Након Додикове наредбе затварају се школе, кафићи, тржни центри...

Републички штаб за ванредне ситуације засједао је данас и донио нови сет, пооштрених епидемиолошких мјера које на снагу ступају сутра и важе наредних 7 дана.

Република Српска 21.03.2021 | 14:16
Након Додикове наредбе затварају се школе, кафићи, тржни центри...

Због повећаног броја заражених вирусом корона Републички штаб за ванредне ситуације донио је нови сет мјера који укључује забрану рада угоститељских објеката, укључујући и објекте који послују самостално или у оквиру других објеката у којима се обавља привредна дјелатност као што су угоститељески објекти у склопу бензинских пумпи, те објеката који пружају услужне и занатске дјелатности међу којима су фризерски и козметички салони.

Новим сетом мјера забрањује се рад базенима, wелнесс и спа центрима, како посебно тако и у склопу угоститељских објеката за смјештај, као и скијалиштима и скијашким центрима, али и трговачким центрима, те приређивачима игара на срећу који своју дјелатност не обављају онлајн. 

 „Угоститељски објекти за смјештај могу пружати услуге смјештаја својим корисницима без ограничења у смислу услуга смјештаја, а услуге исхране и пића могу пружати у периоду од  6 до 22 часа за своје госте. Причамо о хотелима који могу да раде и уколико имају госте у својим објектима могу да пружају услугу и исхране и пића до 22 часа. Имамо један изузетак када се ради о раду угоститељских објеката. Дозвољена је шалтерска продаја и достава хране и пића у периоду од 6 до  21 час", каже  министар трговине и туризма РС Сузана Гашић.

Закључком штаба такође се забрањује и рад установама културе као што су музеји, позоришта, биоскопи, галерије и слично.

Због погоршане епидемилошке ситуације од понедјељка  сви ученици и студенти прелазе на онлајн наставу, рекла је министар просвјете и културе Наталија Тривић. 

Нови сет мјера се не односи на рад предшколских установа.

„Сутра ће министарство просвјете и културе ујутру дати јасну инструкцију свим школама по питању организације рада и оних запослених који нису наставно особље, дакле на наставно особље, да само они који имају потребу бораве односно долазе на посао у школу, уколико њихови задаци то и захтјевају", наводи Тривић.

Из инспектората РС наводе да су у посљедња два дана извршили 1043 контроле при чему је у 68 случајева евидентирано непридржавање епидемиолошких мјера за шта су издати прекршајни налози у висини од 99.000 марака.

Додају да се велики број локалних заједница у Српској није придружио акцији контроле придржавања тренутних мјера.

„С обзиром на велики број кршења епидемиолошких мјера, са великим бројем неодазивања локалне самоуправе данас је кризни штаб донио једну и једниту и могућу одлуку, а то је за пооштравање мјера", категоричан је Милован Крчо, директор Републичке Управе за инспекцијске послове.

Оно што посебно забрињава је раст броја позитивних лица из дана у дан, како у апсолутном тако и у процентуалном односу, кажу из Института за јавно здравство РС.  

У овом тренутку не постоји ефикаснији начин борбе против вируса корона од епидемиолошких мјера и вакцинације, истичу из Института.

„Показало се у претходном периоду и кроз контроле контролних органа да нажалост добар дио грађана не придржава се основне мјере, а то је ношење маске у затвореном простору, да не говоримо о физичкој дистанци. Нажалост један дио грађана је морао бити кажњен новчано како би се подигао уопште ниво свјести о самом значају ношења заштитне маске.

Ми прије свега из здравствених установа, прије свега испред Интитута за јавно здравство желимо да апелујемо на грађане да у овом тренутку поред тога што су исцрпљени здравствени радници, такође су и грађани вјерујем исцрпљени од свих мјера које смо имали у протеклих годину дана, али да у овом тренутку не постоји ефикаснији начин борбе против вируса од епидемиолошких мјера и вакцинације", каже директор Института за јавно здравство РС Бранислав Зељковић.

Говорећи о контролама на границама у смислу увођења селективног ПЦР тестирања из Института кажу да оно неће донијети резултате што се и показало на примјерима других земаља.

На питање зашто вакцинација у Српској тече споро из Института одговарају да је тренутна епидемиолошка ситуација заробила велики број здравствених радника.

Вакцинација не може ићи убрзаним кораком док год је оваква епидемиолошка ситуација, односно док је већи дио здравствених радника заробљен збрињавањем пацијената који су обољели од вируса корона или учествују у његовом здравственом надзору, закључили су из Инсититута за јавно здравство РС.

(БН)

 

Коментари / 246

Оставите коментар
Name

Боркy

21.03.2021 13:33

Каква онлине настава ако се рацуна као распуст??? Какве су ово глупости? Јел да ја уцим дјецу а наставници плате добијају док ладе дупе код куце?! Мрс фукаре једне!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

21.03.2021 14:01

Џаба нас затварате, нећемо се вакцинисати а ви онда објашњавајте вашим менторима зашто нисте испунили њихове наредбе. Уосталом, ко вас хебе...

Name

Бања Лука

21.03.2021 14:05

Банке и фабрике раде??????

Name

Аа

21.03.2021 14:14

Јутрос гледам у једној цркви у БЛ је било једно 150 људи од чега је мозда једно 10 имало маске били смо набијени као сардине. А након тога се једно 100 људи причестило... Стварно не знам ко је овдје луд...

Name

ре

21.03.2021 14:14

Наредите ви да се отворе

Name

Ре

21.03.2021 14:19

Затварај одреда све и све вакциниси, маске да носе док спавају!

Name

Ре

21.03.2021 14:20

Тако је, наставници су криви због ковида!

Name

Рагиб

21.03.2021 14:21

Е мој јадо теже је радити од куће онлине са дјецом него директно у настави. Кад радиш у школи бар имаш радно вријеме, а ово је само патња и за наставнике и ученике.

Name

За боркија

21.03.2021 14:29

Само да ти казем срам те и стид било. Да ли ти знас колико један наставник мора да прегледа домацих задаца? Нпр. ако има 358 дјака, па ако неко од њих посаље у пола један задацу, а за исту је имао 3-4 дана да ради и на крају, када наставник не призна задацу, онда родитељи зову и пријете на приватни број, па зову директора и све преко ледја наставника. Да ли ти знас да сам ја сатима помагао мајци око прегледања задаце и припреме за сљедеце предавање а плус радим 8 х дневно? Да ли ти мислис да старији људи који се први пут сусрецу са технологијама разумију концепт онлајн наставе и да ли сматрас да је у реду да их осудјујес? Друскане, не знас, зато је боље да цутис, дјеца нису крива сто су таква, каква јесу, него родитељи. Надам се да це мој коментар бити објављен. Син просвјетног радника, а и просвјетни радник својевремрно

Name

Сова

21.03.2021 14:31

Гласали сте за секту Снсд, сад слусајте наредбе и пссссст

Name

ВРС

21.03.2021 14:34

Исти сценарио као прошле године у ово вријеме!!! Шупља прича!!! Пусти те народ да живи и ради, ко се боји нека буде кући ,ко је здрав нека ради!!! Болестан човјек неиде из куће и болнице, лажете и обмањујете народ!!! Како здрав здравог може заразити ???да ми неко објасни, од тога бајног “кризнога штаба”!!! Па луђаци једни човјек болестан неиде нигдје, дали је кућно љечење и болничко све једно!!!

Name

Ре

21.03.2021 14:40

Па зашто не слушате, онлајн настава иде на Универзитетима, а ко не верује да постоји корона оде на УКЦ. Е бас сте стока, штета што не можете у кафице.

