Посветити пажњу уклањања дивљих депонија у граду

У Градској управи одржан је састанак посвећен уклањању дивљих депонија на територији града Бијељина, на коме су размотрене и могућности подизања квалитета и ефикасности услуга прикупљања и одлагања отпада.

Република Српска 25.03.2021 | 14:05
Посветити пажњу уклањања дивљих депонија у граду

Осим градоначелника Љубише Петровића, састанку су присуствовали представници Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине Града Бијељина, А.Д. „Комуналац" и Ј.П Регионална депонија „Еко-деп".

- Дивље депоније су горући проблем Бијељине, а најтеже је то што се након њиховог уклањања нелегално одлагање отпада убрзо понавља на истим локацијама. Зато ћемо у будућности, након уклањања, оградом онемогућити приступ тим локацијама, а Комунална полиција ће усаглашавати приоритете уклањања дивљих депонија са Одјељењем за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине и контролисаће извођаче у извршењу овог посла – истакао је градоначелник Петровић.

На састанку је закључено да прикупљање и депоновање комуналног отпада мора бити транспарентно, а наплата тих услуга усклађена. Такође, у току је израда одлуке о депоновању комуналног отпада и формирање комисије за израду локалног акционог плана управљања отпадом.

(БН) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

закључак

25.03.2021 13:46

Не постоји комунално предузеће, Комунална полиција , нити било ко , ко може почистити иза еколошки неосвијешћених људи. Срамотно је да је шеталиште поред канала Дашница претворено у wц кућних љубимаца, јер власнци паса неће да покупе измет својих љубимаца. Јако ружно и крајње неваспитано. Иако постоје канте за одлагање смећа, бахат људи бацају смеће на том шеталишту како им се хоће. Предлажем постављање камера дуж шеталишта и ргорозно новчано кажњавањенесавјесних грађана или чак друштвено корстан рад - да чисте град !!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Министру Околиса РС

25.03.2021 15:06

Да ли је вец спаљен Еко-Теxтилни отпак у Дрвару? Тј. да ли је изгорио у еколоској ватри?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуле

25.03.2021 15:17

Није ми само јасно како ти људи размисљају и који је то карактер кад се одлуци да смеце одлози у природу. То је за мене једна врста ТЕРОРИЗМА против своје дјеце, против својих комсија, против цовјека опценито!!!!! Цовјек се само ГАДИ кад види толико отпада по цитавој БХ. СРАМОТА!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шљункаре

25.03.2021 20:57

Ево вам примјер сљункаре. Све су уствари велика депонија осим Швапске аде. То је једино мјесто гдје грађани могу доћи, купати се и уживати у природи. У априлу се купам тамо. Прелијепо је и годинама лијепо очуван водени свијет и околина уређена. Проблем је што је на то мјесто бацио око Станисиц. Да ли ће на једину уређену сљункару добити концесију показаће вријеме. Шта се испод жита ваља??? Од свих сљункару хоће ону која се једина одржава, порибљава И штити. Завршни рукаве и очисти неку другу и прави је себи, ову остави љубитељима овог града и Швапске аде!

ОДГОВОРИТЕ