Самит ЕУ биће одржан путем видео конференције

Самит Европске уније који је требало да буде одржан 25. и 26. марта у Бриселу, биће одржан путем видео конференције због повећаног броја заражених од корона вируса широм Европе, изјавио је данас портпарол ЕУ.

Свијет 21.03.2021 | 14:35
Самит ЕУ биће одржан путем видео конференције

Председник Европског савета Шарл Мишел одлучио је да се самит одржи у четвртак и петак онлајн, позивајући се на пораст случајева ковид-19 у државама чланицама, написао је на Твитеру његов портпарол Барен Лејт, пренео је Ројтерс.

Трећи талас ковид-19 повећава број заражених на дневном нивоу услед врло заразних варијанти корона вируса које приморавају владе да поново уведу рестриктивне мере.

Лидери ЕУ требало је да лично разговарају о томе како да убрзају вакцинацију широм блока, као и о индустријској политици и односима са Турском и Русијом, наводи се у нацрту завршног саопштења у који је Ројтерс имао увид.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ноле

21.03.2021 16:12

Па цекајте,зар ЕУ није под најстрозијим мјерама вец пар мјесеци.Па како онда повецан број заразених,зар не би требао број заразених опадати 20-ак дана након закљуцавања.Несто се не уклапа...

ОДГОВОРИТЕ