Name

НАРКО ДИЛЕРИ

21.03.2021 14:46

НА СЛОБОДИ ОСТАДОСЕ САМО НАРКО ДИЛЕРИ ЊЕГОВИ ПРИЈАТЕЉИ. ОСТАЛО СВЕ У АПС. БРАЛЕ ЛУД ЕНТИТЕТ.

Name

ДОБОЈСКИ КРКАНЛУК

21.03.2021 14:58

КОГА ВИ ПРАВИТЕ БУДАЛАМА? ДОБОЈСКИ СНСД ЈЕ 05.03.2021.ГОДИНЕ НА ЧЕЛУ СА ОБРЕНОМ ОРГАНИЗОВАО ПРОСЛАВУ У СКОЛСКОЈ САЛИ У БОЉАНИЋУ ЗА 500. ЗВАНИЦА И СА МУЗИКОМ УЖИВО. ДАН ПРИЈЕ ТОГА ДИРЕКТОР ТЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ЈЕ СЛАО ЦИИРКУЛАРНЕ ПОРУКЕ ДА ЈЕ СТАВ СТРАНКЕ ДА СЕ ПРОСЛАВА НЕЋЕ ОДГАЂАТИ УПРКОС ЗАБРАНИ ОКУПЉАЊА УЗ СУГЕСТИЈУ ДА СЕ ВИДЕО КЛИПОВИ СА СЛАВЉА НЕ ОБЈАВЉУЈУ НА ДРУШРВЕНИМ МРЕЖАМА. О ТОМЕ СУ СВИ УПОЗНАТИ ОСИМ ЊИХОВЕ ИНСПЕКЦИЈЕ И ПОЛИЦИЈЕ КОЈИ ЗАТАСКАВАЈУ НАВЕДЕНИ ДОГАЂАЈ КОЈИ ИМА ОБИЉЕЖЈЕ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА. МУЗИКА СЕ ЧУЛА НА КИЛОМЕТАР.

Name

Ре

21.03.2021 15:07

То смо радили и прије него што је уведена онлине настава...

Name

Ре

21.03.2021 15:11

Ево БиХ профункционирала. Наредио предсједавајући БиХ да се уведу мјере.

Name

Бронхи

21.03.2021 15:29

Не мораш ти ништа учити дјецу, нека остану ненаучена слободно. Наставници морају слушати своје директоре, срам те било! И наставницима је лакше отићи на свој посао као сваком другом човјеку што иде, а не да од куће дрнда по ко зна каквом рачунару, интернету. Пишете глупости за наставнике и учитеље, срам вас било!

Name

Вања

21.03.2021 15:34

Мене само боли то сто ово саопстење такозваног кризног стаба на целу са Милокрадом о овим мијерама вази само за обицан народ. Знамо све о корона зуркама које су се десавале од Косарца, Илица, странацког окупљања снсд, побједницког славља у Добоју...итд итд. Никада нико од владајуце гарнитуре није био казњен ни на који нацин. Знаци ова наредба це вазити само за обицан народ, јер ови владајуци су недодирљиви. Ако вази закон за обицне смртнике требао би и да вази и за људе из владајуце коалиције. Али они су толико бахати и осиони да то њих не дотице.

Name

Ре

21.03.2021 15:59

Сви у Агапе, Калдеру и Монограм... тамо нема короне... само сектаси без мозга, а ту неце ни вирус.

Name

Не бојимо се те болести

21.03.2021 17:04

Ми цемо постити, ици редовно у цркву, прицесцивати се, бицемо испуњени Бозијом милосцу. Вас невидљиви нас не интересује,..., цркве су насе светиње, није ми било ни просле године ниста, неце ни сада, не интересују ме ове кретенске мјере, психо-физицки терор од овдасњих власти, који су се показали као продузена рука нецастивог.

Name

Ана

21.03.2021 17:18

Народ је себи изабрао владере да праве пропаст и овако је пропаст.Они мудрују да добију аранзман од ММФ и да краду а ево само примјер овога мицетренице ,,,а колико има баја и други олос то се незна

Name

Мед.радник

21.03.2021 17:23

Боркy,срам те било....

Name

Борац

21.03.2021 17:33

Које будале одлуцују о насем зивоту. Све затварају а они све покрадосе. Изведити и дуге цјеви. Боље ми је умрети од короне вец од глади. А ви само правите фесте,а народ закљуцавајте.

Name

Хм

21.03.2021 17:35

Срам вас било! Ако дјете хоце да уци може и од куце, уцитељи наставници саљу упуте и раде.... Неки би само да дјеца нису куци боље и слати да се заразе него радити са њима..... Са дјецом се стално мора разговарати и упућивати исли у сколу или не...... Најважније им куцно васпитање ако има ко на уцити наравно.....

Name

ре Сова

21.03.2021 19:15

А за кога су гласали Њемци, Французи, Италијани...?

Name

Ре Не бојим се те болести

21.03.2021 19:38

Одлично, када се не бојиш и када болест на тебе неће, а побожан си човјек, отиђи у болницу и помози болесним. Тако ћеш бити прави хришћанин.

Name

075

21.03.2021 20:42

Криво је Сарајево и за ово ?!

Name

ЦРНА БАЊАЛУКО

21.03.2021 21:47

Хајде банке а гдје су фирме у Бањалуци,туго моја

Name

Петар

21.03.2021 22:31

А аа Нико те не тјера у цркву. Сједи у кући, сакри се и вири кроз прозор. Таквим и није мјесто у храму Господњем. Ја сам често у цркви, људи се причешћују, чак и мала дјеца, и нико се није жалио на заразу. Уосталом, никада поуздано није утврђено како се ово, које су назвали вирусом, преноси?

Name

ре

23.03.2021 09:49

Питање јел знаш ишта научити дјецу.

Name

Ре ААА

24.03.2021 06:48

Јутрос гледам једну будалу испред цркве у БЛ која броји вјернике, да би написала глупост и са њом се дичила.

Name

ЖИКА Ж

24.03.2021 06:50

Ја сам Миле и добро сам научио своју дјецу. Ништа не ради само кради. И крађа је рад.

Name

Градјанин

21.03.2021 13:33

Па мишеви што сте се сакрили. Гдје су предсједница и премијер? Баја што ти ниси затворио већ аи ове послао да изнесу мјере. Бојите се народа! На улице сви треба да изадју...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.03.2021 13:44

Требају опет да лете на одморе. Народ затворити ко стоку. Срам их било. Струка се не увазава. Само политицари се брину за народ.

Name

Добој

21.03.2021 13:52

На улице народе, па кренути пред амбасаде Америке, Енглеске и Њемацке, ако не упали право на Брисел. Доста висе супље прице о корони, а здравствени радници се хвале како им никад на послу није било боље него сад.

Name

МВ

21.03.2021 14:18

До када висе затварање и обустава рада? Затварате фризере ,мале привреднике,а остају фабрике.Гдје је ту логика?

Name

18

21.03.2021 14:19

Добојлијо,дај име здравственог радника који ти се хвалио,додји мало у БЛ на УКЦ па се просетај,не лупај глупости и моли Бога да не заврсис горе

Name

Риле

21.03.2021 14:22

Свака цаст,овако нам и треба.Ово је једино рјесење све затворити кад је народ стока.

Name

4008

21.03.2021 15:43

Грађанину, неоспорно је да је епидемолошка сизуација изузетно сложена и да се погоршава, јер имамо пораст заражених и умрлих. Проблем је међу томе што власти касно реагују и неблаговремено уводе појачаане мјере. У Републици Српској не постоји никаква самоинцијатива и мјер се са закашњењем копирају од Србије. Између Србије и Босне и Херцеговине, односно Републике Српске су потпуно либералне границе као да не постоји цорона вирус. У Србији су такве мјере на снази више викенда и читаву ову седмицу тако да су грађани из Србије масовно одлазили у Републику Српску и на тај начин се ширила зараза. Сад ће већ од сутра грађани Републике Српске масовно долазити у Србију и правећи гужве на границама и осједајући у угоститељским објектима ширити заразу. Многи ће се заразити и при повратку у БиХ ће се наставити ширење заразе. Зато под хитно се морају мјере између сусједних земаља сихронизоват. У супротном тешко да ће доћи до побољшања ситуације. Кад се свему томе дода почетак масовније вакцинације, онда све може лако да се још више исконпликује.

