Ухапшене четири особе, у току су претреси више објеката

- Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /СИПА/ ухапсили су на ширем подручју Зворника четири лица осумњичена да су из Србије у БиХ прокријумчарили више од 100 миграната, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Република Српска 23.03.2021 | 09:32
Ухапшене четири особе, у току су претреси више објеката

У оквиру међународне акције "Скипер" у току су претреси на више локација, а осумњичени ће након криминалистичке обраде бити предати у надлежност Тужилаштва БиХ.

Ова истрага усмјерена на откривање и разбијање организованих кријумчарских ланаца, реализована је у сарадњи са полицијом из Србије.

У саопштењу је наведено да ове групе кријумчарењем илегалних миграната преко ријеке Дрине, па даље кроз територију БиХ, остварују велику незакониту имовинску корист, а истовремено угрожавају безбједносну ситуацију у БиХ, проузроковану приливом илегалних миграната.

Активности на терену реализује Сипа, уз подршку Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ и Службе за послове са странцима БиХ, а по налогу Тужилаштва БиХ.

Осумњичени се терете за организовање групе или удружења за кријумчарење миграната, у вези са кривичним дјелом кријумчарење људи.

Истовремено је на подручју Србије ухапшено пет припадника ове групе за кријумчарење миграната, међу којима је и организатор.

Ова координисана међународна оперативна акција под називом "Скипер" проведена је са Службом за борбу против организованог криминалитета МУП-а Србије, под покровитељством и уз подршку Полицијског центра југоисточне Европе.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Стоп

23.03.2021 08:59

Само дајте плате људима и видјецете како људи раде и дај те им писмене школоване сефове не ове које политика поставља са купљеним дипломама већ професионалце !

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАРОД

23.03.2021 09:00

Зна ли ико да покаже овима у СИПИ гдје је Бањалука,добро нам дошли

ОДГОВОРИТЕ
Name

РВИ

23.03.2021 10:22

Ма то ради Зоран гладни, нико други.

Name

ка доле

23.03.2021 11:01

Главна тузитељица Гордана Тадиц (Цовиц ХДЗ) стити Додика. То је у склопу СНСД-ХДЗ блајбурске коалиције. Тако да не оцекуј хапсења у БЛ, у ствари Тузиластво затаскава слуцајеве.

Name

алеx1

23.03.2021 09:00

Кад це те хапсити политичаре који су покрали милијрде а не биједу ситне кримналце и јајаре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

23.03.2021 11:27

ста је са јардана пун је мафије.зна се ко је сеф јардана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јинг јанг

23.03.2021 12:23

Само не знам ста им могу??Сумњиче их...нису ухваћени са мигрантима...то ће им све један правник оборити на суду.

ОДГОВОРИТЕ