Власт показала страх од грађана

Власт у Републици Српској је показала страх од грађана јер видјели смо да су јуче прво осудили њихово окупљање и протесте, да би данас брже боље сазвали састанак са људима који су и јуче само тражили своја права и питали како да преживе, рекао је Давор Шешић, посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске. 

Република Српска 23.03.2021 | 14:22
Власт показала страх од грађана

Он каже да су грађани приликом јучерашњих протеста угоститељских и занатских радника у Бањалуци послали поруку да је народ власт у Републици Српској и да то нису они који се налазе у фотељама и функцијама. 

Шешић је најоштрије осудио слање полиције на народ и грађане који су тражили основно право на живот  и који су питали Владу како да прехране своје породице, овај или следећи мјесец.

„Очигледно је да је власт потпуно изгубила компас. Умјесто да полицију шаљу на криминалце, лопове и на оне који су се назаконито обогатили за вријеме пандемије, они кордоне шаљу на грађане како би ућуткали њихово оправдано незадовољство“, казао је Шешић, додајући да је жалосно што власт нема другог одговора осим силе. 

Шешић је упитао ко је најодговорнији за овакву епидемиолошку ситуацију у Српској.

 „То је власт која није на вријеме набавила вакцине и зато имамо оволико обољелих . Као народни посланик тражим од премијера и предсједнице да испуне све захтјеве људи који су протестовали, па и више од тога. Треба размишљати да се они ослободе од пореза и доприноса за овај мјесец јер се не зна до када ће трајати затварање ових и других дјелатности“, навео је Шешић.

Он каже да би власт требала исплатити најниже плате радницима који су тренутно на чекању и разговарати са власницима радњи који плаћају кирију. 

„Све то се мора узети у обзир када се буде разговарало са овим људима јер Влада треба знати да многи предузетници нису отворили своје угоститељске објекте и радње након прошлогодишњег затварања, а да они који су опстали још нису успјели да се опораве“, нагласио је он. 

Шешић поручује да је власт је имала годину дана да се припреми за овакву ситуацију и да направи одређене уштеде и буџет као би се могла додијелити помоћ људима који су угрожени мјерама које доносе. 

„Они то нису урадили и битније им је било како да се баве надуваним тендерима јавним набавкама и зато данас нема новца. Ова дешавања су још једном показала да све док стара политичка гарнитура не оде у пензију Републици Српској неће бити боље“, истакао је Шешић.

Он је позвао здравствене раднике у Српској не дозволе да буду средство манипулације и злоупотребе у политичке сврхе.

„ Сигуран сам да и у њиховим породицима и окружењу постоје људи који су погођени овим мјерама и који се питају како ће прехранити дјецу и породице овај или наредни мјесец. Дајем пуну подршку здравственим радницима и тражим од Владе РС да њихови труд и залагање валоризују кроз повећање плата, а не кроз једнократне награде“, казао је Шешић.

(БН)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Бб

23.03.2021 13:47

Бице они преварени

ОДГОВОРИТЕ
Name

Германија

23.03.2021 14:05

Народ је себи бирао таку власт и полицију сад некаих млави као коње и јаси као магарце..народ оце овакав диктаторски резим зивота па етому.

Name

Јоја

23.03.2021 17:59

Овде нема промјене власти без куке и мотике,никакви избори ту не помажу кад све покуповаше и то народним парама.

Name

Тереза

24.03.2021 05:56

Све се враца све се плаца

Name

Јоцо

23.03.2021 13:57

Ви из прпале странке тисина

ОДГОВОРИТЕ
Name

9.

23.03.2021 14:12

Највеци утајивачи пореза и њихови пијуни, а не грађани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

23.03.2021 14:19

Добили су обецање, а ти одма ударио контру. Наса посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није него

23.03.2021 14:23

Па зар овај није још прешао у прелазном року у СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србија

23.03.2021 18:08

Он је брука за људски род. Тебе треба послати на Голи оток,због распиривања мржње међу народом.

Name

Добро речено

23.03.2021 14:41

Али касно речено . Шешићу , то што си данас рекао , требао си рећи одмах јуче , када је ненародна милиција кренула да туче недужан народ . Сви сте ћутали , или били суздржани , осим Вукановића , који је одмах реаговао и рекао оно што је требао рећи . Овако , ти и теби слични , када је пејина унука позвала , очито плашећи се народа , представнике на разговор , онда реагујете , то је само замазивање оцију народу и ништа више . Није јасно чега се плашите и кога се плашите , или ће бити да нисте пуно другачији , него и ови из режима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуро

23.03.2021 14:49

Да су набавили вакцине, рекли би да су лопови и да краду од народа. Ко це вама угодити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

приватник

23.03.2021 14:56

Даворе Шешићу морате извести народ на улицу па ви сте посланик није довољно да критикујете преко средстава информисања , шта мислите колико инспекције раде сада али за свој ђжеп приватници , пензионери и сви остали који нису у секти ће поцркати а ви ништа не предузмате. Морате револуцију направити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

23.03.2021 19:22

Давор Сесиц да поведе народ...е сваста.Па тај у својој куци не командује,а камо ли да позива неког на улице.

Name

РВИ

23.03.2021 15:00

Ова ненародна власт, је преварила све ским је било ста договарала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Београд

23.03.2021 15:23

Класична превара треба хиљаду предуслова да испуне да би добили неку цркавицу ај здраво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

23.03.2021 15:24

Ево гаће им се тресу од страха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огорцена

24.03.2021 08:32

ЈУЦЕ ЈЕДНО ПРИЦАЈУ ДАНАС ДРУГО ПА ОД ЦЕГА ДА ЗИВИМО ВИ СТЕ НАС ЗАТВОРИЛИ И ТРЕБА ДА ПЛАТИТЕ И ПЛАТУ И ДОПРИНОСЕ ОД ЦЕГА ДА МИ ЗИВИМО НЕМАМ ЈА НИСТА ОД ДОПРИНОСА А ДА РАДИМ УБИЛА БИ НЕСТО ДА ПРЕЗИВИМ СРАМОТА ТРЕБА ДА ПЛАТИТЕ СВЕ СТО СЉЕДУЈЕ А ТО СТО ВИ ПРИЦАТЕ ДАНАС ЈЕДНО СУТРА ДРУГО ЕВО ПРЕКОСУТРА ТРЕЦЕ СВЕЈЕДНО СЕДАМ ИЛИ ДВЕ СЕДМОЦЕ ЦУЈ ТО ПА ЈА МОРАМ ЗА ДВЕ СЕДМОЦЕ ЗАРАДИТИ ЗА НАМЕТЕ КОЈЕ СТЕ ВИ ПОВЕЦАЛИ И ЈОС СЕДМИЦУ ТАКО ДА НИСТА НЕОСТАЈЕ ЈЕР И ПОСЛА СЛАБО ИМА АЛ КАПНЕ СМАЊУЈТЕ НАМЕТЕ И ДАЈТЕ ЉУДИМА И ПЛАТУ И ДОПРИНОСЕ БУДИТЕ ФЕР АЛ ВИ ОЦИТО САМО КУПУЈЕТЕ ВРИЈЕМЕ СРАМОТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

поЧЕТНИК

24.03.2021 18:04

Сигуран сам да су најмање пола јуче присутних на протестима и на задњим изборима гласали за мафијашки СНСД Милорад Додик. Пола тих угоститеља су прво све раднике пријавили на минималац, а онда и на 4 сата и пола минималца. ???

ОДГОВОРИТЕ