Полиција осигурава сједницу Скупштине Црне Горе

Јаке полицијске снаге обезбјеђују зграду локалног парламента на Цетињу у којој се одржава сједница Скупштине Црне Горе на чијем дневном реду је премијерски сат, први од промјене власти у Црној Гори.

Регион 25.03.2021 | 13:22
Полиција осигурава сједницу Скупштине Црне Горе

Иначе, прво прољећно засједање Скупштине Црне Горе по правилу се одржава на Цетињу.

На самом почетку сједнице дошло је до инцидента у сали након што је посланик опозиционе Либералне партије Андрија Поповић бацио пословник, револтиран што му предсједник парламента Алекса Бечић није дозволио да процедурално покрене расправу о ситуацији на Цетињу.

Након инцидента посланик Поповић је напустио салу.

Све улице око зграде у којој се одржава сједница су блокиране металним оградама и полицијским возилима а полиција је направила коридор кроз који су прошли посланици, премијер и министари.

Док су званичници пристизали око двије стотине грађана се окупило на једној од ограда и скандирали "Није ово наша влада", "Издаја"…

Грађани су звиждали и посланицима опозиције из Демократске партије социјалиста (ДПС) предсједника Мила Ђукановића.

Данашњи протести на Цетињу нијесу први против нове Владе која је формирана након сто је трочлана коалиција просрпског Демократског фронта, Демократа и Грађанског покрета УРА побиједила на изборима 30. августа прошле године. Тако је смијењена тродеценијска владавина ДПС-а.

Група грађана је 2. марта извиждала делегацију Владе Црне Горе која је поводом 100 година од смрти краља Николе положила вијенац на његов гроб у дворској Цркви на Ћипуру. Грађани су узвикивали “Издаја!”, “Четници!” и “Никад неће Црна Гора бит’ обала српског мора”. Положени вијенац су грађани убрзо уклонили.

Премијер Здравко Кривокапић и чланови Владе Црне Горе су дочекани негодовањем и повицима “Издајице” и 28. јануара, када су прије сједнице Владе прошетали центром Цетиња.

Грађани су их дочекали повицима и увредама, нарочито на рачун УРА-е и потпредсједника Владе Дритана Абазовића, оптужујући их за издају Црне Горе.

Премијер Кривокапић је у разговору са грађанима казао да је на референдуму о независности 2006. године гласао за заједничку државу али "да то не значи да се као премијер неће борити да Црна Гора остане независна". Због догађаја на Цетињу тада је приведено је 9 особа, које су касније пуштене а надлежни тужилац ће се изјаснити да ли у њиховом понашању има елемената кривичног дјела.

(РСЕ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Либералистицки

25.03.2021 12:50

Интерес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАМЕН

25.03.2021 13:00

ЦРНОГОРЦИМА не ваља ова влада они хоце Мафијаску владу М Дукановица то је оно ХЉЕБА без МОТИКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

монголски пијетао

25.03.2021 15:24

Не него неце владу коју је црква саставила.

Name

Илија

25.03.2021 16:04

Е куку ти је њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОСТА

25.03.2021 18:18

САМО СТЕГНУТИ ОВЕ МИЛОГОРЦЕ ! ПРЕГЛЕДАТИ ОВЕ ВОДЈЕ СТА ИМАЈУ ПО БЕОГРАДУ ,ЗЛАТИБОРУ,Н.САДУ ,КОПАОНИКУ ! СРАМ ВАС БИЛО ! А У СТВАРИ ВИ И НЕ ЗНАТЕ СТА ЈЕ СРАМОТА ЈЕЛ СТЕ ИЗДАЈИЦЕ !

ОДГОВОРИТЕ