Кина: Министарство позива Х&М да исправи грешке

Министарство трговине позива Х&М да исправи грешке и избегава политизацију комерцијалних питања.

Свијет 25.03.2021 | 11:50
Кина: Министарство позива Х&М да исправи грешке

Портпарол Министарства трговине Кине Гао Фенг данас је на прес конференцији одговорио на изјаву компаније Х&М и других мултинационалних предузећа о бојкотовању памука из Синђијанг-ујгурске аутономне покрајине.

Такозвани „насилан рад“ у покрајини Синђијанг је у потпуности измишљен. Ниједна снага не сме да оцрњује чисто бели синђијаншки памук, изјавио је Гао.

„Супротстављамо се мешању страних ентитета у синђијаншке послове и у унутрашње послове Кине. Супротстављамо се санкцијама према повезаним кинеским ентитетима и појединцима на основу лажи и лажних информација или под изговором питања о људским правима у Синђијангу“, рекао је Гао.

Гао је додао да кинеска влада доследно поздравља и подржава мултинационална предузећа да се баве уобичајеним пословањем и успостављањем индустријског ланца у Кини. Кинески потрошачи су већ практичним акцијама одговорили на пословне одлуке појединих предузећа.

Кина се нада да ће повезана предузећа поштовати тржишни закон, исправити погрешне акције, као и да ће избегавати политизацију комерцијалних питања. Истовремено, Кина поздравља страна предузећа да посете Синђијанг и жели да активно пружи подршку предузећима свих земаља да улажу у Синђијанг, закључио је портпарол.

(БН/ЦЦТВ+)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дзоо

25.03.2021 12:31

Да да Кина земља правде и демократије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.03.2021 16:56

А кућа ХМ је позната као расистичка, у чему је онда проблем?

Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЋ - СРБАЦ

25.03.2021 15:46

То ће ВАМ бити задње на памети, када ВАМ стигне рачун на наплату, за "ЦОВИД 19". Умрли, преживјели са дугорочним последицама, индустрије, економије X све земље на свијету. Режим Слободана Милошевића и Мире Марковић - НАТО бомбардовање, преко 3000 жртава. Кина и њено "бомбардовање" у истој Србији, преко 5000 жртава. И иде даље. Надам се и ово да ће бити обиљежавано, када се ово све заврши. И да ће жртве бити помињане. Или се не рачуна, када је то "братски"? "Брат" Си и КП Кине. "Челично и вјековно пријатељство, а видјели се два пута кроз историју".

ОДГОВОРИТЕ