Name

За Риле

21.03.2021 17:12

Тако је. Ево народ нахрлио у Делту вецерас ко да му зивот зависи од тога. А тако је и синоц било.

Name

РЕ

21.03.2021 17:39

Изадји ти први на улицу па да видимо колико це те народа подрзати.Лако је овдје писати небулозе.

Name

Ре Риле

21.03.2021 17:40

Наравно да тако треба.Требало је затворити много раније,многи зивоти би били спасени.

Name

Ре НЕ БОЈИМ СЕ ТЕ БОЛЕСТИ

21.03.2021 21:53

Што ће у болници горе не помажу ни они који примју плату за то.Само се чувај и Богу моли да им не паднеш у шаке.

Name

Синиса

21.03.2021 13:34

Сметљари....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЛАНдемија

21.03.2021 14:03

Као и прошле године, и сада ову наредбу о затварању чита неки безвезни ресорни министар. Главне главоње су се кукавички сакриле. ОЛОШ!

Name

Скептик

21.03.2021 14:23

НАРОДЕ, АКО НЕ ЗНАТЕ, СВИ ОВИ КОЈИ ВАС ОСТАВЉАЈУ БЕЗ ПОСЛА И ПРИМАЊА, И ДАЉЕ ЋЕ ПРИМАТИ ПУНЕ ПЛАТЕ СА СВИМ БЕНЕФИЦИЈАМА ПЛУС БОНУСИМА ОД ФАРМАЦЕУТСКИХ КОМПАНИЈА.

Name

Ја

21.03.2021 14:24

Предлазем да додес у посјету у болницу па онда написи коментар.

Name

ре Ја

21.03.2021 15:18

Шта да види ? Како , тако нестручни убијате пацијенте ??? Ко рукује респираторима ? Ко обилази пацијенте ? Специјализанти , а не епидемиолози и инфектолози ! Гоните се у три лијепе !

Name

Станисављевиц

21.03.2021 19:30

Да,Да ови сто вам доносе мјере и отимају крух из уста пуну плату примају узивају.....али замисли да неко твој се разболи или она волонтирај у болници или она помозимо здравственим радницима.....или оно заститите и себе и друге ставите маску....будимо одговорни...

Name

Ре

21.03.2021 19:41

Видимо да је министарка Тривић фришко фризирана. Да ухвати прије затварања.

Name

РЕ станисављевиц

22.03.2021 02:55

КОЈА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА БРАВО

Name

Драган

21.03.2021 13:34

Нема нам спаса,народ це скроз потонути а и привреда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

21.03.2021 13:54

Какав смо народ и треба нам, гласамо ето нам

Name

Дјоко Крстин

21.03.2021 13:34

Дабога изгорио крозни стаб и влада.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

камени

21.03.2021 13:35

Убијате народ психички, егзистенција нам је била угрожена и прије ове "такозване" пандемије. Лако је имати плате по пар хиљада марака, и красти на тендерима, и доносит мјере које ви смијете кршити без санкција, док народ једва преживљава. Ако вако наставите шлушајући центре моћи, па боље је онда да помремо од непостојећег вируса него од глади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

21.03.2021 14:46

Немој тако ко це мјере доносити

Name

Лорд оф рингс

21.03.2021 13:35

Чељад и мајку... Па докле висе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

21.03.2021 14:07

Станивуковићу, шта кажеш на ово????

Name

Јбе

21.03.2021 16:16

Се Станивуковицу И за Бањалуку И за тебе. Све то иде својим током. Цувај се ти заразе вјеруј ми, гадно је.

Name

Миле

21.03.2021 18:57

Све док се не опаметите!А то,сигурно,неце бити ускоро.

Name

ре Јбе

21.03.2021 19:12

Са двадесетак ријеци све рецено.

Name

Нана

21.03.2021 13:35

Па стварно, дал су они висе нормални?! Ово је за неиздразати!!! Неце они висе бројати обољеле од короне, бројат це људе који су пукли на зивцима услед њихових поступака!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Скептик

21.03.2021 15:08

Сто Станивуковиц???? Немозе ни он оцистити говна преко ноци, сто су стоке годинама талозили, коментар ти је ??? нула бодова

Name

Ре

21.03.2021 19:00

Боље и пуци на зивцима него умријети од короне!Зар не?

Name

питање

21.03.2021 13:35

Од чега ће народ да живи, како да заради плату, јер нас јебете већ годину дана ? Да не причам да смо сви већ полулуди, јер сте нам све забранили и славе , свадбе, увели социјалну дистанцу,само нас убијате у појам ружним вијестима.... Лако је вама , јер имате плате по неколико хиљада марака, шта ће обичан народ који и без короне једва преживљава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.03.2021 13:58

Није све црно нек ће да и уштеди овако. Нема лумповања у биртијама, шиша те жена, не иде козметичарима, значи више их је који ће имати користи од мјера. А политичари поготово.

Name

Ре

21.03.2021 19:47

Изгледа да је теби жао славља и крканлука. Пуна вам уста оних који ће изгубити посао, (по вама). Гдје сте били када су упропаштаване фабрике и дестине хиљада радника остале без посла? Памти ли неко Чајавец, Јелшинград, Унис, Инцел, Врбас???

Name

Андја

21.03.2021 13:36

Марс говнари

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЕСКОВАЦ

21.03.2021 17:02

НЕКА КРИЗНИ СТАБ ОБЈАСНИ ГРАДЈАНИМА КАКО СУ У БИХ ПОРАСЛИ БРОЈЕВИ МИЛИОНЕРА ОТКАД ЈЕ ПОЦЕЛА КОРОНА.ДА ЛИ ЦЕ У ЈАВНОЈ УПРАВИ СВИ ДОБИТИ ПОНОВО ПУНУ ПЛАТУ УАКО РАДЕ СА 50 ПОСТО КАОАЦИТЕТА.ДА ЛИ ЦЕ ИДГОВАРАТИ ОНИ КОЈИ СУ СЕ ПОСЛЕ ИЗБОРА У ДОБОЈУ ОКУПЉАЛИ И СЛАВИЛИ УПРКОС СТО ЈЕ ВЕЦ БИО ПОЦЕО НОВИ ТАЛАС.ДА ЈЕ ДОДИК МИСЛИО О НАРОДУ И ЗДРАВЉУ НАЦИЈЕ НЕБИ АНГАЗОВАО ДЈАЈИЦА ДА МУ РАДИ ЗА СТРАНКУ ВЕЦ БИ МУ ОСТАВИО ВРЕМЕНА ДА СЕ БОРИ СА ЉЕКАРИМА У КЛИНИЦКОМ ЦЕНТРУ.

Name

Лука

21.03.2021 13:36

Најбоље је да нас побијете и онда вше неце бити вируса! Само је питање ко ће за вас гласати!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

21.03.2021 13:37

А ста ми сто аутобусом идемо на посао и радимо у производњи и градјевини.. Нас 40 и аутобусу 50 у погону сваки дан заједно. Нас корона изгледа не напада. И 20 градјевинаца на згради који су сваки дан заједно... Они се изгледа рацунају као породица. Мјере су глупост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

21.03.2021 13:55

Немозе цорона на алкохол.

