарт помогао удружењу жена АРТА

Удружење жена АРТА хуманитарним радом бави се већ 21 годину. За то вријеме помогли су хиљадама социјално-угрожених грађана. Члановима удружења донирају основне животне намирнице, а кроз разне радионице их обучавају за самостални живот.

Све то не би било могуће без помоћи донатора, којих је током епидемије вируса корона знатно мање. У склопу традиционалне акције компаније Моззарт „Хуманитарни тикет у подне“ драмски умјетник Владимир Јоцовић је типовао баш за ово Хуманитарно удружење жена из Бијељине.

 Били смо изненађени позивом из Моззарта када су нам саопштили да ће нам упутити донацију. Ријетко се деси да нам жели упутити помоћ неко коме ми уопште нисмо послали молбу. Ова донација нам је посебно значајна јер је у посљедње вријеме било јако тешко.

Одазив на наше молбе је био веома слаб зато што су донатори из свих сфера у проблемима због епидемије корона вируса. Моззарт нас је баш обрадовао и веома смо захвални што су заједно са глумцем одабрали баш нас у ова тешка времена - каже предсједница Хуманитарног удружења жена АРТА, Бијељина, Радмила Симић.

Ово Удружење окупља социјално- угрожене грађане свих животних доби. Међу њима је велики број оних са здравственим потешкоћама, самохраних родитеља и дјеце са инвалидитетом. Са њима континуирано раде информатичке, спортске и креативне едукације чији је циљ да кориснике оспособе да самостално зарађују за живот.

У периоду од 2010. до 2015. године, због више поплава на подручју Бијељине, имали су чак 700 социјално-угрожених корисника. Сада у редовним активностима учествује око 150, а неки по социјалну помоћ долазе по потреби.

Никоме од њих не наплаћују чланарину, а сва храна, хигијена и гардероба за кориснике је бесплатна. Највећа жеља им је да добију сопствени простор за рад јер га тренутно дијеле са још шест одружења.

АРТА опстаје од продаје рукотворина које корисници израђују, донација и скромних средства од локалне заједнице. До новца за помоћ корисницима понекад долазе и кроз пројекте на које аплицирају, а најчешће шаљу молбе за донације јавним и приватним компанијама. Тим више их је изненадила неочекивана донација из Моззарта.

  • Кроз нашу акцију „Хуманитарни тикет у подне“, уз помоћ познатих личности, до сада смо упутили донације бројним појединцима и удружењима. Посебно се трудимо да помогнемо социјално-угроженом становништву и подржимо рад хуманитарних удружења, какво је и АРТА- каже руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта, Селма Салкановић.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бомбаш

25.03.2021 17:23

Помаже Моцарт и у растурању бракова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

25.03.2021 22:26

Растурање породица им је основна дјелатност. Од како је ове пландемије једино њих, злотворе видис на екрану. У Добоју их лицно градонацелник вода по болницким ходницима, а при том мајка не мозе уци у болницу да обидје своје болесно дијете. Фууујјјј

Name

Ја се питам

25.03.2021 18:09

Чија је то фирма тај Моззарт? Најјачи играч на Балкану али ко су власници знали се?

ОДГОВОРИТЕ