Од пријатељства до убиства: Кинез оптужен за убиство

Синиша Шакић (35) звани Кинез и Синиша Ћулум годинама су били добри пријатељи и припадали истој групи, која је прије више од 11 година често правила проблеме полицији у Бањалуци.

Република Српска 24.03.2021 | 19:05
Од пријатељства до убиства: Кинез оптужен за убиство

Међутим, управо је данас потврђена оптужница против Шакића, због бруталне ликвидације Ћулума.

У Тужилаштву кажу да је Кинез, заједно са још једном особом, 15. маја прошле године у Ћулума испалио 22 хица, од којих је кобан био онај који га је погодио у главу.

Извиђање

Према оптужници, Шакић се терети да је заједно, и по претходном договору, с непознатим особама, а прије 15. маја, набавио мотоцикл и исти користио за извиђање мјеста на којем су планирали да убију Ћулума.

У то вријеме они су набавили муницију и аутоматско ватрено оружје.

Кинез је с помагачима нашао погодне локације на којима би се могли сакрити и направити сачекушу за Ћулума.

Они су на двије локације поред пута исјекли гране и маскирали тај простор како би се могли сакрити док чекају да Славиша крене према граду.

– Шакић и помагачи су прилагодили двије локације у Драгочају, у пошумљеном појасу поред локалног пута који су користили за своје скривање и скривање мотоцикла, те за осматрање и извршење кривичног дјела – наведено је у оптужници.

Засједа

Затим су 15. маја око 11.15 у Драгочају, засеок Кочићи, у засједи сачекали Ћулума, који је наишао путем, возећи аутомобил „голф 6“. Према возилу су испалили најмање 22 хица из двије аутоматске пушке, која су оштећеном нанијела тешке и по живот опасне повреде, усљед којих је наступила тренутна смрт. Убице су се потом мотоциклом удаљили у непознатом правцу.

За убиство Ћулума се сазнало тек након два сата. Покренута је велика истрага, те су у року 24 часа приведене све особе с којима је убијени био у сукобу, али и оне који су га добро познавали.

Синиша Шакић и убијени Славиша Ћулум били су у сукобу више година иако су раније били веома блиски и припадали су истој групи.

Ватрени обрачуни

Док су се дружили, бањалучка полиција их је повезивала с већим бројем прекршаја и кривичних дјела, које су заједно починили.

Сукоб између њих почео је још 2010. године.

Први већи ватрени обрачун двојице бивших пријатеља десио се 28. фебруара те године када је Ћулум сивим “аудијем” дошао пред кућу Шакића да ријеше размирице, а он је с балкона испуцао рафал на возило.

Тада нико није рањен, а обрачун је настављен 1. марта 2010, када је у размјени ватре у Карађорђевој улици на Лаушу Ћулум рањен у лијево раме. Уз Шакића је био Александар Бабић, па је њих двојицу полиција сумњичила за покушај убиства.

Пресуда

 Кинез је особа с богатом криминалном прошлошћу. Он је био  ухапшен и прошле године, када је претукао брата народног посланика у једном кафићу у центру Бањалуке.

Занимљиво је да је раније био осуђен, због покушаја убиства управо Славише Ћулума.

Кинез је 2013. године осуђен у бањалучком Основном суду на три године затвора на основу осам оптужница, а пресуда је изречена након што је признао кривицу.

(Срскаинфо)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Деба

24.03.2021 18:14

Бас фино неки одгојени људи, то се од дјетињства уци! Карактер и морал беспријекорни, ово неки сеоски тупани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.03.2021 22:43

Добро је када се криминалци и мафијаси медјусобно тамане и заврсавају по затворима.Бар це градјани бити сигурнији и безбједнији јер ови криминалци су годинама сејали страх,врсили насиље и разна злодијела по Бањалуци.

Name

Неправда

24.03.2021 18:24

Највеци и најсрамни цин ове дрзаве и јесте то сто се све зна а убицаце добити минималну казну и за коју годину долази на слободу и поново ради исте и горе ствари..Тако то функционисе у дрзави у којој ови сто требају да осудјују криминалце .они се сами баве криминалом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сојиц

24.03.2021 18:27

Цудо да нису убицу прогласили неурацунивом особом и болесним дага ослободе свега.Све док се оваке убице не поцну казњавати највецим казнама .све до тада бице убистава и криминала и незаконити радњи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

24.03.2021 18:32

И такви ходају улицом. Лакрдија од суда, тузиластва и дрзаве. Човјек лези 3 мјесеца затвора за метар дрва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакташи

24.03.2021 18:54

45 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.03.2021 22:44

Дозивотна!Ако изадје раније опет це наставити по старом.

Name

Некажњени криминал

24.03.2021 19:38

Били у сукобу...пуцали један на другог.. А шта је полиција радила у свему томе??? Изгледа чекала док се поубијају што се и десило на крају..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Некажњени криминал

24.03.2021 20:42

Немој тако полиција је дошла да направи записник.И њима ће неко долазити на увиђај, л

Name

Ре

24.03.2021 21:03

Полиција нема улогу учитеља и васпитача већ дјелује кад се већ десило... Не волим данашњу полицију и мислим да појма нема о послу који раде, али не претјеруј...

Name

РЕ

24.03.2021 22:47

Свака цаст полицији!Добро је урадила сто је цекала.

Name

Алекса

25.03.2021 11:59

Тако се ради, двојица мање друзе, тако муп ради на балкану