Name

Боро

21.03.2021 16:21

Изгледа да ракија не помазе

Name

Мозе, мозе

21.03.2021 16:23

И корона поцела конзумирати алкохол а И од данас корона је цлан СНСД-а.

Name

Дервента

21.03.2021 13:37

Није јасно због чега се обуставља редован рад у свим школама у РС када епидемиолошка ситуација није свугдје иста и нема већег броја заражених ученика и наставника.Посебно зачуђује да се те одлуке доносе исхитрено,данас за сутра и по правилу након сједнице "главног координационог тијела".Вајлда смо за годину дана нешто научили о поступању у току епидемије овог "чудног"вируса.Шта на то каже "главни"у просвјети П.Дамјановић...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

21.03.2021 13:38

Тако је затвори сиротињу. Просле године се све разбуктало кад су се снобови вратили са скијања, па тако и ове. Нажалост испаста само обицни народ. Да ли це ико од њих одговарати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.03.2021 13:53

Тако је! Треба затворити оне сто су скијали, узивали и садсиротињу заразавају! Докторима свака цаст и капа доле, а засто се неко није сјетио и примио мед радника, доста, обуцио, ако су млади, за ову годину, од кад пандемија? Наравно, немате циме платити људе, то је проблем, због којег и немс кадра! Сналази се народе, и онако си сам.

Name

Крле

21.03.2021 13:39

Милован Крчо који незна саставити једну простопроширену реченицу је искористио тренутак да нападне Драшка због наводне несарадње са тамо неким његовим штабом. Похвалио Добој,Требиње,Прњавор и Приједор гдје су градоначелници из СНСД. Црвени кмери нецете ни ви још дуго,а онда цете као мишеви да се кријете кад се коло окрене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко

21.03.2021 13:48

Вратите све украдене паре ,лопови па нас затворите

Name

Трт

21.03.2021 16:31

Тако је Славко. Врацај паре!!!

Name

Мерц

21.03.2021 13:39

Значи ови наведени нек умру од глади.....засто трговине раде до 22 или 24х.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неморас

21.03.2021 16:32

Умирати брате. Па узми поједи несто. Засто си лијен?

Name

Ре

21.03.2021 18:35

Не бој се,нико у овом друству није умро од глади.

Name

минхаузен

21.03.2021 13:41

мапет схоw .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОСТА

21.03.2021 13:41

Малтретирање, затварали сте просле године ЗАТВАРАТЕ ЦЈЕЛЕ ГОДИНЕ, НЕКО ТРЕБА ДА ОДГОВАРА ЗА ПСИХИЦКУ ТОРТУРУ, ВЛАДА? ДРЗАВА? ВИ КОЈИ ЈБЕТЕ У ЗДРАВ МОЗАК?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂЂЂ

21.03.2021 13:42

Ма битно је да ћете ви са буџета добијати редовно плату.А политичари ни у лудилу неће се одрећи плата у корист оних који остају без посла.Па онај главоња нека нам подјели опет ваучере за туризам,а опет нас пукните по ушима за струју и било какву помоћ.И још бих замолио пекаре који ће радити и наравно пумпаџије да мало више кукају на телевизији и повећају цијене дупло,а за њима сви остали.Багро лоповска и преварантска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грађанин

21.03.2021 13:43

Јооој туго моја који сте ви дебили, чуј могу угоститељски од 6 до 22 часова! Па што не пустите људе да раде или их затворите него им ограничавате вријеме! Чуј то "он лајн настава" а угоститељи 6-22 часова! Е јадни ми шта нам раде ови политичари...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

21.03.2021 13:48

Волео бо да ми неко казе какву су зртву подњели СНСД ови ухљеби.НИКАКВУ сви су на будзету,ста њих брига сто мали приватници прпадају,ста њих брига они цепримити плату.Засто њима не узмете дио од плате и дате овим сро им забрањујете рад.Само храбро моји борци , храбро цитимо и даље док нас пљацкају ови дезертери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нена

21.03.2021 13:57

ста у продавницама нема короне, само у трзним центрима, које сте ви фукаре, или све оставите да ради или све затворите, корона неце нигдје осим у кафану или фризерске салоне, мрсссс

Name

Ре нена

21.03.2021 18:43

Продавнице морају радити,народ мора куповати храну и неопходне производе.Лијепа фризура,испијање кафа и пијанцење по кафанама није несто сто је неопходно и несто од цега зависи зивот.Поред тога,у продавницама сви носе маске и дрзе размак за разлику од кафана гдје једни другима дису за врат и нико не носи маску.

Name

Ре нена

21.03.2021 19:51

У продавницама се купци кратко задржавају да би обавили куповину. У тржним центрима шетају, дјеца су у играоницама, кафеи крцати, најмање се купује.

Name

X Мен

21.03.2021 13:50

Академици,професори,љекари,инźењери,сви ви који сте требали бити стуб овог друßтва........УБИЛИ СТЕ ТИШИНОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре X Мен

21.03.2021 14:02

Браво !!!!!!!!!!

Name

Хе Хе

21.03.2021 14:13

Сви су у "систему".

Name

Никола

21.03.2021 18:19

Јел мислиш да један инжењер може да изађе на крај са 5 кркана ко од планине одваљених који слијепо вјерују у корону и Додика? Чиме да докажем тезу да ће све да се сурва у пропаст, људима живот супер, ни мозга ни перцепције.

Name

Лола

21.03.2021 13:50

Сто се сколе тице предлазем да се дјеци да прољетни распуст, који ове године треба да буде око 1.маја (знаци мјесец дана прије љетног распуста) И никад ми неце бити јасно како прољетни распуст , који треба да буде на половини ИИ полугодиста, мозе да се везе за покретни вјерски празник???

ОДГОВОРИТЕ
Name

професор

21.03.2021 18:52

Тако је , само што то немамо коме рећи, на нашу велику несрећу!

Name

Ре

21.03.2021 19:55

Ма све мудраци са купљеним дипломама. А и није њихово да мисле него да извршавају замисли великих вођа.

Name

Ре

21.03.2021 13:51

Што ниси зимус затварао скијалишта незнам што да напишем више туга

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лола

21.03.2021 13:58

И то је тацно. Нови талас у И.Сарајеву је кренуо од зимовања.

Name

Бурсаћ

21.03.2021 14:11

И у србији је кренуло све од зимовања знали су они то сад други нек испаштају жалосно милораде

Name

Ма да

21.03.2021 16:36

Милорад је најбољи скијас у Лактасима а И сире.

Name

пингвин

23.03.2021 10:19

А мозда је кренуо од љетовања , са мора Јадранскога.

Name

Квиско24

21.03.2021 13:52

Да ли треба ово висе разуман цовјек слусати!!! Политицари одају бахате се а народ у ред све поскупило висе це умријети гладно него од цороне!!! Ааа да тако је Додик рекао нас тито

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бања луку

21.03.2021 13:53

Како вас није срамота. Криви су неодговорни,а не Додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.03.2021 21:50

Па он је био на корона зурци.

Name

Рудоња

21.03.2021 13:54

Како додик мозе овако несто крупно наредити у рс и ста он има да се петља у све ко вегета, ипак он је цлан троглавог предсједниства и тренутни предсједавајуци па нек тамо командује и наредјује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Увијек се

21.03.2021 16:39

Знало ко коси а ко воду носи. Или ко резе моторком а коме пиљевина иде у оци. Много тата килава дјеца итд. Тако да се мора знати ко је главни у куци.

Name

Ре

21.03.2021 19:57

Када кренеш на операцију, зови главног нека те оперише. Мора се знати ко коси а ко воду носи.

