Бореновић: Чврсто против корупције и криминала

„ПДП већ више од деценије, колико опозиционо дјелујемо, досљедно чува базичне вриједности политичког и друштвеног дјеловања. Нисмо правили труле компромисе, пристајали на личне привилегије и позиције на уштрб увјерења и политичког програма који заступамо", рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић током састанка са представницама Форума жена ПДП-а одржаног у Бањалуци. 

Република Српска 21.03.2021 | 13:10
Бореновић: Чврсто против корупције и криминала

"Могу слободно рећи да смо, у најтежим и најизазовнијим политичким временима, чврсто стали против корупције, криминала, неспособности и отуђености од грађана, што упорно пропагира владајућа структура и остали на позицијама јасног, конкретног и принципијелног опозиционог и програмског дјеловања“, рекао је Бореновић.

Састанак је, због епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона, организован на хибридни начин, дијелом личним присуством, а дијелом путем интернет платформи, гдје су се придружили и чланови Конзервативног политичког форума Конзервативне странке Велике Британије, са којима су размијењена искуства на пољу развоја политика и програма. 

Бореновић је истакао да је ПДП-ов Програм обнове Републике Српске универзални документ који се примјењује и на локалном нивоу, али да је сазрело вријеме да се прошири.

„Поред економске обнове, борбе против институционалне корупције, заступања принципа владавине права, демографске обнове и врло битне моралне обнове, у наредном периоду ћемо се више посветити и питањима из области основног и средњошколског образовања, које пролази кроз тешке изазове“, истакао је Бореновић. 

Марина Благојевић, предсједница Форума жена ПДП-а, рекла је да су тешкоће кроз које пролазе просвјетни радници додатно дошле до изражаја током пандемије вируса корона.

„Прешли смо на потпуно други, онлајн систем рада, за који нисмо били, нити смо данас у потпуности припремљени и још увијек задаје проблеме и ученицима и родитељима и наставницима, посебно у руралним подручјима. Данас просвјетни радници раде више, а тај рад се, нажалост, већ традиционално, не вреднује довољно. То је ситуација која нас је затекла, али већ дуго, највише због поткапацитираности и некомпетентности руководећих кадрова у сектору просвјете и образовања, имамо ситуацију да наставни планови и програми нису прилагођени уџбеницима према којима се ради, не постоје програми прилагођени талентованој дјеци према којима би они развијали своје потенцијале и низ других проблема са којима се суочавамо", нагласила је Благојевићева.

Она је додала да је реформа у образовању која се до сада примјењивала сводила се на избацивање предмета у неким разредима основних и средњих школа, умјесто неопходног прилагођавања садржаја потребама савременог доба.

"Ми у ПДП-у сматрамо да је потребна свеобухватна реформа образовног система и то ће бити област којој ћемо у наредном периоду посветити посебну пажњу“, истакла је Благојевићева. 

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Бореновиц

21.03.2021 12:54

И Радмановиц, цврсто. Једино цврста веза је бас за столицу, медиаактивитет и корупцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобо

21.03.2021 13:01

БОРЕНОВИЋ СЕ НИКАД НИЈЕ ПРОДАО ЧАК НИ КАД МУ ЈЕ БУРЛЕ НУДИО ФУНКЦИЈЕ И СВЕ. ЧОВЈЕК!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав Градишка

21.03.2021 13:02

Тако је, Браниславе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеак

21.03.2021 13:03

Један од оних који је одрзао опозицију, дао крила младим снагама без сујете, постен цовјек пре свега...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаков

21.03.2021 13:04

Пдп вредно ради, само тако!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола озрен

21.03.2021 13:32

Једини политицари Драско ,Вукан и Јелена остали позери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мане

21.03.2021 13:33

Корупција је начин живљења у РС и сви су корумпирани, ама баш сви од полиције, судства, тужилаштва, здравства, инспекције, школства и свих државних институција.... Значи ту нема помоћи осим тоталног рестарта и скроз нових људи на свим нивоима. Овако само тонемо....

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Мане

21.03.2021 15:25

Заборавио си да споменес да смо и сви ми остали корумпирани, тако да ниста помогло не би да се сад сви радници у институцијама замијене. Код нас су и дјеца вец у вртицима искварена. Добију мјесто у вртицу преко стеле, мама и тата среде улогу у активностима преко стеле, мјесто у спортском клубу преко стеле... док стигну у основну сколу сви тецно говоре језик подмицивања и корупције, а за све зивотне лекције које им се не допадају трце мами и тати да среде преко стеле. Ми смо такви људи, па нам је и власт таква. Нама нема ресета, све док не ресетујемо своје властите мозгове, сви ми редом. Нема овдје постених, да их свијецом тразис, има само оних који јос нису добили прилику да украду и слазу.

Name

Тим

21.03.2021 13:37

Овако дотицни размисља:"гурнуцу Драска и Тривицку напред јер њих народ воли. Сутра кад њиховом заслугом будемо у власти ја цу одлуцивати о кадровској политици уз наравно неку битну сефовску функцију за себе". Лик је свестан да га не воли народ па је смислио да не истурајуци себе, гурајуци наведени двојац, доцепа се власти и да се тад за све пита. Бореновицу не воли те народ. Драско,Јелана и Вукан једини прави опозиционари! Остатак опозиције исти као и ови на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хало

21.03.2021 14:25

Драско+Јелена=ПДП

Name

Тим

21.03.2021 14:55

Драско+Јелена=ПДП да ваља

Name

Јо

21.03.2021 23:50

Прво Бореновиц треба да се бори, да грађани постују мјере,против корона вируса.

ОДГОВОРИТЕ