"Ковачевићу, није ово Република`шумска` већ Српска"

"Очигледно рачунате на кратко памћење и не помињете да сте тврдили да це нас спасити "шатор болница ", да је потпуно оправдано сто смо три пута скупље плаћали респираторе него други. Ћутали сте кад смо од Србије драмчили оно основно потребно здравству Српске", рекао је Слободан Станић, предсједник Одбора за здравство СДС-а. 

Република Српска 21.03.2021 | 14:04
"Ковачевићу, није ово Република`шумска` већ Српска"


Станић је додао да власт сада манипулацијом покушава да збуни грађане Српске.

"Опозиција је била против закљућавања у априлу и мају просле године које је по свим параметрима било беспотребно, а након тога је славодобитно проглашавана нека побједа. Четвртог јула просле године када је број обољелих био минималан и клиничке слике лаксе јасно смо рекли да "ово није трка на сто метара вец маратон ", а за маратон се треба добро припремити како би предуприједили " Цунами " у будуцности", рекао је Станић, и додао:

"Прије осам мјесеци смо предвидили ово сто се данас дешава и предлозили смо значајне мјере и радње , које да су и дијелом урадјене сада не би били у овако тешкој ситуацији. Умјесто стриктне примјене закона о заштити становништва од заразних болести, нама умјесто надлежних институција и експерата главну ријеч воде политичари. Умјесто координације надлезних органа ми на дјелу имамо дискоординацију. Предлозили смо прије 8 мјесеци доградњу објеката за најтеће случајеве, Србија је за пола тог времена направила три ковид-болнице, а ми смо проширили капацитете за лаке и средње тешке случајеве. Предлозили смо јачање лабораторијских капацитета, градјани чекају у редовима ?! Предложили смо реорганизацију ХЕС служби при домовима здравља.... Предложили смо начин и пут за масовну имунизацију, ви сте калкулисали", нагласио је Станић у изјави БН-у.

Он је упитао да ли је опозиција одобрила рад скијалишта у пуном капацитету, ко је само прије седам дана одобрио музику уживо и попустање мјера.

"Да ли смо на вријеме упозорили да се затварање кантона Сарајево мозе одразити на епидемиолошку ситуацију у Сарајевско- Романијској регији ? Све сто смо предлозили, игнорисали сте. Република Српска није шумска, она има надлежне институције, експерте, капацитете, а ви се само склоните. Тако ћете највише помоћи и пустите их да раде".

Станић мје ово рекао реагујући на изјаву портпарола СНСД-а Радована Ковачевића да људи из опозиције у Српској никада нису донијели ниједну оштрију и ригорознију мјеру, већ су по правилу само критиковали све оне мјере које је доносио Кризни штаб и Влада Републике Српске да би на крају сада рекли да је оштрије мјере требало донијети још прије годину дана.

(БН)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Станко

21.03.2021 13:44

Мислим да је потребна сурадња позиције и опозиције и струке да би се ово зло побиједило треба постовати одлуке надлезних институција тако да буде сто мање обољелих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

21.03.2021 14:27

Станицу! Не вреди лоповима ниста објасњавати. Када је био пол.цас. они су тада милионима покрали на тендерима. Сто стока није вакцине набавила?

Name

НР

21.03.2021 15:40

Када год власти забрљају, а то се дешава често, онда позива опозицију на,, сурадњу" Да пренесу одговорност. Е неће моћи

Name

Ре

21.03.2021 20:27

Рођаци са села.

Name

Овде бар уједињени

21.03.2021 14:34

Акде немојте се препуцавати преко цовида одвратно је, па ни најбогатији не знају кад закљуцати када не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутралац

21.03.2021 14:42

Станићу ти си љекар, врати се својој струци и помози својим колегама и обољелим грађанима и буди од неке користи. Лако је млатити "празну сламу" јер немаш низашто одговорности. Колико знам ишао си од странке до странке да би се изборио за неку позицију, али ја ти предлажем да се за "добру-значајну" позицију бориш радом у својој струци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зељкко

21.03.2021 15:36

Он и говори о струци

Name

Дејан

21.03.2021 18:46

Станић је хирург и ради у струци! Свакодневно крпа људе још од прије рата!

Name

Герила радио

21.03.2021 14:44

А да мало затворите и болнице и домове здравља да се одморе и здравствени радници!Настрадаше најписменији због неодговорности свих осталих!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мед.радник

21.03.2021 17:13

Одличан приједлог,затворити болнице.....Одморити јадне здравствене раднике који двије године нису користили одмор а скептици и даље тврде да корона не постоји...

Name

@Мед.радник

21.03.2021 21:03

Хвала вам за сав труд, искрено! Имам један приједлог, позовите своје колеге из домова здравља сиром Српске, они не раде апсолутно ниста вец годину дана, а гласнији су да се буне од вас који сносите сав терет у болницама и клиницким центрима.

Name

Срамно

21.03.2021 14:54

Хоце ли будуцност овог народа бити у страху од "некод невидљивог", у лезању по болницама, умирању од познатих болести, јер болнице не раде, а приватно сви др раде за папрене цијене??? Разоцарана сам у Станица и цијелу опозицију, јер су показали пристрасност накарадној позицији, игнорисање психо-социјалног момента овог друста, једноставно, сви су исти... Не знам никога за протекли период, ко је имао теске проблеме, људи су умрли од својих хроницних, на залост, нелијецених болести... Стидите се сви...

ОДГОВОРИТЕ
Name

42 + 3

21.03.2021 15:58

Сатор је купљен да би под њим јели прасице и јагњице пред изборе али им није успио план

ОДГОВОРИТЕ
Name

ресавска скола

21.03.2021 16:04

То је све наивно гледање на ствар. Као треба да се пита струка. Па треба, али ко је за ста пита. Пита се политика. И то је реалност. И то се преписује политика из Србије. Кад тамо казу да су пред изборе побиједили корону, и овдје смо. Кад тамо отворе скијалиста, и овдје це. Кад тамо све затворе и овдје це. Да није тако одавно би из Београда стигла братска критика да несто не радимо добро. Али не стизе. Јер радимо бас оно сто њихова политика трази од насе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УЗП

21.03.2021 16:13

Нека се нареди да 10 дана не лете војни и цивилни авиони и хеликоптери, видјецете тада да висе нико није болестан у свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

е,Станицу

21.03.2021 20:43

Насо си ,да објасњавас ста је Р.Српска ,гњидама која ни секунду нису била у рату ,док си се борио за зивоте бораца .То ,ти је сљам ,који је избацила канализација ,најгора врста људи у Српском народу ,сјецикесе и полтрони генетски отпад црвљив који разлазе ткиво Р.Српске ,поцев ,од .....Врха ,а он је ,предсједник свега и свацега ,умјесто да спаја ,он разједињује ово сиротиње Додик.Колко ,смо ми борци ,зртвовали зивота ,нормалног ,одрицуци се ,колико је мојих другова погинуло ,рањено ,а ,био би нецовјек ,да неспоменем ,оне ,у радној обавези Бањалуцана ,који су копали ровове на првој линији ,било ми је цаст да подјелимо ,цигар дувана .Мирис ,суме ,сладуњаво и опојно се сирио на коти 316 ,Мјесец ,искоци из облака ,ко да га неко вилама поцера ,и тако стаде непомицно ,код јалове круске ,утом ,удари магла вукуци се полако све до јутра .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Квемпо Петровиц

22.03.2021 08:31

Какво Бурле такво чланство. Обични сеоски ђилкоши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јојо

25.03.2021 11:09

Каква република Хахаха. Ви сте лосији од Авганистана.

ОДГОВОРИТЕ