Name

Нина

21.03.2021 13:54

Подрзавам мјере. Цијели свијет се закљуцава. Економски све нас погадјају. Али у питању је зивот. Ми немамо новца, здравствени систем је пред колапсом, нема ни вакцина...а са оваквим понасањем не писе нам се добро. Зар морамо да пунимо кафице и да правимо свадбе? Ово је привремено. Од нас зависи до кад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

игоригор

21.03.2021 15:53

Знамо да је људска глупост као и незнање бесконачна. Ти само то потврђујеш. Подржаваш мјере али тврдиш да ми немамо новца. Па како ћег га имати ако не радиш, глупаро неопјевана. Малтретира се 99% здравих људи због наводно 0,0000 болесних од вируса који није ни изолован. У моје вријеме је било обрнуто, здрави су живјели и радили а болесни ишли у здравствене установе. Нико још није умро на улици а у питању је -свјетска пландемија-,како то, сви умиру у болници. Успут честитам већини коментатора на опажању и разуму.

Name

Ре Игори

21.03.2021 20:03

Ти си очит примјер људске глупости. Паметан човјек неће солити памет другом нити га вријеђати најпримитивнијим ријечником, него ће саслушати и уважити друго мишљење. А закључак ће извести на основу научних доказа а не из "мудрости" оних који "ништа не знају, али се у све разумију" и по цијели дан држе кафанска предавања.

Name

Ре Игор

21.03.2021 20:08

А зашто не одеш и не видиш какво је стање на инфективној клиници? Помози мало. Понеси неку боцу с кисиком, пренеси неког пацијената, помакни болнички кревет. Примиће те 100%. Фали им људи. И онда, за пар дана, фино изађеш и кажеш људима јавно да је све лаж и превара? Кажеш им лијепо шта си видио. Овако причаш о стварима о којима не знаш ништа, нити си се увјерио својим очима. Престани трабуњати и лупетати. Увјери се лично.

Name

Ре игоригор

21.03.2021 21:26

А тек,који си ти "паметњаковиц".Ово сто си написао је хрпа глупости која не заслузује никакав други коментар.

Name

Ре

21.03.2021 21:32

Тако је,Нина.Оцигледно да ово затварање кафица највисе смета бахатим ликовима који у њима свакодневно пијанце,дернеце и који немају никакву друствену одговорност и паметнијег посла.

Name

Загор

21.03.2021 13:55

Хладно цовјек рекао да неце помоци затвореним објектима... Треба наци основу да се тузи влада јер ти је угрозен рад, егзистенција без трунке помоци одговорних... Позивам да се одрекну пола својих прихода у корист затворених објеката или оставке сви...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјечити опозиционар

21.03.2021 13:55

УЗУРПАТОР, све раде по његовим налозима, страшно. Он не зна свој посао, у Сарајеву незна ништа радити на добробит Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изборна

21.03.2021 13:55

Људи, треба се уразумити и цекати на изборе, па тамо исказите незадовољство! Све се несто коментарисе а онда опет гласате за исте. Ако се на улицу не излази онда треба да се цути и трпи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

21.03.2021 15:42

На које изборе да цекамо?У бања луци су били избори и ниста се није промјенило

Name

Ре Драган

22.03.2021 04:08

Кандидуј се, да гласамо, па да нам га ти мало промијениш.

Name

Квиско24

21.03.2021 13:56

Сви на улице да се министрима плата преполови и одузму слузбена возила доста висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

21.03.2021 13:57

Ово са казњавањем постаје уносан посао ногле би се мјере продузити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ронхил

21.03.2021 13:58

Фино тајкуни по скијалистима сад нас затварајте.Питам се докле наса влада нас да малтретира.Неспособни људи оставите нас на миру.Само на улице и смјенути владу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

21.03.2021 15:43

Па да се усликају, онда се "нешто" као види да су они срећни, да живе кулерски мимо сваког ко не кулира у данашње вријеме. Није се могло исконтролисати и припазите око 8.марта, сад нас затварају.

Name

Дза

21.03.2021 13:59

Отац нације је реко своје слушајте га

ОДГОВОРИТЕ
Name

Платини

21.03.2021 14:00

Зашто затварате Зворник у којем има највише 6 заражених на дневном нивоу на 66 хиљада становника, затворите Бања Луку где прелази 100 сваки дан на 300 хиљада становника

ОДГОВОРИТЕ
Name

сељацка

21.03.2021 14:43

све је то с јахорине и дернека у хотелима послије скијања.

Name

Ре

21.03.2021 20:06

Управо тако. И нема Бањалука 300 хиљада, него 200 хиљада становника.

Name

Моментар

21.03.2021 14:01

Било би паметније да вакцинисете народ него да бацате прасину у оци. Никакве мјере неце зауставити корону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.03.2021 14:33

Неце ни вакцина!!! Јел БГ поред толико вакцинисаних затворен?? Говори ли ти то иста.

Name

Ре ре

21.03.2021 20:07

Колико је Београђана вакцинисано? Недовољно још увијек.

Name

Мрс

21.03.2021 14:02

МАРС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мрс

21.03.2021 20:11

Је л' ти сад лакше? Јеси ли избацио то из себе?

Name

Ре

22.03.2021 00:04

Марс!

Name

Кратко и јасно

21.03.2021 14:03

Мозе ли господа из Кризног стаба да јавно изнесе колика су њихова примања.Затварате објекте гдје је 30 људи максимално а фабрике и градски превоз не.питате ли родителхе инају ли пате да плате интернет.ко це пазити дјецу.ма ви сте обицна говна.и ста има пресједник једне странке да се обраца.па тај је унисти све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуки 18

21.03.2021 14:03

Болнице пуне, љекари попадаше, а неки жале за глуварењем на сунцу уз еспресо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неколико добрих људи

21.03.2021 14:27

Браво за коментар! Већина би и ужичко да заигра негдје на тргу па кад оболе кривиће власт што нема мјеста у болници и што нема довољно медицинског особља које брине о обољелима. Присјетите се мало колико медицинара је нажалост преминуло од ове пошасти, уразумите се људи и поштујте мјере, поједосмо сами себе!

Name

Ре

21.03.2021 21:37

Ти беспослицари циједе еспресо па два сата и висе.И онако је од њих слаба зарада.Направе много висе стете ако пренесу вирус.

Name

Али

21.03.2021 14:08

Зато, сви рачуни који вам пристигну, морате уредно да платите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ок

21.03.2021 14:08

Када цете народе устати против ове пропасти? Докле висе???

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

21.03.2021 21:41

Устајем сутра ујутру,прво морам да се добро наспавам.

Name

Ха ха

21.03.2021 14:09

Вакцине и тест на антитијела. Да сте способни имало. Али нисте. Бацање прашине у очи....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.03.2021 20:08

Браво за коментар.

Name

дамир

21.03.2021 14:12

лахко је доносити мјере за обицни народ, који једва презивљава или зиви од 500 КМ, и ја да сам на будзету, не би се бунио за мјере забране, њима плата редовно иде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фрее@Ласт

21.03.2021 14:41

Мораце народ да се навикне да зиви за 500 КМ мјесецно. Видјецете ускоро засто :)

Name

Ре

21.03.2021 18:03

Добро је када имас и 500 КМ.Многи пензионери зиве са 200 КМ па их нико не пита како им је.А ста тек реци о незапосленима,без примања.

Name

Ноле

21.03.2021 14:13

А засто се није затварало у новембру кад је буктало од короне,било је бисе заразених него сад.Која логика???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса 54

21.03.2021 14:16

Није то додо наредио вец министарка Гасиц. Додо је молио да не затвара РС а она ни да цује.

Name

Кондор

21.03.2021 14:36

Мене су држали затвореног у дому студената и дому ученика био сам затворен од 30 априла до 19 јуна никаквих симптома нисам имао страшно а мораш да живиш боловање умањили плату јбг

Name

Мисо

21.03.2021 14:52

Идиоти једни унистили сте ми фирму остао сам без посла радим повремено сад не могу ни то од цега да платим дадзбине дабогда се Ви о себи забавили.Лако је овима на будзету сто ниста не раде ово им је добро досло плата редовна двоструко веца него сто имају робови код робовласника приватника нпр.Влада,Сколе,Позориста ,Дворане итд.Разно разни ухљеби по којекаквим непотребним Агенцијама.Главни посао Висковица и Тегелтије је да се дигне какав кредит да се исплате ухљеби да неби правили бунт.

Name

Ре

21.03.2021 18:05

Није тацно да је било висе заразених него сад.Овај талас је најгори.

Name

Ре за Ре

22.03.2021 00:03

Заталасало те дабогда, ИДИОТЕ ЗАТУЦАНИ!!!

Name

@Ре за Ре

22.03.2021 17:22

Попиј леxилиум "напредни" кркане,сто си запјенио?

Name

Ре

21.03.2021 14:14

А јес се ова тривићка гура претендује за предсједничко мјесто???јес намазана плавуша

ОДГОВОРИТЕ
Name

СУСТИНА

21.03.2021 14:19

ВАКЦИНЕ ДА СЕ НАПУНЕ ДЗЕПОВИ СПИРИЦА И СКРБИЦА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

21.03.2021 14:23

Ста казете након Додикове наредбе. Па да он је и ЕУ затворио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лукавица

21.03.2021 14:24

Зашто не пусте да интернет буде бесплатан па од чега родитељи да га плате кад не раде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глигор

21.03.2021 14:25

Цијела Европа затворена а Милорад крив

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Лука

21.03.2021 14:56

Свима је стигла наредба од Била Гејтса да малтретирају становништво и уништавају привреду.

Name

Коп

21.03.2021 15:46

Видим народ добро пролупао

Name

Q

21.03.2021 14:26

Све затворити тако и треба, док авион тзв. владе никад више није летио на егзотичне дестинације и европске метрополе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутралац

21.03.2021 14:35

Манимо се политичких препуцавања људи. Немогуће је схватити многе коментаре о мјерама које се предузимају на спречавању ширења короне. Да ли је цио свијет луд кад уводи и проводи рестриктивне мјере, вакцинише и лијечи своје становништво. Изгледа ми ћемо схватити озбиљност ове ситуације кад нам грађани почну умирати по улицама и када их небудемо имали гдје смјестити и кад небуде стручних лица да им пруже адекватну помоћ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

игоригор

21.03.2021 16:01

Ниси ти неутралац већ си ти глупан. Који цијели свијет. Па не уводи свијет закључавање већ продане, корумпиране душе, криминалци које ми зовемо политичари а они себе неким владама. Па ако је ткз пландемија већ годиуну дана како нико још није умро на улици, биће ал не зна се ка*ће. Ма иди бегај прика немаш ти појма.

Name

Ре

21.03.2021 14:36

Сад сте се сјетили да као затворите скијалишта у прољеће, ееее ццццц, немам ријечи

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

21.03.2021 14:40

ДА ЛИ МИЛОРАД ДОДИК ЗНА ШТА РАДИ И ШТА ТРЕБА ДА РАДИ... ОН НЕМА НИКАКВИ НАДЛЕЖНОСТ ПО ОВИМ ПИТАЊИМА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ... ТАЈ ЈЕ ПРИВАТИЗОВАО ИСТУ И СВЕ ЊЕНЕ ГРАЂАНЕ.... А У ДЕЛТИ ДВА ДАНА КАО НА ПИЈАЦИ ГУЖВА, ПОПУСТ, ЈАХОРИНИ СКИЈАЛИШТА ПРЕПУНА... АНАРХИЈА ТОТАЛНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ннн

21.03.2021 14:41

У и,сарајеву,од краја фебруара расте број заразених,умјесто да је пре петнаест дана донесена забрана раде кафица,и трзних центара гдје долазе болесни у куповину,у апотеку и онда сједну у кафиц попију цај,,тако је у бингу у и.сарајеву,,,,из тог разлога не улазим у бинго вец мјесец дана,,,,,а главна им је прица кафане и кафици сто није тацно,,удјите у све кафице па се увјерите каква је хигијена,растојање итд,,,,,,пола радника опстине је у ковиду,електродистрибуције,,,па гдје су се они заразили,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спорт

21.03.2021 14:41

А колико видим фитнес центри раде..супер

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Спорт

21.03.2021 18:49

НЕ ЛАЗИ.

Name

Ја бих то овако

21.03.2021 14:44

Да свак ко се понаса неодговорно, тј. не мозе без друзења у вецем броју људи, окупљања, забава ,кафица и ресторана и не носи маске у слуцају заразе сам плаца своје лијецење. То знаци да сам сноси посљедице свог неодговорног понасања. Теско нама с нама. Ниста нам не одговара. Помислили ико на људе којима је корона унистила зивот на нацин да су отисли са овог свијета и оставили незбринуту дјецу и неутјесну породицу. Колико зивота је узела и узима сваког дана. А овдје неко кука због привременог закљуцавања локала и сл. САЦУВАЈМО ЗИВОТ! са пуним кафанама пунимо болнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад Тепеш

21.03.2021 16:01

Па и плаћа сам лијечење. Ваљда су грађани пунили фонд. Боже будале

Name

Ре

21.03.2021 18:34

Па ко плаћа, не плаћа Дјајић из свог џепа морону

Name

Драго

22.03.2021 06:04

Цовјек хоце само да казе да треба сами да сносимо посљедице неодговорног понасања. Не моземо се понасати као да корона не постоји, а кад се заразимо трцимо у болницу да нас спасавају. Знам многе који су тек кад су болест осјетили на својој кози промијенили мисљење и схватили колико је то опасно. Свакодневно умиру људи, али то не ремети опустање и сједење у кафицима. Сваком разумном цовјеку је јасно да сједење без дистанце и маске представља огроман ризик. Сами смо криви. Назалост и ова ситуација се политизује. Сви смо у опасности и ово је глибални проблем

Name

Гиле

21.03.2021 14:45

Прије 15-20 дана дозвољавате свирку уживо!? А данас забрањујете све. Ко је овдје луд?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скола

21.03.2021 14:51

Цему затварање скола када у њима нема заразених или има минимално. А ови сто коментарису о настави и ладјену да не казем ста просвјетних радника, не мозете ви поједини своју дјецу да истрпите код куце а просвјетари морају. Ко их је ста питао, посаљу им само одлуку као и свима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знај

21.03.2021 15:34

Баш тако, немамо ми појма ни крај својих очију. Није све тако црно на бијело. Своју дјецу морамо учити без обзира на наставу, морамо их пратити у корак, ако желимо да напредују и науче задато. Нису наставници одредили да се не иде у школу.

Name

@Скола

21.03.2021 15:42

Ма дај, скола моје кцерке је затворена вец јер је наставно особље сво болесно. Дјецу нико није ни тестирао, ко зна колико су старијих цланова породице заразили нехотице. Кцерка ми казе да су наставници сви редом скидали маске цим затворе врата уционице, а дјеца их свакако нису ни носла. Ако им је мрско да раде овако, нека дају отказ, има сколованих младих на бироу који це радо дрзати наставу онлине 10 сати дневно за прилику да конацно добију посао. Знам да има свакаквих родитеља и свакаве дјеце, али највисе има свакаквих просвјетних радника, на залост.

Name

Ре @скола

21.03.2021 15:58

То је тачно на жалост, просвјетари су никакви

Name

Аллеx

21.03.2021 14:58

Само затварај а вама ко је крив што нисте на буџету ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Схомир

21.03.2021 16:53

Свака цаст на коментару... комицно, сурово али реално...

Name

Дарко

21.03.2021 15:06

Јел постоји предсједник Републике Српске??? Ил је баја за све главни

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

21.03.2021 15:06

овак кад нареди тако мора бити која смо ми мафијаска република и коју моц има кад он одлуцује и да му нико ниста немозе свака му цаст!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

21.03.2021 15:17

Ову црвену секту под хитно срусити,само треба изаци на улице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.03.2021 17:44

Изадји,ста цекас?Немој овдје паламудити и цекати да то неко други уради умјесто тебе.

Name

Ре

21.03.2021 18:57

Ако бране у кафиће не бране на њиве. Шта имаш на улици, ја живце лијечим у башти воћњаку шуми.

Name

драгојло

21.03.2021 15:20

Јесу ли се Вучић и Додик придржавали мјера кад су се изљубили и изгрлили на аеродрому и то све без маски ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајко мила!!!

21.03.2021 15:20

А ста у фирмама које запослајвају 2000 радника ту нема КОРОНЕ и вецих скупова, које су ово будалетине мајко моја мила и премила.... Ово цовјек не мозе да повјерује лудило ај здраво!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Њемац

21.03.2021 15:23

Само их туци, затварај, тако и треба када глуме. У Кафицима се маске не носе , сједе играју Бинго један до другог и сада се љуте када има болесних. Стално прица , нама вирус ниста не мозе ? "Немозе нам нико ниста ... Јаци смо и од Цовида" ето вам сад , треба вас на мјесец затворити да и смрсате мало. А ови сто имају пара и политицари, само узивајте и ја би да могу , удрите по багри сељацкој народу глупом. И ја би и ја би. Поздрав од Меркелове

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

21.03.2021 15:24

У ФОНДУ ЗДРАВСТВА РС СВАКИ ДРУГИ РАДНИК ЈЕ ПОЗИТИВАН ОД ДИРЕКТОРА ПА НА ДАЉЕ.... А ПУНИ КАО ШИПАК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.03.2021 17:45

Није сваки други него сваки треци.Лосе си "информисан".

Name

радник

21.03.2021 15:25

Па шта је 7 дана? И дјеца већ знају да краткорочне мјере доносе само нестручне особе са циљем убијања привреде и интелигенције у народу. онлајн настава је тек комедија коју политика не зна да уреди и убија наставни кадар. Од синдиката ни трага ни гласа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.03.2021 17:46

Треба затворити све на 15 дана,најмање!

Name

ЈА

21.03.2021 15:28

Дал је могуце да овде се не зна ко одлуцује ни о цему. Затварају бутике текстила, гxдје је проток људи минималан а дозвољавају рад угоститељским објектима за смјестај и храну. Казу затварају се сколе неце бити наставе, па онда бит це он лајн настава.. Ово је страсно који аматери одлуцују о наси зивотима. Домови здравља су затворени за пацијенте вец годину дана људи су здравствено запустени у примарним установама док радници у болницама гину од посла и здравствено су угрозени.. Стицем утисак да се ово намјерно ради да би људи били изгубљени.. Ста Додик има да одлуцује гдје је овдје струка да доноси одлуке. Не могу политицари бити ДОКТОРИ.!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре за боркија

21.03.2021 15:29

Па сами сте се опредијелили да будете просвјетни радник, исто као и ваш родитељ, и не је вам нико ту крив, а најмање родитељи, ја сам родитељ такодје, и од првог разреда основне сам морао да радим са дјецом, и да их пропитујем да да радим домаће задатке с њима, јер учитељи наставници и професори не могу да објасне и поједностави ствари ученицима него додатно искомпликују, и није лијепо ни културно да другим родитељима говорите да се стиде и да их буде срам с обзиром да сте просвјетни радник, шта онда могу ученици да очекују од вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кажем

21.03.2021 18:59

Па не могу када имају наставни план и програм, књиге по којима се ради на такав начин. Не можемо ми родитељи предавати својој дјеци попут наставника оно што знамо, нисмо ми образовани за то, а ни квалификовани. Сада је градиво проширено, много наставних предмета имају, чак и превише! Наша дјеца уче чињенице о којима ми нисмо у њиховим годинама, уче дјеца и имају више информација него што смо то ми имали. Како то све разумјети, ми и не требамо, требају наша дјеца, а нема се времена на часу у школи. Часови трају прекратко. Опет томе нису криви наставници већ они који доносе одлуке. Дјеца нам сједе по кафеима брзе хране и тове се прескупим залогајима, цијеђеним наранџама, а при том немају ни 12 година. Висе по снепчету, Инстаграму, играју амонг ус, де се коначно уразумите!!!

Name

Драган

21.03.2021 15:32

Није ми јасно зар годину дана није било довољно да се људи помире с чињеницом да ово зло постоји, да је ту, да је створило неку нову реалност и стварност коју треба да прихватимо. Прочитајте и погледајте какво је стање у хитној помоћи, ковид амбулантама и болницама. Као ратна зона. Није измишљено, нису приче, дешава се. Ко не вјерује, нека скокне до ових установа и увјери се. Нажалост, истина је. И не само код нас. Тако је и у окружењу, али и шире. Не подржавам ову власт, опозиционар сам, али сваком иоле нормалном човјеку је јасно да се мјере не би уводиле да није критично стање. Па то и њима не одговара, није у интересу. Још више им пада рејтинг, људима је свега доста. Ионако нема пара, а сад кад се затворе неке радње биће их још мање. Чиста логика. Међутим, неко ко није поштовао мјере досад, неће их поштовати ни од сад и ту је проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

21.03.2021 15:33

Ста Додик има са затварабјем. Он само у Турској мозе окренути на супротну страну. Није РС Мањацка корида да урла под сатором.Нисте управу Мрцеваци су културна средина.А Бл је малио сеоско рурално подруције некултурни и небитно интелектуално посрнуло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанос

21.03.2021 15:37

Ја ћу добити све симптоме короне само читајући ове небулозне вијести што пишете, Додик наредио кризни штаб се сагласио, јој гдје живим у црној рупи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маxим

21.03.2021 15:39

Ако бабе и деде од 80 година могу да се вакцинишу и ништа им не буде, милион људи у Србији шта ви толико чувате своју гу*ицу да је мени да дође у дистрикт али нема је ни из главе у ком чабру живим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад Тепеш

21.03.2021 16:03

Како знаш да им ништа не буде. Ко зна шта од органа временом страда и појаве се неке аутоимуне болести. А онда постајеш клијент докторима и фармацеутима. Будало

Name

Ре Влад Тепеш

21.03.2021 16:38

Ма дај нам ти појасни шта се дешава. Шта ти, тупко, уопште знаш о медицини, вакцинама, аутоимуним болестима и сличноме? Како оне настају и шта им је прави узрочник? Благе ти везе немаш. Да ниси можда медицину студирао? Ипак, ти бар с тим нећеш имати проблем, да ти неки орган накнадно 'страда'. Теби је мозак већ одавно страдао.

Name

Питам

21.03.2021 15:43

Колико је вакцинисаних у РС, и колико то утице на опсте стање с ковидом? Ако, уопсхте.... И друго питање, где су нам вакцине? Хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.03.2021 16:10

Ста тебе занимају неуцинковите вакцине, погледај бг па се запитај мало.

Name

Партијанери из Лактаса

21.03.2021 15:43

Кад је наредна зурка снсд-а? Ко пјева?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андрија78

21.03.2021 15:54

Затворите опстине,судове,биро за НЕзапосљавање да и они.који само лакурају нокте виде како зиви вецина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андрија78

21.03.2021 15:55

Сто не затворите Биро за НЕзапосљавање,опстине,судове и остала окупљалиста ухљеба да и они виде како је вецини..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

21.03.2021 15:57

А, што се не изолују они који се боје прехладе, а нас оставе на миру, да се набијамо по кафићима и црквама? Иначе, 99% сам "прележао" корону, као и сваку другу прехладу. Кажем 99%, јер нидам био будала да пријављујем самог себе, да ме тјерају у кућни притвор...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

21.03.2021 15:59

Сад ви који сте се добро уградили у "систем ковид мафије" и добили паре за злоцине над својим народом, позурите на планине док је снијега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адвокати

21.03.2021 16:12

Ста се цека са тузбама??? Нека дрзава плати народу ово малтретирање, па доста је висе! Јел их биро народ, јесте, јел тај исти народ незадовољан, јесте, ПА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

21.03.2021 16:14

Хоцели и мин Косарац остати затворен и без примања као ја,таман сам насао посо 100 репова имам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

21.03.2021 16:19

Ма кад Миле нареди има да се затвра, нема ту поговора...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

21.03.2021 16:19

Људи морамо да схватимо да им нагло пада рејтинг и треба да се прекрије ова рупа од 6 милијарди км и за све то треба окривити пандемију као пошаст и народ као кривца.Ништа лакше,идемо даље .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

21.03.2021 16:28

Свака част господину Додику што је наредио ове мјере , браво !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.03.2021 18:54

Тако је,треба их продузити на мјесец дана.

Name

Борац

21.03.2021 19:46

Ја мислио да само рудоња има од доктора папир.

Name

Ре

22.03.2021 00:01

Ови који подрзавају ове црвене болеснике, СВИ ПАПИР ИМАЈУ, ТО ИМ ЈЕ ПРЕДУСЛОВ ЗА УЛАЗАК У РЕД ИСПРАНИХ МОЗГОВА!

Name

борац

21.03.2021 16:36

То ти је куповина гласова од омладине избори су напрагу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко М

21.03.2021 16:40

Џаба нас затварате, нема од вакцинисања ништа..поy Додику и његовој свити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.03.2021 17:58

Бице масовног вакцинисања.Ипак је у овом друству бар мало висе паметних него будала.А будале које тврде да вирус не постоји нико не тјера да се вакцинису.

Name

Милан

21.03.2021 16:56

Цовјек је у праву како вас није срамота да ово искориставате у политицке сврхе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

21.03.2021 17:03

Ко би овомњадем народу угодио. Цитав свијет нема рјесење за ово, зар треба оцекивати да неко од насих политицара има. Цитаца ЕУ је затворена и на сназо су ригорозне мјере. Код нас је све нормално радило до данас. Да је могло јос вјероватно би било али у болницама је хаос. Нико неце умријети од глади али од овог вируса људи умиру свалим даном све висе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

21.03.2021 17:03

Када народ неће да слуша, хоће на скијање, на ћевапе у дискотеку а када загусти докторе помагај.Мало је 7 дана, без мјесец дана ништа, да се смањи притисак на здравство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

21.03.2021 17:05

Наставнике платити по сатници колико раде а не плату пуну да примају а висе од пола године имају одмора,њима највисе годи корона да кулирају и бас их брига за дијецу хоце ли ста наувити или не,полуписмена це дијеца бити посебно она која тек уце слова и која су кренула у сколу а прескацу најбитније...Јадан је нас просвезни систем ко све уци дијецу а зале се да нису довољно плацени,срам вас било

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

21.03.2021 17:07

Ко би нама угодио? Кад су на почетку биле ригорозније мјере, не ваља, попуштај мјере. Кад их попусте, скоро да и не постоје, или су минималне и не придржава их се скоро нико, опет не ваља. Кад су ту не требају, а кад их нема опет кажемо да нам требају. Прво, ми сами са собом требамо расчистити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Аа

21.03.2021 17:08

Па ко те тјерао да идеш у цркву? Богу се помолити можеш и код куће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШИША

21.03.2021 17:13

Јел ово Милорад постао портпарол или какве он има везе... Боже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срдјо

21.03.2021 17:18

У Требињу су вец двије седмице епидемиолози покусавали да сколе иду онлине али нису дали Лактаси, наравно није било ни вакцина, ови лудаци на власти побисе нас а крисом су се вакцинисали, само да ми је дозивјети да ова багра оде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мед.радник

21.03.2021 17:22

Добојлио,лупаш као Максим по дивизији. Моли се богу да не дођеш у ковид или неко твој кукаћеш као Дамјанов зеленко. Оно добро које је снашло здравствене раднике од свег срца желим теби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.03.2021 00:00

Јеси ли ти у цовид амбуланти, цим имас времена за портал сигурно црце јадан од посла и бриге. Јадо.

Name

Ре за ре

21.03.2021 17:39

Како за кога некоме иде глатко ????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако треба

21.03.2021 17:45

Нас нико и не пита што сједимо нас 5 у канцеларији и гледамо када ћемо се заразити, умјесто да нас пошаљу кући да радимо онлајн.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.03.2021 18:52

Ста це вас пет у канцеларији када је,вјероватно,довољно и двоје?Само подијелити отказе и послати куци.Код куце је најсигурније,сто се тице короне.

Name

од 1.3.

21.03.2021 17:49

Може и музика Од 22.3 не може већина ствари . И "стручњаци" и послушници.Свима по пар бијелих чизама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

21.03.2021 18:08

Па ко ти нама наредјује? Је ли струка или секта,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

21.03.2021 18:18

ДА, корона постоји, само сто нико није умро од короне! Људи умиру од неструцног и неадекватног лијецења и нус појава од лијекова који им се дају! Дајте се људи у памет!! Ко је урадио аутопсију на неком умрлом и утврдио да је умро од короне???

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Бања Лука

21.03.2021 21:00

Ако ни једна аутопсија није урадјена, како ти знас да ти људи НИСУ умрли од короне? Објасни молим те, јеси ли видовит? Имас ли ласерски вид као неки суперхерој? Или си мозда досао до тог закљуцка користеци Балкански докторат из области зване "здрав разум"? Тај докторат Балканци добију по родјењу, и цини их суперљудима који знају све о свему у универзуму.

Name

Коментар

21.03.2021 18:30

Болесници носе маску!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мед.радник

21.03.2021 21:07

Па да ти носиш маску,болесника неби ни било...

Name

Ре за лазног мед.радника

21.03.2021 23:59

Бас сте ви мед.радници у колапсу, сатрасте се! Набиј себи маску и цути ПОДАНИЦЕ, РОБЕЕЕЕЕЕ.

Name

БЛ

21.03.2021 19:54

Срам да вас буде. Ништа не радите, а примате плату. Сву плату и примања која добикате из буџета уплатите Додику на рачун. Он једини ради у РС. ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марио

21.03.2021 21:50

Иако је он луђак, ТО ЈЕ ТРЕБАЛО УРАДИТИ ДАВНО А НЕ ПРИЈЕ САМО 20 ДАНА ОДОБРИТИ МУЗИКУ ПО КАФАНАМА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вакцина

21.03.2021 21:55

Вазно да су се они вакцинисали и сликали.Становниство треба вакцинисати а не затварати.Комитет слабо ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.03.2021 22:47

Ста лупас будало,мислис да неце затварати кад вакцинисес се, погледај бг, будало.

Name

Дурдубак

21.03.2021 22:32

Све што раде је да се уруши Драшко...мисле да је довољно увијено у плашт бриге за здравље али су толико провидни...ничија до зоре није сијала

ОДГОВОРИТЕ
Name

апис

22.03.2021 19:54

овај матори из кризног стаба је неписмен!

ОДГОВОРИТЕ
Name

срле

23.03.2021 10:14

милетова приватна прција

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха ха,

23.03.2021 11:52

А на палама његова руља се весели уз серифа коњевица који их забавља за њих мере не вазе.

ОДГОВОРИТЕ